ελληνική μουσική
    635 online   ·  210.830 μέλη
    Ένα μήνα πριν την πρεμιέρα των μουσικών παραστάσεων με τίτλο "Νύχτες MusicHeaven" (περισσότερα εδώ), ξεκινάμε την παρουσίαση των σχημάτων που θ' ακούσουμε εκείνη την Κυριακή στις 15 του Απρίλη.

    Αρχή με τα Μακρινά Ξαδέρφια, ένα συγκρότημα που μετράει ήδη 3 δίσκους, αλλά και συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες (Αρβανιτάκη, Γλυκερία, Περίδη, Ζερβουδάκη, Θαλασσινό, Θηβαίο κ.α.).

    Όσα μέλη ήμασταν στο 3ο Live του MusicHeaven, είχαμε ακούσει και από κοντά ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια τους, την "Άνοιξη", από την ψυχή του συγκροτήματος, τον - συγκρατήστε το όνομα - Θοδωρή Κοτονιά...
    Μακρινά Ξαδέρφια
    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 14 Μαρ 2007
    Τα ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ δεν είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε με αφορμή την παρέα κάποιων φίλων με κοινές μουσικές ανησυχίες. Ούτε είναι το αποτέλεσμα μιας ομάδας νεαρών που πέρασε πολλές ώρες σε κάποιο γκαράζ ή σε κάποια αποθήκη ακούγοντας μουσικές, πίνοντας μπύρες και τζαμάροντας πάνω στη μουσική που τους ενώνει.

    Τα «Μακρινά Ξαδέρφια» είναι η τυχαία συνάντηση μουσικών με εντελώς διαφορετικές μουσικές «καταγωγές» και προτιμήσεις. Η διαφορετικότητα αυτή αποτέλεσε πρόκληση για τη πρόσμιξη των στοιχείων της μουσικής του καθενός. Σ’ ένα αποτέλεσμα όπου οι μουσικές φόρμες του παραδοσιακού ήχου μπορούν να «συγγενεύουν» με τα κλασσικά κιθαριστικά αρπίσματα, την ένταση της ροκ μουσικής του ’70, την ατμόσφαιρα των Reggae ακουσμάτων και το λυρισμό της έντεχνης μπαλάντας.

    Την πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος, τη συναντάμε αρχικά με το όνομα Αρμενιστές, λίγο πριν από το 2000, σε μικρούς μουσικούς χώρους όπως το «Asante» (νυν «Αλάβαστρον»), τη «Σκιά του Φεγγαριού», κλπ. Εμφανίσεις στις οποίες τον πρώτο λόγο είχαν οι διασκευές, κυρίως παραδοσιακών κομματιών, ενώ στη συνέχεια και δειλά - δειλά ακούστηκαν τα πρώτα 2-3 προσωπικά τους τραγούδια.

    Η σύνθεση του σχήματος είχε αρκετές εναλλαγές με κεντρικό άξονα τον Θοδωρή Κοτονιά στη σύνθεση, στίχο, ερμηνεία, νέι, κρουστά και τον Σπύρο Καβαλιεράτο στις κιθάρες, στη σύνθεση και ερμηνεία κάποιων τραγουδιών.

    Το 2003 το συγκρότημα μετονομάζεται εύστοχα σε «Μακρινά Ξαδέρφια» και κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Αποδοχή κληρονομιάς», σε παραγωγή Άγγελου Σφακιανάκη, ενώ τη σύνθεση του σχήματος απαρτίζουν οι Κώστας Ασημάκης (βιολί, πιάνο, φωνητικά), Σπύρος Καβαλιεράτος (κλασική και ακουστική κιθάρα, αναγεννησιακό λαούτο και φλάουτο με ράμφος, μαντολίνο, τραγούδι), Θοδωρής Κουέλης (κοντραμπάσο, τσέλο), Θοδωρής Κοτονιάς (τραγούδι, νέι, κρουστά), Ανδρέας Ανδρεοσάτος (ακορντεόν), υπογράφοντας τα 13 κομμάτια. Στο δίσκο αυτό, που συναντάμε περισσότερο το παραδοσιακό στοιχείο και τον κλασικό λυρισμό, συμμετέχουν φιλικά καταξιωμένοι μουσικοί όπως ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Βαγγέλης Καρίπης και ο Στέργιος Γαργάλας, ενώ το τραγούδι «Αχ να ‘μουνα» ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.



