ελληνική μουσική
    722 online   ·  210.846 μέλη
    Sofia
    21.01.2005, 16:48
    Quote:

    Το μέλος tsuku_elf στις 21-01-2005 στις 15:22 έγραψε:


    Σχετικά με την Greenpeace, έχω ακούσει πολλά αντεπιχειρήματα και αντιρρήσεις. Θεωρώ όμως ότι με τη δράση της κινητοποιεί τον κόσμο και τον ενημερώνει. Φυσικά, αν έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να φιλτράρουμε την πληροφόρηση που δεχόμαστε, ακόμα καλύτερα βέβαια.
    Πάντως σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ με τη λογική ότι πρέπει να αποδεχτούμε στη διατροφή και την καθημερινότητά μας τα γενετικά τροποποιημένα, τα τοξικά και τα ποικίλλως βλαβερα προϊόντα, έτσι απλώς επειδή μας τα επιβάλλουν!

    Εμείς είμαστε οι καταναλωτές, εμείς δηλαδή όλοι συντηρούμε τις βιομηχανίες -τροφίμων και μη- εμείς έχουμε λοιπόν και τη δύναμη να διεκδικούμε. Αρκεί να μην επαναπαυόμαστε και να μην έχουμε άγνοια. Και βεβαίως να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να επιβάλλουμε εμείς το τι θα τρώμε και όχι να δεχόμαστε άκριτα ό,τι μας πουλάνε.






    Άσχετα με το ποιά είναι η άποψή μου για αυτά και για το πόσο ασφαλή ή όχι είναι, δεν είπα σε καμία περίπτωση οτι πρέπει να τα αποδεκτούμε. Ακριβώς το αντίθετο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κάνοντας τις επιλογές μας ως καταναλωτές είναι ο μόνος τρόπος να τα κάνουμε πέρα. Γιατί στην τελική μια εταιρία δεν έχει κανένα λόγο να παράγει ένα προϊόν αν αυτό δεν πουλάει στην αγορά. Γι'αυτό και επιμένω στη σωστή σήμανση, ώστε να μπορούμε ανα πάσα στιγμή να ξέρουμε τι τρώμε.

    XeniaRodo
    25.01.2005, 09:48
    Aυτά πρέπει να είναι πιο υγειινά απο τα Mc Donalds...




    επισυναπτόμενα: Snack_1.jpg 
    WildCat
    25.01.2005, 11:23
    Ο άνθρωπος που γύρισε (απ') το junk food

    Η όλη ιστορία ξεκίνησε από μια σκηνή παρόμοια με την παραδοσιακή ελληνική σιέστα μετά τα πασχαλινά κρεατοφαγικά έκτροπα.

    Ο Morgan Spurlock έβλεπε τηλεόραση μετά το εορταστικό γεύμα των Ευχαριστιών, όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί, απλωμένος στον δερμάτινο καναπέ –με το παντελόνι ξεκούμπωτο και τη ζώνη λυμένη- όταν στις ειδήσεις εμφανίστηκαν τα δύο κορίτσια που έκαναν μήνυση στα Mc Donald's γιατί, όπως ισχυρίζονταν, το φαγητό τους τις έκανε χοντρές αλλά και άρρωστες.
    Μετά, στην οθόνη εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας fast food, ισχυριζόμενος ότι το φαγητό της εταιρείας όχι μόνο δεν είναι ανθυγιεινό αλλά, αντιθέτως, είναι πραγματικά θρεπτικό.
    «Εκεί ήταν που άρχισα ν' ακούω καμπανάκια στο κεφάλι μου και μου ήρθε η μεγάλη ιδέα», είπε ο Spurlock που εκτός από ιδιοκτήτης εταιρείας παραγωγής είναι και
    σκηνοθέτης. Η ιδέα ήταν απλή: Θα έτρωγε στα Mc Donald's κάθε μέρα όλα του τα γεύματα για τις επόμενες τριάντα μέρες και θα κατέγραφε τι θα γινόταν στην πορεία σ' ένα ντοκιμαντέρ.

