ελληνική μουσική
355 online   ·  205.982 μέλη

Το Internet ξεπέρασε εφημερίδες και περιοδικά

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
10.10.2006, 02:10
Λονδίνο


Ο Παγκόσμιος Ιστός ξεπέρασε στην Ευρώπη τα έντυπα μέσα ως πηγή ειδήσεων και περιεχομένου επικαιρότητας, δείχνει νέα μελέτη.

Κατά μέσο όρο, οι Ευρωπαίοι περνούν τέσσερις ώρες την εβδομάδα σερφάροντας στο Διαδίκτυο και μόνο τρεις ώρες διαβάζοντας εφημερίδες και περιοδικά, αναφέρει η έκθεση της εταιρείας ερευνών JupiterResearch, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Έρευνα Καταναλωτικής Ζήτησης Μέσων 2006».

«Το γεγονός ότι η χρήση του Διαδικτύου ξεπέρασε τη χρήση του Τύπου είναι σημαντικό ορόσημο για την καθιέρωση του Διαδικτύου στο μείγμα των ευρωπαϊκών μέσων» σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Μαρκ Μάλιγκαν.

«Η μετατόπιση αυτή στην ισορροπία δυνάμεων όλο και περισσότερο θα διαμορφώνει τις στρατηγικές διανομής περιεχομένου, τον καταμερισμό των διαφημιστικών δαπανών και τις στατηγικές επικοινωνίες στην ευρωπαϊκή αρένα» προσθέτει.

Παρόλα τη μεταβολή, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η τηλεόραση παραμένει το κυρίαρχο μέσο, καθώς οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν τριπλάσιο χρόνο βλέποντας εκπομπές από ό,τι στο Διαδίκτυο.

Οι βασικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση του Internet είναι η ηλικία του χρήστη και η πρόσβαση σε ευρυζωνικές (γρήγορες) συνδέσεις, δείχνει η μελέτη.

Στη Γαλλία, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό νοικοκυριών με ευρυζωνική σύνδεση, καταγράφεται επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός ωρών που περνούν οι χρήστες online.

Η Γερμανία, αντίθετα, κατέχει την πρώτη θέση όσον αφορά την παρακολούθηση τηλεόρασης, 14 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, κυρίως λόγω της πληθώρας των δωρεάν τηλεοπτικών καναλιών. Η χαμηλότερη τηλεθέαση καταγράφεται στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

news.in.gr


#1   
Amelie
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
10.10.2006, 11:01
Απ'ό,τι κατάλαβα δηλαδή όπου παρέχεται φθήνια και σχετική ευκολία στην πρόσβαση, εκεί 'κολλά' και ο πολύς κόσμος. Προσωπικά, δύσκολα θα άλλαζα την εφημεριδούλα μου.
#2   
Mesoxoritis
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
10.10.2006, 14:40
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είμαι κλασσικός και διαβάζω κάθε μέρα εφημερίδα! Το να ενημερώνομαι μέσω internet δεν μου αρέσει! Άλλωστε η εφημερίδα τα έχει όλα συγκεντρωμένα! Από την άλλη, στην ψυχαγωγία το internet σου προσφέρει πολύ περισσότερα, όπως είναι τα forum ή τα chat κυρίως! Ενώ με τα περιοδικά, απλά μπορείς να διαβάσεις μια συνέντευξη ή κάποιο άρθρο...
#3   
Astron
MusicHeaven Guru
Chat
10.10.2006, 14:46
Πάντως την ευκολία για άμεση ενημέρωση που έχω βρει πχ στο in.gr δεν την έχω βρει σε καμία εφημερίδα.
Και το θετικό είναι ότι βρίσκεις ότι θέμα εσένα σε ενδιαφέρει ακολουθώντας τις αντίστοιχες κατηγορίες (πχ κόσμος, επιστήμη, κλπ)
#4   
jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
10.10.2006, 15:06
Εγώ προτιμώ την εφημερίδα, γιατί αναγκαστικά "περνάω" απ' όλες τις σελίδες, με αποτέλεσμα να διαβάζω τελικά ενδιαφέροντα άρθρα, που δε θα επέλεγα αν έβλεπα μόνο τους τίτλους τους, όπως πχ συμβαίνει στα sites. Επίσης όταν διαβάζεις εφημερίδα είσαι συνήθως πιο χαλαρός, ίσως και ξαπλωμένος, ίσως και ...στο μπάνιο
#5   
sindy-windy
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
11.10.2006, 21:30
οντως , ειναι γεγονος πως το ιντερνετ εχει αντικαταστασει την εφημεριδα , τα περιοδικα και αλλα μεσα πληροφορησης, αλλα οπως λες και εσυ Jorge δεν μπορεις να παρεισ το ιντερνετ μαζι σου στο μπανιο, στο κρεβατι η στο αυτοκινητο !!!
#6   
rompa
Βετεράνος
Chat
18.10.2006, 21:05
Και γω προτιμώ να είναι κάτι τυπωμένο , να το ξεφυλλίζω αλλά προτιμώ το ίντερνετ για αναζήτηση πληροφοριών εγκυκλοπαιδικών κ.λ.π γιατί μπορώ να βρω πολλές πηγές

#7   


Αυτά τα διάβασες;