    Στα τέλη του 2004 ολοκληρώνεται και κυκλοφορεί λίγο καιρό αργότερα και η επόμενη δουλειά του συγκροτήματος με τίτλο «Περιμένοντας το Θείο». Με νέες αλλαγές στη σύνθεση, τα «Μακρινά Ξαδέρφια» δίνουν το δεύτερο «παρόν» με τους Θανάση Αχαρνιώτη (τύμπανα), vΣπύρο Καβαλιεράτο (κλασική και ακουστική κιθάρα, αναγεννησιακό λαούτο, τραγούδι), Θοδωρή Κοτονιά (νέι, κρουστά, κιθάρα ακουστική, τραγούδι), Νίκο Παπαδόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), Μαρία Παπαλεοντίου (τραγούδι), Άρη Ποταμιάνο (μπάσο ηλεκτρικό και άταστο), Επίκουρο Τριανταφυλλίδη (βιολιά, τραγούδι). Την παραγωγή υπογράφει και πάλι ο Άγγελος Σφακιανάκης με την εταιρία «Μικρός Ήρως» ενώ δεν λείπουν και πάλι οι συμμετοχές αγαπημένων καλλιτεχνών όπως του Μιχάλη Νικολούδη και του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Στο δίσκο αυτό, με ανανεωμένο και πιο ηλεκτρικό ήχο, δίνουν αρκετή έμφαση στο στίχο, σχολιάζοντας με σκωπτικό τρόπο την επικρατούσα κατάσταση του σκυλάδικου και των realities, ενώ δεν λείπουν και οι λυρικές μπαλάντες όπως η «Άνοιξη», τραγούδι που συναντάμε και στον ομώνυμο δίσκο της Γλυκερίας σε ντουέτο της ίδιας με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.



    Χαρακτηριστικό των «Μακρινά Ξαδέρφια» αποτελούν αναμφισβήτητα οι ζωντανές εμφανίσεις τους. Μέχρι τώρα έχουν δώσει παραστάσεις σε πολλές μουσικές σκηνές, εντός κι εκτός Αθήνας, όπου παρουσίασαν το ρεπερτόριο τους και διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια, ενώ μοιράστηκαν τη σκηνή με κορυφαίους καλλιτέχνες: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γλυκερία, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Ορφέα Περίδη, Μελίνα Κανά, Παντελή Θαλασσινό, Χρήστο Θηβαίο, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Γιώργο Μαγκλάρα, Χάικ Γιαζιτζιάν, Αντώνη Απέργη, Λιζέτα Καλημέρη, Αρετή Κετιμέ, κ.α.

    Με τη συμμετοχή τους στο μουσικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ» του Αντώνη Μποσκοϊτη, συνέπραξαν επί σκηνής με τους Μαρίζα Κωχ, Διονύση Σαββόπουλο, Δημήτρη Πουλικάκο, Θανάση Γκαϊφύλλια, κ.α.

    Στις αρχές του 2007, τα «Μακρινά Ξαδέρφια» καταθέτουν και την τρίτη «συλλογή» τραγουδιών τους, η οποία τιτλοφορείται «Ονειροχαμένη πόλη». Οι Θανάσης Αχαρνιώτης (τύμπανα), Θάνος Κολοκυθάς (ακουστική κιθάρα, μπάσο), Θοδωρής Κοτονιάς (νέι, κρουστά, τραγούδι), Νίκος Παπαδόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Ελένη Καπηλίδου (τραγούδι) και ο Επίκουρος Τριανταφυλλίδης (βιολιά, τραγούδι) απαρτίζουν, πλέον, το γκρουπ. Ο Αγγελος Σφακιανάκης επιμελείται και πάλι της παραγωγής, ενώ η Μελίνα Κανά (σε δύο τραγούδια), ο Ψαραντώνης (σε ένα) και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος είναι οι φίλοι - «επισκέπτες» που χαρίζουν με μεράκι τη δημιουργική συμμετοχή τους στην παρέα των «Μακρινά Ξαδέρφια».

