ελληνική μουσική
    636 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Γυμνά Καλώδια - Η Νεράιδα της Απελπισίας

    Η καινούρια δουλειά του συγκροτήματος Γυμνά Καλώδια ήδη κυκλοφόρησε από την Live Music και έχει τίτλο Η Νεράιδα της Απελπισίας.

    Στόχος της - σύμφωνα με τους συντελεστές - να αφυπνίσει όσους πιστεύουν πως η ελληνική εναλλακτική σκηνή έχει πέσει σε βαθύ λήθαργο, αλλά και να ταράξει όσους προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σας πείσουν να μην την ξυπνήσετε ποτέ. Ακούστε δείγμα της δουλειάς τους από το MP3 player του MusicHeaven και ανακαλύψτε περισσότερα για το σχήμα...

    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 19 Δεκ 2006
    Τα Γυμνά Καλώδια άρχισαν έχοντας ένα Hard Rock άκουσμα στον ήχο τους. Από το 2003 όμως, άλλαξε αρκετά ο ήχος τους, καθώς χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές τεχνικές σύνθεσης και γραφής, και καινούρια ακούσματα (βιολί, βιόλα, πιάνο) για να ενισχύσουν το ηχητικό αποτέλεσμα. Ο τρόπος συγγραφής της μουσικής, περιλαμβάνει ελληνικά στοιχεία, που ερμηνεύονται όμως με ιδιαίτερο τρόπο, και χρήση διαφορετικών ρυθμικών σχημάτων. Οι κλίμακες που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως οι πεντατονικές (πεντάφθογγες). Η μουσική εξελίσσεται σε παραδοσιακή αρμονία, χρησιμοποιώντας τα λεγόμενα κλασσικά riff . Η ενορχήστρωση είναι βασισμένη στην πολυφωνική επεξεργασία, περιλαμβάνοντας μιμήσεις και διάλογους.

    Τα Γυμνά Καλώδια ιδρύθηκαν το χειμώνα του 2000, από τους Χρήστο Καλογράνη (φωνή και κιθάρα) και Θανάση Μπουρίκα (τύμπανα). Ξεκίνησαν σαν μια μπάντα που πειραματιζόταν με την Rock μουσική, παίζοντας διασκευές κυρίως. Αργότερα, συγκεντρώθηκε σε δικό της ρεπερτόριο, κάνοντας μια πρώτη ηχογράφηση το 2001, ένα demo που δεν προωθήθηκε, λόγω του πειραματισμού της μπάντας. Στο τέλος του 2003 ήρθε ένα δεύτερο demo με τίτλο ‘Το ημερολόγιο της τελευταίας μου αγάπης’, το οποίο κρατήθηκε αρχείο μέχρι να εκδοθεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά τον Σεπτέμβρη του 2005, σε CD ομώνυμο του συγκροτήματος.



    Η μουσική τους είναι μία έκφραση οργής, η οποία προσπαθεί να δαμάσει τον τρόπο της, χωρίς να ξεφεύγει από τον έλεγχο, αλλά και χωρίς να αφήνει σε ηρεμία. Σκοπός είναι να εκφράζει βασικές έννοιες, με τρόπο υπερβολής, έτσι ώστε να αναλύονται περισσότερο τα βασικά συναισθήματα της ζωής και η σημαντικότητα τους. Το είδος της Rock το οποίο εκφράζει, είναι ακαθόριστο. αλλά οι επιρροές περιλαμβάνουν Heavy Metal, Hard Rock και φτάνουν μέχρι κλασσική μουσική.

    Περισσότερα στο επίσημο site του συγκροτήματος




    Tags
    Μουσικά Είδη:Hard RockHeavy MetalMetalRockΚαλλιτέχνες:Γυμνά ΚαλώδιαΜουσική Εκπαίδευση:κλίμακες



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #6692   /   19.12.2006, 23:05   /   Αναφορά
    "Θελω να ακουγεται απο παντου κιθαρα και τα drums,να προκαλουν ανταρα..."

    Απο τα συγκροτηματα που μου αρεσουν για την δυναμη τους και οχι μονο..

    Ωραιο αρθρο :)