ελληνική μουσική
358 online   ·  205.999 μέλη

Midi Laptop

Inanes
Περαστική Νότα
Chat
21.12.2006, 10:38
Σκεφτόμουν λοιπόν τις προάλλες να εμπλουτίσω τον εξοπλισμό του studio μου με ένα module με ρυθμούς (όλο σύνθια έχω, έπηξα!) και λιμπιζόμουν κάτι κουτάκια όπως το QY70 (ή 100) της Yamaha. Σημειωτέον ότι το εν λόγω module το βρίσκεις γύρω στα 650 ευρώ!

Τότε όμως βρήκα ένα laptop Pentium II στα 300 MHz (64Μb RAM) με 100 ευρουδάκια και είπα να μετατρέψω αυτό σε accompaniment module. Θα συνδέεται με midi με ένα από τα GM modules που έχω (ήχοι sound canvas). Το hardware το έχω τακτοποιήσει.
Από software, τί προτείνετε να του εγκαταστήσω; Εννοείται ότι ΔΕΝ θα το χρησιμοποιώ για audio.
Από windows ξέρω πάνω κάτω τί παίζει από sequencers, αλλά ακόμα και οι παλιές κόπιες του Cubase και Cakewalk μου φαίνονται βαριές για το λαπτοπτάκι μου, αφού έχουν audio προσανατολισμό.
Σε Linux αξίζει να το προσπαθήσω, υπάρχει κάτι που να αναπαράγει μέσω midi π.χ. ρυθμούς της Yamaha, από τους τόσους που βρίσκεις για downloading στο Δίκτυο;
#1   
Lefterissamson
Βασική Νότα
Chat
21.12.2006, 13:36
Καλησπέρα κατ'αρχάς.

Η steinberg βγάζει και το Cubasis.Είναι ενα sequencer παρόμοιας φιλοσοφίας με το Cubase που επικεντρώνεται περισσότερο στο midi παρά στο audio(Υποστηρίζει λιγότερα vst instruments κλπ).
Τώρα ,μια παλιά έκδοση του εν λόγω software πιστέυω θα σε εξυπηρετήσει.Τουλάχιστον εγώ ''έτρεχα'' cubasis και cubase 3.5&4 σε pentium 200Mhz!Ε...

Θα κάνω και μια πιο εκτενή έρευνα και θα σε ενημερώσω πάντως.Καλή τύχη προς το παρόν
#2   
Inanes
Περαστική Νότα
Chat
22.12.2006, 08:56
Ευχαριστώ Λευτέρη για την απάντηση. Εγώ βρήκα μια παλιά έκδοση του Voyetra Digital Orchestrator, και δούλεψε ρολόι! Θα ήθελα όμως και κάτι σε One-Man-Band, αλλά το demo που δοκίμασα στην έκδοση 10 φαινόταν ότι βάραινε το σύστημα.

Μήπως έχει κανείς παλιότερη έκδοση (2 Mb όλο κι όλο!) που ήταν και shareware; Ξύπνησαν οι παπάρες τώρα και ζητάνε 50 ευρώ για την νέα έκδοση!!!

Επίσης, ποιά είναι η γνώμη σας για το RMCA Pro σε σύγκριση με το ΟΜΒ; Συγκριτικά με το styletrax του Cubase (αλήθεια, το Cubasis περιέχει το styletrax);
#3   
Lefterissamson
Βασική Νότα
Chat
22.12.2006, 15:30
Το Cubasis δεν νομιζω να το περιέχει.Απ'όσο είδα το RMCA pro είναι καλή περίπτωση.Δεν έχω ασχοληθεί γιατί συνηθίζω να παίζω όπως μπορώ αυτό που γράφω.(Κανω επιμέρους διορθώσεις μέσα από το κλασσικό midi editor).Πάντως το RMCA δείχνει ok!
Δυστυχώς δεν έχω κάποια παλιά έκδοση...Ισως από torrent etc?
#4   


Αυτά τα διάβασες;