    Δείγματα: Πατήστε το Play στο MP3 player του MusicHeaven (πάνω δεξιά στη δημοσίευση) για ν' ακούσετε "Μακρινά Ξαδέρφια".







    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #7570   /   14.03.2007, 00:30   /   Αναφορά
    Θα προσπαθήσω να αφήσω ένα όσο γίνεται αντικειμενικό σχόλιο για τα "Μακρινά Ξαδέρφια"...

    Τους "ανακάλυψα" σε μια μεταμεσονύχτια ζωντανή παρουσίαση του υλικού τους στο στούντιο του Μελωδία, φθινόπωρο του 2004... Θυμάμαι ακόμη τη στιγμή, πως αμέσως μόλις άκουσα τα πρώτα δευτερόλεπτα από το "Αχ, να 'μουνα", κάτι σαν... σαράκι μπήκε μέσα μου. Εκτοτε και για λίγο καιρό έψαχνα αφορμή, μια ζωντανή τους εμφάνιση για να τους δω κι από κοντά. Αν και το συνηθίζω να πηγαίνω μόνος μου σε τέτοιους είδους συνευρέσεις, παρόλα αυτά κανά-δυο φορές το ανέβαλλα γιατί δεν έβρισκα παρέα... Τελικά, δεν άντεξα άλλο και την τρίτη φορά, πήρα τον κολλητό μου -σχεδόν από το... μανίκι- και τραβήξαμε για τη "Σκιά του Φεγγαριού", όπου ήταν -συν τοις άλλοις- και το στέκι τους. Καθηλώθηκα από τα πρώτα κύμματα της πολύχρωμης και κατάφωτης (κάτι το ολοκάθαρο και σχηματοποιημένο μου βγάζανε) ενέργειάς τους... Και στο διάλλειμα συνέβη το... μοιραίο. Σαν γνωστοί από χρόνια, κάλεσα κοντά μου τον Θοδωρή κι αυτός εντελώς αυτονόητα, αποκρίθηκε, ήρθε δίπλα σε εμένα και το φίλο μου και... από τότε δεν έχουμε σταματήσει να τα λέμε!

    Το υλικό των παιδιών είναι αυτό που εχω νιώσει να με αφορά και να με αντιπροσωπεύει πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο τόσο από από την ελληνική, όσο και από την ξένη μουσική τα τελευταία χρόνια (το δέσιμό μου με την παραδοσιακή μουσική και την έθνικ, είναι... άλλο ζήτημα και σχεδόν συμπληρωματικό). Θα μου πειτε "μεγάλη κουβέντα μη λες" και θα απαντήσω πως λέω αυτό που αισθάνομαι...

    Τόσο μελωδικά, όσο και στιχουργικά, τα Μακρινά Ξαδέρφια πιστεύω πως έχουν κλέψει από το... κουτί της Πανδώρας τη έναν χαμένο λυρισμό, μια ξεχασμένη μυρωδιά από μουσικές παλιές, έναν ορίζοντα αλήθειας που είναι... ιαματικός, όταν η "όραση" θολώνει...

    Αγαπημένα μου τραγούδια; Πραγματικά μου είναι δύσκολο να διαλέξω... Θα αναφέρω προς χάριν της παρούσας παρουσίασης, την συγκινητικά εξομολογητική "Ερημο", την λυτρωτικά φωτεινοσκοτεινή "Ανοιξη", το... αφοπλιστικά προσωπικό "Φεγγαράκι", το σπουδαίο τραγούδι (επιτρέψτε μου να σημειώσω πως είναι ένα κρυμμένο "διαμαντι") "Μπεγλέρι", το εύστοχα κριτικό και επίκαιρο "Κουτί" και από τα καινούργια και επέρχομενα "Του Ερωτα" και το "Φαινόμενο του θερμοκηπίου"...

    Σταματώ εδώ με ένα υστερόγραφο προς τα ίδια τα παιδιά...