    Ένα χρόνο, χιλιάδες τηγανητές πατάτες και μύριες θερμίδες αργότερα, το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Super Size Me» κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance, κάνοντας πολλούς να μιλάνε για τον επόμενο Michael Moore. Ξεκινώντας το ντοκιμαντέρ αποφάσισε πως οτιδήποτε θα κατανάλωνε εκείνο το μήνα θα προερχόταν μέσα από τα Mc (ο ίδιος λέει πως δεν έφαγε ούτε καραμέλα που να μην έρχεται από τον οίκο του happy meal) ώστε να μην μπορούν να του πουν πως πάχυνε ή αρρώστησε από το νερό που ήπιε στο σπίτι. Συμπεριέλαβε στο ντοκιμαντέρ τις επισκέψεις του σε τρεις διαφορετικούς γιατρούς -που τον παρακολουθούσαν ανεξάρτητα μεταξύ τους- ώστε να μην μπορεί κανείς να επικαλεστεί ιατρικό λάθος.

    Τι ακριβώς, όμως, συνέβη στον ίδιο; Στο φιλμ ξεκινά ως ένας υγιής τριαντατριάχρονος. Σταδιακά αρχίζει να νιώθει όλο και πιο κουρασμένος. Έχει όλο και περισσότερους πονοκεφάλους. Το συκώτι του αρχίζει να μαζεύει λίπος. Το ζάχαρό του ανεβαίνει ξαφνικά. Η χοληστερίνη του σπάει ρεκόρ. Παίρνει πολύ γρήγορα δώδεκα κιλά, με αποτέλεσμα ν' αρχίσει να νιώθει πόνους στα γόνατα και τη μέση.
    Το χειρότερο είναι πως άρχισε να παρουσιάζει ένα είδος κατάθλιψης. Μόλις έτρωγε άρχιζε να νιώθει υπέροχα, καθώς η ζάχαρη, το λίπος και η καφεΐνη κυλούσαν μέσα του. Μία μόλις ώρα μετά, όμως, ένιωθε τρομερή κατάπτωση. Άρχιζε να νιώθει ανησυχία, θυμό και θλίψη, παρουσιάζοντας ένα είδος συνδρόμου στέρησης στις τοξίνες, μέχρι να ξαναφάει και ο κύκλος να ξαναρχίσει από την αρχή. Χρειάστηκε ο γιατρός και η γυναίκα του να του πουν πως πρέπει να σταματήσει για να μην αποκτήσει μόνιμες βλάβες.

    Γιατί διάλεξε τα Mc Donald's; Όπως είπε και ο ίδιος, τα Mc Donald's είναι ένα σύμβολο, μια πολιτισμική εικόνα, κάτι που αντιπροσωπεύει τον αμερικανικό τρόπο ζωής και διατροφής όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Μια επιχείρηση με πάνω από 30.000 υποκαταστήματα σε πάνω από 100 χώρες σε έξι ηπείρους, που ταΐζει περίπου 46 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε εικοσιτετράωρο. Που εστιάζει την πολιτική μάρκετινγκ και επικοινωνίας της στα παιδιά ώστε να εκπαιδεύει γενιές καταναλωτών σ' έναν συγκεκριμένο τρόπο φαγητού. Μια επιχείρηση που, όπως λέει και ο ίδιος, θα μπορούσε μόνη της να αλλάξει τον τρόπο που τρεφόμαστε σ' όλο τον κόσμο, αφού οι μέθοδοι που ακολουθεί υιοθετούνται σχεδόν αυτόματα από όλες τις επιχειρήσεις γρήγορου φαγητού παγκοσμίως.

    Και η απάντηση της εταιρείας; Δεν δέχτηκε να σχολιάσει την ταινία, αλλά τόνισε πως ο κατάλογός της περιλαμβάνει ποικίλες επιλογές, κάποιες πιο υγιεινές από τις υπόλοιπες, και είναι στην ευχέρεια του καταναλωτή να διαλέξει.

