ελληνική μουσική
499 online   ·  206.513 μέλη

Σαβίνα Γιαννάτου, νέος δίσκος

spiroos
MusicHeaven Guru
Chat
02.10.2006, 23:29
Νέος δίσκος της εξαιρετικής Σαβίνας Γιαννάτου με τη Σαρδηνή τραγουδίστρια Έλενα Λέντα με τίτλο "Tutti Baci". Μαζί τους το γκρουπ Primavera en Salonico και ο Σαρδηνός συνθέτης και μουσικός Μάουρο Πάλμας, μόνιμος συνεργάτης της Λέντα τα τελευταία χρόνια.
Αφορμή για την ηχογράφηση αυτή, στάθηκε η σύμπραξη της Γιαννάτου με τη Λέντα στη σκηνή του Half Note Jazz Club τον περασμένο Μάρτιο. Το πρόγραμμά τους, μία μείξη παραδοσιακών - κυρίως - τραγουδιών από τη Σαρδηνία μαζί με παραδοσιακά ελληνικά και πολλά αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από τον κόσμο, που η ηχογράφησή του κρίθηκε απαραίτητη
Οι μουσικές Σαρδηνίας και Ελλάδας ενώνονται μέσα από δύο σπουδαίες και πολύ ιδιαίτερες φωνές, "μπολιάζονται" από την ιδιοφυή δημιουργικότητα των Primavera en Salonico και του Mauro Palmas και δημιουργούν ένα γοητευτικότατο αποτέλεσμα.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2006 στο στούντιο Αγροτικόν στη Θεσσαλονίκη αλλά σαν live ηχογράφηση, παίζοντας δηλαδή όλοι μαζί.

Mauro Palmas: mandolcello, μαντόλα

Primavera en Salonico:
Γιάννης Αλεξανδρής: ούτι, κιθάρα, ταμπουρά
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν, κανονάκι, calimba
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Κώστας Θεοδώρου: κρουστά
Χάρης Λαμπράκης: νέι, φλογέρα
Μιχάλης Σιγανίδης: μπάσο

Πηγή Μusiccorner.gr

#1   


Αυτά τα διάβασες;