    Ευχαριστώ, ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου, που εκτός των άλλων, γίνατε η αφορμή να γνωρίσω μια υπέροχη παρέα, που έχει μείνει τώρα άστεγη, μετά το κλείσιμο της "Σκιάς του Φεγγαριού". Αστεγη, όμως κι όχι εξόριστη. Αρα, συνεχίζουμε!!!
    #7571   /   14.03.2007, 00:32   /   Αναφορά
    Υ.Γ. Συγνώμη για το... μακρινάρι. Ηταν, πραγματικά μια εξομολόγηση. Ολα αυτά υπάρχουν μέσα μου και νιώθω κάτι σαν ανακούφιση που τα εξομολογήθηκα:-)
    Administrator
    #7572   /   14.03.2007, 11:07   /   Αναφορά
    Στις 29 Ιανουαρίου του 2006, λίγες ώρες πριν το 3ο Live του MusicHeaven, παρκάρω το αυτοκίνητο 2-3 στενά από το μαγαζί, φορτώνομαι με την κιθάρα, συναντώ και τον Agera.



    Ξαφνικα...τσαααακ κοκκαλώνει μπροστά μας ένα "παπάκι" με οδηγό έναν μαλλιά με ένα όργανο στην πλάτη!



    - "Παιδιά μήπως ξέρετε που είναι το Πέντε Τέταρτα;; Είμαι πολύ μακριά;;"

    - "Έλα, δίκος μας είσαι, πάμε παρέα!", του λέω.



    Κάπως έτσι γνώρισα τον Θοδωρή Κοτονιά! Το ίδιο βράδυ τον άκουσα να λέει την Ανοιξη, μετά από ...σφοδρή απαίτηση της Νεκταρίας και του κ.Αηδονίδη, καθώς ο ίδιος αρχικά δίσταζε επειδή δεν ξέρει καλή κιθάρα.



    Η φωνή του, η ερμηνεία του και η σεμνότητά του με άφησαν άφωνο. Για περίπου 1 χρόνο, δε θέλησα να το ψάξω περισσότερο, γιατί, φοβούμενος τις συνέπειες της "απομυθοποίησης του καλλιτέχνη", ήθελα να μείνω με την ανάμνηση εκείνης της στιγμής. Πρόσφατα όμως απέκτησα τον 2ο δίσκο τους και τους παρακολούθησα live στο Αλάβαστρο.



    Και σύντομα (15 Απριλίου) θα τους ξανακούσω στο 5/4 στο Μικρολίμανο. Σας προσκαλούμε όλους εκείνη την Κυριακή, να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτούς τους νέους και άξιους δημιουργούς που την έχουν δει "αλλιώς".
    #7573   /   14.03.2007, 12:57   /   Αναφορά
    Χορχίτο πολύ όμορφη η παρουσίαση. :-)



    Θοδωρή, τα λέμε..... :-)
    Administrator
    #7576   /   14.03.2007, 14:39   /   Αναφορά
    Thanks Orfeus :)



    Και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να ευχαριστήσουμε τον Beatlus που μου έστειλε τη βιογραφία και τη φωτογραφία, αλλά και επειδή ήταν η αφορμή να γνωρίσουμε περισσότερο τα Ξαδέφια :)



    Ξέχασα επίσης να αναφέρω πως πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε παρέα με τον Beatlus και την XeniaRodo στο στούντιο που γράφουν τον 3ο τους δίσκο, για να τους πάρουμε συνέντευξη, η οποία ετοιμάζεται από τον ακούραστο Beatlus !
    #7577   /   14.03.2007, 23:57   /   Αναφορά
    Γνώρισα κι εγώ το Θοδωρή πέρισυ στο 5/4. Αφού είχα πάθει πλάκα με την "Άνοιξη", συναντώ αυτόν τον γλυκύτατο τύπο στην πόρτα από τα καμαρίνια. Σαν να τον ήξερα σαν, να με ήξερε..Στην πορεία γίναμε φιλαράκια και μπορώ να πω ότι αξίζει και σαν άνθρωπος.