    WildCat
    25.01.2005, 14:23
    Quote:

    Το μέλος tsuku_elf στις 21-01-2005 στις 15:22 έγραψε:
    [I]
    Είχατε δει την εκπομπή του Κούλογλου στη ΝΕΤ σχετικά με τα τρόφιμα πριν περίπου ένα χρόνο; Τότε τίποτα από αυτά που διαβάσατε παραπάνω δε θα σας φαινόταν ακραίο, πιστέψτε με!



    Το site της εκπομπής είναι WWW.RWF.GR. Πηγαίνετε στις "Προηγούμενες εκπομπές" και επιλέξτε "Λίστα όλων των επεισοδίων".
    Για τις πρόσφατες εκπομπές υπάρχει και το σενάριο, για δε τις παλαιότερες -όπως το "Αυτοκτονώντας με το πηρούνι μας" - υπάρχει η περίληψη καθώς και οι συνεντεύξεις.


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: jorge on 25-01-2005 16:56 ]
    SteliosG
    25.01.2005, 15:29
    Quote:

    Το μέλος WildCat στις 25-01-2005 στις 11:23 έγραψε:

    Ο άνθρωπος που γύρισε (απ') το junk food

    Η όλη ιστορία ξεκίνησε από μια σκηνή παρόμοια με την παραδοσιακή ελληνική σιέστα μετά τα πασχαλινά κρεατοφαγικά έκτροπα.




    Συμφωνω απολυτα, αλλα να επισημανω ενα λαθακι ασημαντο!! η λεξη σιεστα ειναι ισπανικη και εχει τη παραδοση απο την Ισπανια!! γιαυτο και ενας φιλος μου απο εκει ελεγε οτι το προιον που εξαγει η Ισπανια σε ολο το κοσμο με τη μεγαλυτερη επιτυχια ειναι η "σιεστα"!!! χεχε!! παντως και στην Ελλαδα εχουμε αυτο το σηνυθειο αλλα αρχιζει και εξαφανιζεται απο ολες τις μεγαλουπολεις δυστυχως!!! φανταζομαι το ιδιο συμβαινει και στις μεγαλουπολεις της Ισπανιας!! εγω παντως που πηγα σε χωτιουδακια της Ισοανιας, το τηρουσαν πιστα το εθυμο αυτο!!!

    Και αν είμαι αλάνης φουκαράς, δε φταίω, σας το λέγω...


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: SteliosG on 25-01-2005 16:38 ]


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: SteliosG on 25-01-2005 16:39 ]


    [ Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: SteliosG on 25-01-2005 16:44 ]
    vouliakis
    28.01.2005, 00:08
    Βρυξέλλες


    Για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τη σκόπιμη ελευθέρωση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον καταδικάστηκε την Πέμπτη η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε με την απόφασή του ότι η χώρα μας δεν θέσπισε τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις για τη συμμόρφωσή της εθνικής νομοθεσίας προς την οδηγία 2001/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Μαρτίου 2001, σχετικά με τη σκόπιμη ελευθέρωση γενετικώς τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον και για την κατάργηση της προηγούμενης οδηγίας 90/220/ΕΟΚ του Συμβουλίου.

    Στόχος της οδηγίας 2001/18/ΕΚ είναι η προσέγγιση των διατάξεων των νομοθεσιών των κρατών - μελών και η προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος. Τα κράτη - μέλη όφειλαν να θέσουν σε ισχύ τις αναγκαίες διατάξεις, προκειμένου να συμμορφωθούν με την οδηγία, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2002.

    Σύμφωνα με το Δικαστήριο, η Ελλάδα υποστήριξε ότι εκπόνησε σχέδιο υπουργικής απόφασης, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.




    Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ


    XeniaRodo
    31.01.2005, 12:48
    Παρακαλώ διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από την Eφημερίδα TA NEA....



