ελληνική μουσική
128 online   ·  206.002 μέλη

Μεγαλύτερο και από το Μέγαρο!

jorge
Musantiquus , Administrator
Chat
15.01.2007, 15:52
Να και μερικά από τα καλά που μας άφησε η Ολυμπιάδα:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/01/2007

Την πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ο Μιχάλης Αδάμ επέλεξε να παρακολουθήσει ένα σχετικά άγνωστο άθλημα, το badminton (αντιπτέριση), σε ένα στάδιο κατασκευασμένο επίσης σε έναν άγνωστο για τους πολλούς χώρο: στο Αλσος Στρατού στο Γουδή. Αν και φανατικός των σπορ ο ίδιος, το μπάντμιντον δεν γνώριζε τι είναι. Δεν ήταν όμως η περιέργειά του για το άθλημα που τον οδήγησε εκεί. Ηταν η περιέργειά του για το νέο χώρο. Και να, 2,5 χρόνια μετά, η διορατικότητά του που τον αποζημιώνει. «Ελπίζω μόνο να μην το μετανιώσω», λέει ξεναγώντας μας.Ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ είναι ο ένας εκ των πέντε επιχειρηματιών που κέρδισαν το διαγωνισμό μίσθωσης του Ολυμπιακού ακινήτου και για τα επόμενα 25 χρόνια θα διαχειρίζονται (έναντι 20 εκατ. ευρώ) το «μεγαλύτερο θέατρο της χώρας», που θα ονομάζεται (πώς αλλιώς;) Badminton!

Μεγαλύτερο και από το Μέγαρο!

Οι ανάδοχοι (Μιχάλης και Βανέσσα Αδάμ-ADaM productions, Γεώργιος και Παναγιώτης Γεώργας-Half Note Jazz Club και Δημήτριος Κοντογιάννης-Allou Fun Park) έχουν ξοδέψει περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ για τη ριζική αναμόρφωσή του. Από το Ολυμπιακό ακίνητο έμεινε μόνο το κέλυφος.

Μέσα δημιουργήθηκε μια εκπληκτικά μεγάλη αίθουσα 2.400 θέσεων, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με βάση ειδική ακουστική μελέτη. Η αμφιθεατρική διάταξη των πολυτελών καθισμάτων εξασφαλίζει τέλεια ορατότητα, ακόμη και για τις τελευταίες σειρές. «Στην Ελλάδα, μόνο η νέα αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου μπορεί να μας συναγωνιστεί», λέει ο Μιχάλης Αδάμ, που θα μοιράζεται με τη σύζυγό του Βανέσσα και το ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή του νέου θεάτρου.

Η σκηνή, συνολικού εμβαδού 500 τ.μ., ύψους 17 μ. και διαστάσεων 18x30 μ. μπορεί να φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες, πολυπρόσωπες παραγωγές. Εξοπλισμένη με ειδικά βυθισμένο χώρο (pit) που χωρά συμφωνική ορχήστρα 90 ατόμων, μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση ολόκληρη όπερα. Ενώ τα καμαρίνια μπορούν να «στεγάσουν» ταυτόχρονα περισσότερους από 100 καλλιτέχνες!

Το νέο θέατρο θα διαθέτει δύο τεράστια φουαγέ (1.600 τ.μ.) για να εξυπηρετεί το πολυπληθές κοινό που χωρά, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται μέσα στο θέατρο να λειτουργήσει ένα επίσης τεράστιο εστιατόριο με θέα στο καταπράσινο άλσος. Γύρω από το ακίνητο είναι ήδη διαμορφωμένο το πάρκινγκ. Το νέο θέατρο θα λειτουργεί χειμώνα-καλοκαίρι.

Το Badminton θ' ανοίξει στις 31 Ιανουαρίου με ένα μπαλέτο διαφορετικό από όσα ξέρουμε: τη «Λίμνη των Κύκνων» όπως τη διασκεύασε και την εκσυγχρόνισε ο Βρετανός Μάθιου Μπορν, αποκτώντας διεθνή φήμη και 30 θεατρικά βραβεία, ανάμεσά τους 4 Τόνι και 2 Ολίβιε. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανατρεπτική παράσταση, που δημιουργήθηκε για να «μιλήσει» σε ένα σύγχρονο κοινό.


Από τις εργασίες για την αναμόρφωση του Badminton
Και ελληνικές παραγωγές

«Επιλέξαμε αυτή την παράσταση γιατί "περιγράφει" καλύτερα το πολιτιστικό μας στίγμα. Στο Badminton θέλουμε να δείχνουμε έργα που μπορεί να βασίζονται σε κλασικές φόρμες, είναι όμως φρέσκα, ανατρεπτικά, νέα καλλιτεχνικά κι έχουν και μια μαζικότητα. Δεν κάναμε αυτό το θέατρο για τους λίγους αλλά για τους πολλούς που θέλουμε, ωστόσο, να τους πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Στην Ελλάδα η ιδιωτική πρωτοβουλία εγκλωβίστηκε από την κακώς εννοούμενη εμπορικότητα. Ναι, εγώ θέλω μια παραγωγή να έχει αντίκρισμα εμπορικό και να βγάζει τα λεφτά της, παρουσιάζοντας στο κοινό ωραίες παραστάσεις».

Ο Μιχάλης Αδάμ δεν θα κάνει μόνο μετακλήσεις έργων αλλά θα μπει και στην παραγωγή ελληνικών μουσικών και θεατρικών παραστάσεων μεγάλης κλίμακας. Σχέδια τα οποία δεν θέλει ακόμη να ανακοινώσει.

Στο Badminton, πάντως, μετά τη «Λίμνη των Κύκνων» θα φιλοξενηθεί το χορευτικό υπερθέαμα Tap Dogs (κλακέτες), η ροκ όπερα Jesus Christ Super Star και οι γνωστοί μας Tiger Lillies με μια παράσταση φτιαγμένη ειδικά για το ελληνικό κοινό: το «Κορίτσι με τα σπίρτα» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν!

#1   
XeniaRodo
Βετεράνος
Chat
26.01.2007, 12:54
Oυάου, τι λες βρε παιδί μου...

-πάλι αυτοί οι Tάιγκερ Λίλις? καθόλου δε μ αρεσουν.... δεν έχουν που αλλού να πάνε και όλο εδώ ερχονται?-
#2   


Αυτά τα διάβασες;