    Tα τραγούδια, νομίζω πως είναι πολύ αξιόλογα, συνδυάζοντας πολλά στοιχεία και με στίχο που εμένα προσωπικά με αγγίζει, ειδικά το "παμ-παμ" είναι ένα από τα αγαπημένα. Και επί σκηνής...δύναμη. Όλα τα παιδιά είναι καλοί μουσικοί και φαίνεται να γουστάρουν αυτό που κάνουν. Και στο μέλλον θα δείξουν ακόμα περισσότερα.

    Περιμένω τον καινούριο τους δίσκο.

    Και το Live...
    #7666   /   23.03.2007, 16:47   /   Αναφορά
    Ακούστε και μια άλλη άποψη.



    Όταν πρωτοάκουσα τα 'Μακρινά ξαδέρφια' στο ραδιόφωνο πραγματικά είπα αυτό είναι!!!Είχαν όλα όσα ήθελα να ακούω ταυτόχρονα,όλα τα χρώματα της μουσικής παντρεμένα μεταξύ τους σε πανάρχαια νοσταλγικά τραγούδια.

    Σύντομα τους πέτυχα σε μια τηλεοπτική εκπομπή.Μου έμεινε η εικόνα τους:ήταν σαν αλαργινοί τροβαδούροι.Μόνο από τέτοια αύρα θα πήγαζε τέτοια μουσική.



    Δυστυχώς αλλά και ευτυχώς δεν τους είχα δει ζωντανά μέχρι πολύ πρόσφατα.Και λέω ευτυχώς γιατί τόσο καιρό έμενα με την καλή εντύπωση.



    Τους είδα στο 'Αλάβαστρον', ένα μαγαζί όπως όλοι ξέρουμε πολύ ζεστό έως οικογενειακό, που προσωπικά το τιμώ αρκετά.Εντάξει, ο ήχος είναι περίεργος, ο χώρος επίσης καθώς και μικρός, το ξέρω, φαντάζομαι δεν επέτρεπε την συμμετοχή όλου του γκρουπ αλλά είπαμε...Ένιωθα λες και παρακολουθούσα συγκρότημα λυκείου!Μια προχειρότητα σε όλα, που δεν επιτρέπεται σε ένα γκρουπ με τρεις δισκογραφικές δουλειές και τόσο σημαντικές συνεργασίες.Επίσης, ο ντράμερ- που 'έτρεχε' κιόλας-την 'έλεγε' στον κιθαρίστα και αντιστρόφως(εύχομαι να ήταν ιδέα μου!!!), η νέα τραγουδίστρια 'λίγη', ωραία χροιά αλλά δεν καταλάβαινα καν τι έλεγε, ο Θοδωρής συμπαθητικός αλλά με μια ιδέα δήθεν-τελικά-ταπεινότητας(καθόταν στο πάτωμα και έστριβε τσιγάρα εις ένδειξη χαλαρότητας, αν και πιστεύω ότι προσπαθούσε να κρύψει κάποια ανασφάλεια)Όποια εικόνα είχα γι' αυτούς είχε πάει περίπατο.Έφτασα στο σημείο μόνο να σκέφτομαι και να εντοπίζω λάθη και κάθε άλλο παρά απολάμβανα.



    Δεν ξέρω αν προορισμός αυτής της στήλης είναι αποκλειστικά ο εκθειασμός του γκρουπ, ελπίζω να υπάρχει χώρος και για μια διαφορετική άποψη που, εντέλει, δεν είναι και τόσο διαφορετική μιας και ανέκαθεν η εικόνα μου για το εν λόγω σχήμα ήταν η καλύτερη.



    Ελπίζω τα 'Μακρινά ξαδέρφια' να διαβάσουν αυτό το σχόλια και εύχομαι η κρίση μου να είναι έγκειται σε μια συμπτωματικά κακή εμφάνιση.



    Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια στα εποικοδομητικά ακούσματα και τις βελτιωμένες εκτελέσεις.





    'Μακρινά' μου 'ξαδέρφια' πάντα ήσασταν 1ου βαθμού συγγενείς......



