ελληνική μουσική
    853 online   ·  210.833 μέλη
    Tο ακούραστο αμερικάνικο γκρουπ απο το Τέξας έγινε γνωστό για τις χαρακτηριστικές γενειάδες των μελών του, Billy Gibbons, Dusty Hill και Frank Beard και για τον ιδιαίτερο Blues ήχο του...


    Γράφει το μέλος Τζουβάρας Γιάννης (tzouv)
    5 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 15 Δεκ 2006
    Οι ZZ Top σχηματιστηκαν το 1970 στο Χιουστον απο πρωην μελη των Moving Sidewalks και The American Blues. Τα δυο πρωτα αλμπουμ τους συνδυαζαν εντονες μπλουζ επιρροες με μια αισθηση χιουμορ. Το τριτο αλμπουμ τους ''Tres Hombres'' που βασιζοταν στο τραγουδι ''Boogie Children'' του John Lee Hooker τους εκανε γνωστους στο Αμερικανικο κοινο.

    Επειτα απο μια εξαντλητικη περιοδεια διαρκειας εικοσι μηνων ακολουθησε μια τριχρονη διακοπη απο καθε δραστηριοτητα.

    Το 1979 αλλαξαν δισκογραφικη και προχωρισαν στην κυκλοφορια των αλμπουμ ''Deguello''(1979) και ''El Loco''(1981). Στα επομενα δυο αλμπουμ (''Eliminator του 1983 και ''Afterburner'' του 1985) προσθεσαν στον ηχο τους συνθεσαιζερ δινοντας ετσι στο υλικο τους νεωτεριστικα στοιχεια χωρις ομως να απομακρυνθουν απο το υφος και το στιλ του Τεξας.

    Συμμετειχαν ενεργα ''στην εποχη της εικονας'' που εισηγαγε το MTV δημιουργωντας πληθος απο βιντεοκλιπ. Παρεμειναν ενα απο τα μακροβιοτερα γκρουπ στην ιστορια του ροκ χωρις μαλιστα να σημειωθουν αλλαγες στην συνθεση του με μουσικη αμεσα αναγνωρισιμη που ενσωματωνε πληθος Soul και Blues στοιχειων και με δυναμικη σκηνικη παρουσια. Συνεχισαν να υποστηριζουν τον Blues ηχο με καθε μεσο.Χαρακτηριστικο ειναι το γεγονος οτι οταν τους δοθηκε ενα κομματι ξυλο απο την καλυβα του Muddy Waters στο Κλαρκσντε'ι'λ του Μισισιπι το μετετρεψαν σε κιθαρα την οποια πουλησαν σε δημοπρασια διαθετοντας τα εσοδα στο Delta Blues Museum. Νεοτερες δισκογραφικες κυκλοφοριες των ZZ Top ειναι τα αλμπουμ ''XXX'' (RCA 1999) και ''Mescalero'' (2003)

    Δικτυακος τοπος
    www.zztop.com

    Πηγη: Rock εγκυκλοπαιδεια

    Tags
    Μουσικά Είδη:AmericanBluesRockSoulΜουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:ZZ Top



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #6630   /   15.12.2006, 21:57   /   Αναφορά
    ωραια είναι μια απο τις μπαντες οπου την ακουα μεγαλονωντας!!! ειναι μια πολυ σουπερ μπαντα !!!!!
    #11343   /   17.01.2008, 23:38   /   Αναφορά
    Μα...δεν είναι απίστευτα τυπάκια;;;
    #12874   /   07.04.2008, 01:30   /   Αναφορά
    Αυτές είναι γενειάδες!!!!!!!!!!!!!!!Φοβεροι τύποι!...κλασσικά πλέον τα τραγούδια τους...τρομερά τα βίντεο-κλιπ τους!!!!!!!
    #14220   /   01.06.2008, 23:53   /   Αναφορά
    Πόσα χρόνια χρειάστηκαν γι' αυτές τις γενειάδες;