    επισυναπτόμενα: 2CocaCola-PepsiinIndia.jpg 
    MariannaP
    31.01.2005, 18:38
    Το πιστεύω απόλυτα αυτό!
    Να φανταστείς ότι δούλευα κάποιο διάστημα σε μαγαζί της εν λόγω αλυσίδας και δεν έφαγα ούτε μια μπουκίτσα από το ...μπιφτέκι τους! Μπλιαχχχχχχ
    Θεωρώ αυτό τον τρόπο παραγωγής όχι μόνο ανθυγιεινό, αλλά και ανήθικο.

    Quote:

    Το μέλος XeniaRodo στις 26-02-2004 στις 10:11 έγραψε:

    Είναι το κρέας των Mc Donald, πραγματικό κρέας; ΟΧΙ!



    Sofia
    02.02.2005, 14:24
    Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
    (μεταλλαγμένων)
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ :

    ΑΝΟΙΧΤΗ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
    για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς

    στα Τρίκαλα Σάββατο 05.02.2005
    (Ξενοδοχείο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» στις 7 μμ.)


    Κεντρικός ομιλητής : Χαράλαμπος Λαζαρίδης, καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων και τέως πρόεδρος ΚΕΠΚΑ Θεσσαλονίκης.

    Θέμα : Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί.
    Επιπτώσεις στη Φύση την Υγεία και την Κοινωνία

    Έχουν κλιθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων – μαζικών
    φορέων και πολιτικών οργανώσεων.


    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Γ.Τ.Ο., kinisi@nogmos.gr, www.nogmos.gr

    Konnie
    20.09.2005, 20:11
    Παιδια μολις ειδα το Super Size Me και πρεπει να σας πω οτι ειτε προτιματε ειτε οχι το "junk food",ειναι ενα αξιολογο ντοκιμαντερ,ρεαλιστικο και σοκαριστικο οπου πρεπει,ικανο να περασει το μηνυμα,αν οχι να πεισει τους θεατες να δωσουν ενα τελος στην κακη διατροφη.
    Ο τροπος που εξηγουσε τα δρωμενα και γενικα η δομη της ταινιας,μου θυμισε πολυ το "Φαρενάιτ 9/11",κι αυτο το λεω γιατι πιστευω οτι αν σας αρεσε,ή αν σας ταρακουνησε το Φαρενάιτ,πολυ πιθανον και το Super Size Me να εχει το ιδιο αποτελεσμα.Σ'εμενα παντως επιασε!

    Αν το ειδατε κι εσεις πειτε μου γνωμες!

    Sofia
    28.09.2005, 12:29
    Γεύσεις με... χημικά κι αρώματα

    Πέντε κιλά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και φυτοφάρμακα τρώμε κάθε χρόνο


    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΚΛΑΚΗ

    Συντηρητικά, αρώματα, χρωστικές ουσίες, ενισχυτικά γεύσης και φυτοφάρμακα γεμίζουν με τα... κιλά το πιάτο των Ελλήνων. Εκτιμάται ότι κάθε Έλληνας «τρώει» κάθε χρόνο πέντε κιλά από αυτές τις επικίνδυνες ουσίες!


    Τα παραπάνω... κιλά προκύπτουν από υπολογισμούς της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, οι οποίοι βασίστηκαν σε διάφορα επιστημονικά δεδομένα. Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, «στο οικογενειακό τραπέζι καταλήγουν καθημερινά δεκάδες προϊόντα τα οποία περιέχουν συντηρητικά και άλλες χημικές ουσίες οι οποίες κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία».

    Τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα - τα γνωστά «E» - είναι μεν νόμιμα αλλά σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες «ενοχοποιούνται» για διάφορα προβλήματα: αλλεργίες, έντονοι πονοκέφαλοι, ταχυκαρδίες, ναυτία, έλκος του εντέρου περιλαμβάνονται στις συχνότερες βλάβες που μπορεί να προκαλέσουν. Παράλληλα οι ουσίες αυτές θεωρούνται «ύποπτες» και για διάφορες μορφές καρκίνου - ειδικά κάποιες ουσίες που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά. Μάλιστα, ενώ είναι πλέον σαφείς οι κίνδυνοι που μπορεί να κρύβει καθεμία από τις ουσίες αυτές, δεν έχει ακόμη διερευνηθεί ακριβώς η τυχόν αθροιστική τους επίπτωση στον οργανισμό - δεδομένου ότι πολλά τρόφιμα περιέχουν περισσότερες από μία ουσίες.

    Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί να αναγράφεται στη συσκευασία κάθε προϊόντος η πλήρης ονομασία της ουσίας που χρησιμοποιείται (στη θέση των «E») συχνά γίνεται αιτία μπερδέματος. Κι αυτό γιατί οι καταναλωτές βλέποντας μια συσκευασία χωρίς «E» αλλά με διάφορα άγνωστα ονόματα ουσιών, ξεγελιούνται νομίζοντας ότι το προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά!

    Όλοι οι παραπάνω κίνδυνοι γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι για τα παιδιά, τα οποία είναι «ευάλωτα» στις διαφημίσεις τυποποιημένων προϊόντων τα οποία είναι γεμάτα με... χρώματα και αρώματα ενώ είναι και πλούσια σε λιπαρά. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο, η κατάσταση χειροτερεύει αν υπολογίζει κανείς και την υπερκατανάλωση διατροφικών συμπληρωμάτων: κάθε χρόνο στη χώρα μας πωλούνται 11 εκατομμύρια συμπληρώματα διατροφής. «H χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής στα παιδιά όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά δυνατόν να προκαλέσει βλάβη στην υγεία τους. Μια ισορροπημένη δίαιτα στηρίζεται στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, κρέατος, γάλακτος ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων και όχι στα συμπληρώματα βιταμινών», ανέφερε ο καθηγητής.

    Σήμα κινδύνου και για μήλα, ακτινίδια, σπανάκι, νεκταρίνια, πατάτες και φράουλες
    AKOMH κι αν στραφεί κανείς στη... φύση, ποτέ δεν είναι σίγουρος για το τι τρώει: Όπως ανέφερε χθες ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Κωνσταντόπουλος, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον 4% των γεωργικών προϊόντων που διατίθενται στην ελληνική αγορά είναι «εμποτισμένα» με μεγάλες ποσότητες φυτοφαρμάκων τα οποία είναι γνωστά για την τοξικότητά τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι επιστήμονες εκπέμπουν ειδικά σήμα κινδύνου για τα μήλα, τα ακτινίδια, το σπανάκι, τα νεκταρίνια, τις πατάτες και τις φράουλες καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αυτά τα προϊόντα περιέχουν συνήθως υψηλότερες συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων σε σχέση με άλλα. Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στην 4η Συνάντηση Ενημέρωσης «Παιδί και Υγεία», που διοργανώνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.


    ΤΑ ΝΕΑ , 28/09/2005 , Σελ.: N13


    XeniaRodo
    28.09.2005, 15:38
    Mωρέ θα πάω στο χωριό μου και θα καλλιεργώ ντομάτες....
    δε γίνεται αλλιώς...
    iris-the-black
    29.09.2005, 16:05
    να δούμε την Ξένια "μικρή αγρότισα" μας μένει!!!
    Sofia
    11.12.2005, 17:52
    SOS για την υγεία των καταναλωτών

    Εκρηκτικό «κοκτέιλ» από διοξίνες και μυκοτοξίνες φτάνει στο πιάτο του καταναλωτή, στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει για τη διατροφή του ένα από τα ζώα που βόσκουν σε παράνομες χωματερές.

    * «Αν συμβαίνει το ίδιο και στους άλλους σκουπιδότοπους, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Υπάρχει μια αρχή στην κτηνιατρική: Ο,τι ζωοτροφή δώσεις, τέτοιο κρέας θα φας. Οταν δώσεις τοξική ζωοτροφή, το κρέας και το γάλα που θα παραγάγεις θα είναι τοξικά», λέει ο καθηγητής κτηνιατρικής στο ΑΠΘ και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Σπύρος Κυριάκης.

    Ο καθηγητής δείχνει έκπληκτος για την κατάσταση που επικρατεί στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. «Στην περίπτωση που δεν ψοφήσει το ζώο που βόσκει εκεί, θα υποστεί μεγάλο πρόβλημα υγείας ο καταναλωτής. Τεράστιες ποσότητες μυκοτοξινών που παράγουν οι μουχλιασμένες τροφές -και για τον καταναλωτή είναι καρκινογόνοι- μπαίνουν στον οργανισμό των ζώων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τεράστιες ποσότητες τοξικών ουσιών, όπως οι διοξίνες, που περιέχονται στα σκουπίδια που καίγονται.

    * Για τη βοσκή των χοίρων τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ο χοίρος όταν δεν έχει καθαρή ζωοτροφή που τρώει στο χοιροστάσιο, έλκεται στην κατανάλωση τρωκτικών. Εφόσον φάει ποντίκια μολύνεται με τριχινίαση. Αν το κρέας του δεν εξεταστεί με τριχινοσκόπηση και περάσει στην κατανάλωση όχι καλά ψημένο ή βρασμένο, προκαλεί ακόμη και θάνατο.

    Παγκοσμίως υπάρχουν αντιρρήσεις για τη δημιουργία βιολογικών εκτροφών χοίρου, ακριβώς για να αποφευχθεί αυτή η περίπτωση. Στη χωματερή φτάνουμε να τα ταΐζουμε εμείς οι ίδιοι με ποντίκια! Υπάρχει υγιειονομική κτηνιατρική διάταξη, σύμφωνα με την οποία χοίροι που τρώνε σκουπίδια θανατώνονται».

    Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζει και στην περίπτωση που κάποιο ψόφιο αιγοπρόβατο που έχει νοσήσει από την τρομώδη νόσο των αιγοπροβάτων έχει πεταχτεί στη χωματερή:

    * «Αν μια αγελάδα έρθει σε επαφή με τα κατάλοιπα του πτώματος, μπορεί να δημιουργηθεί εγκεφαλοπάθεια. Οταν το πτώμα αποσυντίθεται και διαχέεται μέσα στα υπόλοιπα σκουπίδια, η αγελάδα δεν κάνει διαχωρισμό των όσων τρώει. Με τις βροχές η διάχυση των βλαβερών συστατικών είναι εύκολη υπόθεση. Γι' αυτό ρίχνουμε τα ψοφίμια σε υψικάμινο.

    «Τρελές αγελάδες»

    * Η εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών ξεκίνησε στην Αγγλία, γιατί από πρόγραμμα εκρίζωσης και υποχρεωτικής θανάτωσης αιγοπροβάτων που έπασχαν από τρομώδη νόσο, έφτιαχναν κρεατάλευρα, τα οποία ανακύκλωσαν και τα πέρασαν στη διατροφή γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων. Στο τέλος οι αγελάδες νόσησαν μαζικά από την εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών. Κατά πολλούς αυτή η νόσος μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο, με την κατανάλωση νευρικού ιστού της μολυσμένης αγελάδας».

    * Οσο για το ρύζι που παράγεται στην εφαπτόμενη της χωματερής ορυζοκαλλιέργεια, ο καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ Ηλίας Ελευθεροχωρινός είναι σαφής: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο παραγωγός βλέπει αυτή την εικόνα και δεν φροντίζει να κάνει ανάχωμα προς την πλευρά της χωματερής, ούτως ώστε να αποφύγει τόσο την εισαγωγή ρύπων εντός του ορυζώνα όσο και την απώλεια νερού από την καλλιέργειά του.

    »Οταν θα αρχίσει η καλλιέργεια του ρυζιού θα μπει καινούριο νερό που θα εκπλύνει τους περισσότερους ρύπους που καταλήγουν στον αγρό. Οχι όλους όμως. Θεωρώ ότι ο παραγωγός έχει συνείδηση και κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου τοποθετεί ανάχωμα, ύψους τουλάχιστον 20 εκατοστών πάνω από το ύψος των σκουπιδιών που καταλήγουν στον αγρό».