    Μέτα τιμής



    *****************

    Ledamelissa



    Υ.Γ. Εύχομαι οι θερμοί υποστηρικτές του γκρουπ να μη 'πεσουν να με φάνε' και να καταλάβουν τι εννοώ.Η κριτική μου δεν είναι αρνητικά προκατειλημμένη.Κάθε άλλο μάλιστα.....
    #7667   /   23.03.2007, 17:57
    Ledamelissa, βρισκόμουν κι εγώ στα λάιβ του "Αλάβαστρον", το οποίο έχω επισκεφτεί επίσης -όπως κι εσύ- πολλές φορές... Δυστυχώς, τόσο -όντως- στη συγκεκριμένη εμφάνιση, όσο και σε άλλες στο παρελθόν, υπήρξε πρόβλημα στον ήχο κάτι που που είχα διαπιστώσει κι εγώ, όπως και επισημάνει προς τα "Μακρινά Ξαδέρφια".

    Αντίθετα, έχω ακούσει πάμπολλα άλλα σχήματα στον ίδιο χώρο, των οποίων ο ήχος βγαίνει εξαιρετικά, μα ήταν πιο ακουστικά... Με διαφορετικά και λιγότερα όργανα. Πιθανολογώ πως αυτό ειναι μια εξήγηση...

    Από την άλλη μεριά, ειλικρινά, έως και χαίρομαι για την άποψή σου, με την έννοια πως είναι τεκμηριωμένη, περιλαμβάνει κι άλλες παρατηρήσεις και σίγουρα θα ήταν χρήσιμο να την διαβάσουν τα παιδιά...

    Εις το επανιδείν και εύχομαι αν έρθεις στα 5/4 να δεις τα Μακρινά Ξαδέρφια, όπως θα ήθελες...

    Administrator
    #7668   /   23.03.2007, 20:14
    Ήμουν κι εγώ εκεί, όντως ο ήχος ήταν χάλια. Δεν μπορούσα με τίποτα να καταλάβω τους στίχους, παρά το γεγονός οτι η χροιά του Θοδωρή είναι από τη φύση της πεντακάθαρη. Επίσης η διαρύθμιση των μουσικών στο χώρο ήταν πολύ κουραστική για τον επισκέπτη, μια και είχε 2 όργανα με γυρισμένη την πλάτη... Άσε που αυτή η τεράστια κολώνα στη μέση σου κόβει τη θέα στη μισή ορχήστρα...



    Τώρα όσον αφορά το άλλο που είπες για τον Θοδωρή (οτι καθόταν στο πάτωμα), δεν το βρίσκω αρνητικό μια και η ίδια μίλησες για ένα ζεστό και οικογενειακό μαγαζί. Είναι πολύ λογικό λοιπόν αυτό να μην το νιώθουν μόνο οι ακροατές, αλλά και οι μουσικοί.



    Κι εγώ πιστεύω πως πρόκειται για ένα άσχημο βράδυ, για το οποίο ευθύνεται - κατά τη γνώμη μου - ο κακός ήχος και μόνο, με όλες τις παρενέργειες που έχει στη διάθεση μουσικών και ακροατών.

    #7669   /   24.03.2007, 02:15
    Επίσης, δεν ξέρω πόσο καλά γνωρίζεις τον Θοδωρή ή τα παιδιά γενικότερα, αλλά θεωρώ λίγο αυθαίρετη την άποψή σου πως "ο Θοδωρής συμπαθητικός αλλά με μια ιδέα δήθεν-τελικά-ταπεινότητας (καθόταν στο πάτωμα και έστριβε τσιγάρα εις ένδειξη χαλαρότητας)...

    Εννοώντας, πως γιατί δεν δέχεσαι ότι εκείνη τη στιγμή όντως είχε ανάγκη να κάνει αυτό ακριβώς που έκανε... Ήταν σημάδι μη σεβασμού απέναντί σου, προς το υπόλοιπο κοινό ή προς την παράσταση; Ποιά είναι ακριβώς η ένστασή σου; Γιατί, δηλαδή, δήθεν; Σεβαστό να έχεις μια διαφορετική άποψη, αλλά σε ό,τι αφορά προσωπικές κρίσεις ίσως θα πρέπει να είμαστε πιο σαφείς ή και να προσέχουμε τα κριτήρια με τα οποία κρίνουμε... Ολα αυτά είναι σχετικά και υποκειμενικά...

