ελληνική μουσική
115 online   ·  206.002 μέλη

Archive στις 26.1 στην Υδρόγειο/Θεσσαλονίκη

giorth
Συγχορδία Ματζόρε
Chat
19.01.2007, 20:38
Από το site GoThess.gr:
Οι Archive στην Υδρόγειο

Οι Archive επιστρέφουν! Το συγκρότημα που έχει χαιρετιστεί από σύσσωμο τον μουσικό τύπο ως η μεγαλύτερη ελπίδα της ευρωπαϊκής ποπ και ροκ μουσικής, έρχεται ξανά στη θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2007, στην Υδρόγειο.


Μπορεί να τους θεωρούμε ακόμα "καινούργιο" όνομα, αλλά φέτος συμπληρώνονται ήδη 10 χρόνια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το Londinium. Ήταν ο δίσκος που έβαλε τους ARCHIVE στο μουσικό χάρτη και ήταν εμφανές από την πρώτη κιόλας στιγμή πως επρόκειτο για ένα ξεχωριστό συγκρότημα. Το Take My Head που ήρθε τρία χρόνια αργότερα επιβεβαίωσε την αξία και τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα. Η φήμη τους αρχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη και ως εκ τούτου και στην πατρίδα μας, με αποτέλεσμα το You All Look The Same To Me (2001) να αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό.

Ο σκοτεινός ήχος των ARCHIVE σε συνδυασμό με φορτισμένες συναισθηματικά ερμηνείες δημιουργούσαν ένα σαγηνευτικό άκουσμα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που το συγκρότημα φλέρταρε με σαφώς ηπιότερες μουσικές φόρμες, κάνοντας έτσι δύσκολη έως αδύνατη την κατηγοριοποίηση της μουσικής τους.

Το Noise του 2004 αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δημιουργικότητάς τους με το κομμάτι "Fuck You" να γίνεται ύμνος, χάρη στον υπνωτικό του ρυθμό και την απρόσμενη εξέλιξή του. Μετά την κυκλοφορία του Noise ο τραγουδιστής Craig Walker εγκαταλείπει το σχήμα και οι εναπομείναντες αφοσιώνονται την ηχογράφηση καινούργιου υλικού.

Από τον τίτλο και μόνο είναι προφανές πως έχουμε να κάνουμε με μία ευπρόσδεκτη αλλαγή. Ο δίσκος λέγεται "Light" και οι ίδιοι εξηγούν: "Μετά το σκοτεινό Noise ήταν ευχάριστο να κάνουμε κάτι διαφορετικό συναισθηματικά. Κάτι θετικότερο, γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος Lights". O νέος τραγουδιστής ονομάζεται Pollard Berrier είναι Αμερικάνος που ζει μόνιμα στην Αυστρία (ενδιαφέρων συνδυασμός...) και σύμφωνα με τους Darius Keeler και Danny Griffiths (δηλαδή τον εδώ και χρόνια δημιουργικό πυρήνα του group) η ανακάλυψή του ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην μπάντα.

Αναφορικά με το περιεχόμενο του δίσκου οι δυο τους είναι απόλυτα κατασταλαγμένοι. "Δεν πρόκειται για πολιτικό, αλλά για κοινωνικό δίσκο. Ο Δυτικός Κόσμος ολοένα και παρανοεί και αναφέρεται περισσότερο σε αυτό". Ηχογραφημένο στο Λονδίνο και μιξαρισμένο στο Παρίσι το Lights συνδυάζει άνετα την ποπ, το τριπ-χοπ, τη ροκ και δεκάδες άλλα μουσικά στυλ. "Θα μπορούσατε να το αποκαλέσετε και ποπ δίσκο, αφού σπάνια κάνουμε τρίλεπτα τραγούδια, αλλά μας φάνηκε απόλυτα σωστό να κάνουμε κάτι τέτοιο τη συγκεκριμένη στιγμή".

Η ουσία είναι πως, όπως και να το αποκαλέσουμε, έχουμε ένα ακόμα δείγμα από ένα συγκρότημα που δεν παύει να πειραματίζεται ούτε στιγμή, με μοναδικούς κερδισμένους τους ακροατές του, αφού ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα περιμένεις από τους Archive.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος
Υδρόγειος
(26ης Οκτωβρίου 33)

Ημερομηνίες και ώρες
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2007
21:00

Τιμές εισιτηρίων
25 ευρώ (προπώληση)
30 ευρώ (ταμείο)

Τηλέφωνα επικοινωνίας
2310 516515


Εγώ θα είμαι εκεί!!!
#1   


Αυτά τα διάβασες;