    Να. Β.


    www.enet.gr
    doritsa78
    12.12.2005, 13:06
    Απλα δεν ξερουμε τι τρωμε.Το ενα ειναι ετσι ,το αλλο αλλιως.Αμαν πια.
    jackal
    14.12.2005, 10:06
    Εν ολιγης οσο αφορα την coca cola!καποτε ενας Αμερικανος τους εκανε αγωγη, επειδη λεει βρηκε ποντικι στο μπουκαλι του!Η εταιρια κερδισε την δικη γιατι απλα εριξε ενα ποντικι και αποδειχθηκε οτι το ποντικι...ελιωσε!πριν απο 2 χρονια στη σχολη καναμε μια εργαστηριακη ασκηση που αφορουσε το pH σε 3 διαφορετικων ρευστων.Το 1 απ αυτα ηταν η coca cola. Βγηκε πιο οξινη και απο το λεμονι!!!Αλλα ΠΟΛΥ πιο οξινη!Γι αυτο ο κοσμος ψοφολογαει με τις χαζομαρες που βαζει στο στομαχι του!!!
    purplethorn
    14.01.2006, 13:15

    Το μέλος XeniaRodo στις 26-02-2004 στις 10:11 έγραψε:
    KENTUCKY
    ...

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Ψάχνοντασ στο φόρουμ βρήκα αυτό το κείμενο, το οποίο είχε δημοσιευτεί και στο σχολείο μου πριν λίγο καιρό. Επίσης βρήκα μια διάψευση του συγκεκριμένου κειμένου στα αγγλικα στο www.snopes.com/horrors/food/kfc.asp.
    Eν ολιγοισ λεει οτι το κειμενο κυκλοφορει εδω και καμποσο καιρο, οτι είναι φάρσα και το ίδιο ισχύει και για το κείμενο που αφορά τα Mc Donalds. Εχω κάνει μια πρόχειρη έρευνα πάνω στα μεταλλαγμένα τρόφιμα, και πολλα απο αυτα που ακουγονται γενικότερα είναι ψεμματα. Κατ' αρχην (οσον αφορα το κειμενο, παντα) τα "ζωα" που περιγράφονται εχουν τροποποιηθει μονο για πειραματικουσ λογουσ και φυσικα οχι σε τοσο μεγαλη εκταση. Καμια εταιρεία δεν κάνει τέτοιου είδουσ μαζική παραγωγη Γ.Τ. ζώων για το κρέασ τουσ. Γ.Τ ζωα χρησιμοποιούνται μόνο για φαρμακα προσ το παρών. Επισησ, στην ΕΕ ειναι δυσκολο να εγκριθουν Γ.Τ φυτά, φανταστείτε τα ζωα.
    Αυτο που θελω να πω ειναι να μην πιστεύουμε οτι διαβαζουμε. Δεν είναι οτι ειμαι υπερ ολων αυτων απλα ειμαι υπερ τησ αληθειασ... Ελπιζω να μη σασ κούρασα!


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : purplethorn στις 14-01-2006 13:20 ]
    ageras
    14.01.2006, 13:25
    Δεν ξέρω αν είναι ψέμματα ή αλήθεια αλλά σας συνιστώ θα δείτε ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο "Supersize me"!!Περιληπτικά να σας πω περί τίνος πρόκειτε..Ένας τύπος αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα στον εαυτό του:Να τρώει επί ένα μήνα αποκλειστικά προιόντα από τα McDonalds,υπό ιατρική παρακολούθηση πάντα.Λοιπόν.....το τι έπαθε ο άνθρωπος δεν περιγράφεται.Πρέπει να το δείτε..Από τότε έπαψα να τρώω σαβούρες..(όχι οτι έτρωγα συχνα..αλλά λέμε τώρα..)!!!

    Live and let live


    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : ageras στις 14-01-2006 13:26 ]
    purplethorn
    14.01.2006, 13:25
    (εννοειται οτι τα εν λογω παν/μια δεν εκαναν καμια τετοια ερευνα)
    ageras
    14.01.2006, 13:27
    Απλά πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο τι τρώμε!!