    Αν έχεις ενστάσεις ως προς την απόδοση των παιδιών εκείνο το βράδυ, αφορά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να μπει προς συζήτηση. Ομως σχόλια σε προσωπικό επίπεδο... Ξέρω 'γω; Εκτός και αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω; Γνωρίζεις;

    Γιατί "δήθεν ταπεινότητα";

    #7673   /   24.03.2007, 15:59
    Η απάντηση είναι πολλή απλή.

    Καταρχήν νομίζω πως είναι εμφανές ότι δεν έχω καμία προσωπική εμπάθεια για τα παιδιά του γκρουπ, κάθε άλλο μάλιστα.

    Αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιό μου θα δεις φυσικά ότι δεν κάνω λόγο για έλλειψη σεβασμού.

    Επίσης στο σχόλιό σου συμπεριέλαβες κατά το ήμισυ τη φράση μου, της οποίας κλειδί είναι ακριβώς το ίδιο το εκλιπόν κομμάτι:'...αν και πιστεύω ότι προσπαθούσε να κρύψει κάποια ανασφάλεια'.

    Και αυτό γιατί πιστεύω ότι πιθανόν ο Θοδωρής είχε αίσθηση της προχειρότητας που επικρατούσε και προσπαθούσε να 'υποστηρίξει' με τον τρόπο του την κατάσταση κρατώντας μια χαλαρή στάση, σε σημείο όμως που ίσως ξεπερνούσε τα όρια των άγραφων κανόνων της σκηνικής παρουσίασης.

    Γιατί εδώ που τα λέμε, όσο οικογενειακό και να είναι ένα μαγαζί, δεν είναι ποτέ το σαλόνι του σπιτιού όπου 10 φίλοι παίζουνε μουσική μπροστά στο τζάκι.Κι ο Μάλαμας στο τέλος της συναυλίας βγάζει το βύσμα και αρχίζει τα καλύτερα αλλά αυτό ακριβώς, στο τέλος.



    Τέλος ήθελα να πω πως όχι, δεν ξέρω κανένα από τα παιδιά του γκρουπ και πως σίγουρα θα επιδιώξω στο μέλλον να γνωριστώ μαζί τους με 1η επιλογή το να βρεθώ μια βραδιά στα 5/4....!



    Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να γίνω πιο σαφής.



    Με εκτίμηση



    ledamelissa



    *********************

    #7680   /   25.03.2007, 21:00   /   Αναφορά
    efxaristoume polu gia to keimenaki....den tha mpo sti diadikasia na sxoliaso ta peri proxeirotitas,kakis skinikis parousias,kakou hxou i den ksero go ti allo anaferthike parapano...einai kalo na exoun apaitiseis apo esena...kapoioi perasan kala ekeino to vrady kapoioi alloi oxi...emeis to mono pou kanoume einai na katathetoume tin alitheia mas...o kathenas ksexorista kai oloi mazi...pianoume ta organakia mas koitazomaste sta matia kai afinomaste stis mousikes kai ta stixakia...kai ne mas parasyroun kai kanoume faltsa i trexoume i kathomaste sto patoma...
    #7719   /   28.03.2007, 01:54
    Δεν το κοίταξα νωρίτερα ίσως γιατί δεν περίμενα τέτοιου είδους σχόλιο......!



    Λυπάμαι πάρα πολύ αν εσύ που γράφεις εκπροσωπείς τα μακρινά ξαδέρφια.



    Έκανα λάθος, είστε οι βασιλιάδες του κόσμου και εγώ έχω μοναδικό σκοπό της ζωής μου να σας κατακρίνω.



    ...έλεος!



    -μήπως επιβεβαιώθηκα περί έπαρσης ή μου φαίνεται???!!!



    Κρίμα βρε παιδιά.



    Καλή συνέχεια σε όλα.



    ledamelissa

    *************

    #7851   /   03.04.2007, 04:42
    Πολλά λόγια για το τοίποτα.Δεν έχω γνώμη επί του θέματος.Γράφω μόνο για να ξεκαθαρίσω ότι ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του.



    ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ

    #20808   /   30.08.2010, 17:19   /   Αναφορά
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ...ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΣΚΟΥΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ!!!



    Ο ΠΟΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΚΑΛΗΣ..