ελληνική μουσική
69 online   ·  205.627 μέλη

Ολυμπιακοί 2004

mmm
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
19.01.2004, 01:29
Το μανιφέστο του Δε-θελοντισμού

1. Το παγκόσμιο κίνημα του Δε-θελοντισμού εμπνέεται από τις πανανθρώπινες αξίες των θερινών διακοπών και της αμειβόμενης εργασίας. Τζάμπα και Αυγουστιάτικα δεν δουλεύει.

2. Ο Δε-θελοντής δεν ρωτήθηκε αν θέλει να έρθουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα. Οι Ολυμπιακοί που είναι στον Πειραιά του φαίνονται ήδη πάρα πολλοί.

3. Ο Δε-θελοντής έχει παρατηρήσει ότι καμιά χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων δεν έχει διεκδικήσει ποτέ μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αβίαστα έρχεται στο μυαλό του ότι οι Ολλανδοί, οι Βέλγοι, οι Σκανδιναβοί είναι μαλάκες κι εμεις εδώ οι έξυπνοι. Η Ολυμπιάδα για τον Δε-θελοντή δεν είναι η νέα μεγάλη ιδέα. Είναι η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας.

4. Ο Δε-θελοντής γνωρίζει ότι στους Ολυμπιακούς χρειάζονται δυόμισι εθελοντές ανά αθλητή και προειδοποιεί ότι κάποιοι εθελοντές μπορεί να βρεθούν κομμένοι στη μέση.

5. Ο Δε-θελοντής γνωρίζει ότι για κάθε εθελοντή που κρατάει τα καλάθια με τις φόρμες των αθλητών στο στίβο αντιστοιχούν δέκα εθελοντές παρκαδόροι στις εγκαταστάσεις του μοντέρνου τρίαθλου. Επίσης δεν συγχέει τους εθελοντές με τους κριτές οι οποίοι επίσης τριγυρνάνε στους αθλητικούς χώρους αλλά κάνουν πιο κυριλέ δουλειές.

6. Ο Δε-θελοντής συμμετέχει στην Ολυμπιακή προετοιμασία κάθε μέρα οδηγώντας ανάποδα σε μονόδρομους, υπερπηδώντας χαντάκια, αποφεύγοντας φορτηγά και μπουλντόζες, χωρίς αναβολικά και χωρίς να αμείβεται με τον βαθμό του υπολοχαγού.

7. Ο Δε-θελοντής δεν βλέπει τον λόγο για τον οποίο πρέπει να δαπανήσουμε τέσσερις ετήσιους προϋπολογισμούς της μέσης εκπαίδευσης για την ασφάλεια 20 ημερών αγώνων, πόσο μάλλον, που για να αποσβεστεί το ποσόν πρέπει να παρακολουθούνται και να δέρνονται συστηματικά οι πολίτες της χώρας για τα επόμενα 78 χρόνια.

8. Ο Δε-θελοντής έχει προσέξει ότι έχουν εξαφανιστεί τα αδέσποτα από την Αθήνα. Στην πιο αισιόδοξη περίπτωση έχουν παει εθελοντές! Το ίδιο ισχύει και με τα δέντρα για τα οποία έχουν παραγγελθεί εθελοντές σε φυτώρια της Ισπανίας.

9. Ο Δε-θελοντής γνωρίζει ότι η αφιλοκερδής ενίσχυση μιας κερδοσκοπικής επιχείρησης δικαιολογείται μόνον αν είναι δουλειά του μπατζανάκη του και πρόκειται να ανταμειφθεί με πλουσιοπάροχο γεύμα και αιώνια υποχρέωση.

10. Ο Δε-θελοντής γνωρίζει ότι αυτό που του ζητάνε να κάνει τζάμπα, κάποιος άλλος το πληρώνεται ως οφσορ εταιρία συμβούλων που είχε την ιδέα.

11. Ο Δε-θελοντής δεν δελεάζετε με συλλεκτικές καρφίτσες, τιμητικά διπλώματα ούτε με παντόφλες με τον Φοίβο και την Αθηνά. Αμα είναι να του νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο η να του βάλουν το παιδί του στο δημόσιο, το συζητάει. Αλλά και πάλι γνωρίζει ότι γι' αυτές τις δουλειές υπάρχουν οι εκλογές.

12. Ο Δε-θελοντής δεν ανησυχεί για την επιτυχή έκβαση των αγώνων. Την εγγυάται η παρουσία στις τάξεις των εθελοντών του συνόλου των γνωστών προσωπικοτήτων της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής.

13. Ο Δε-θελοντής έχει ήδη βγάλει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς. Κατάστρωμα για Ικαρία.

#1   


Αυτά τα διάβασες;