ελληνική μουσική
    524 online   ·  210.834 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Πάνος Μουζουράκης - Μάντεψε ποιός

    Ο Πάνος Μουζουράκης κάνει την αρχή με το "Μάντεψε Ποιός". Ένας δίσκος που, αν και δεν έχει να προσφέρει κάτι στην εξέλιξη της μουσικής, παρουσιάζει αναμφισβήτητα ενδιαφέρον λόγω του αυθορμητισμού και του χιούμορ του καλλιτέχνη...
    Πάνος Μουζουράκης - Μάντεψε ποιός
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 04 Μαΐ 2007
    Ο Πάνος Μουζουράκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης από τα 17 του, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, είτε μόνος του, είτε ως μέλος συγκροτημάτων. Το 2002 ήρθε στην Αθήνα και για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές ήταν ένας από τους βασικούς ερμηνευτές στο σχήμα του club του Σταυρού του Νότου. Πήρε μαθήματα υποκριτικής και συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο στην παράσταση «Αχαρνής» που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2005. Την περίοδο 2006-2007 παρουσίαζαν μαζί με τον Γιώργο Μυλωνά στη μουσική σκηνή Χ-ΕΔΡΑ της Ν. Σμύρνης, την ροκ, home-made παράσταση «ΠρόβαΤΑκομμάτια». Έχει εμφανιστεί στο θέατρο και την τηλεόραση και αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί στη θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα στο Μικρό Παλλάς. Τον Απρίλιο του 2007 συμμετείχε στην παράσταση «American Dream» στη Λυρική Σκηνή.
    Πάνος Μουζουράκης - Μάντεψε ποιός

    Ο δίσκος με το μοντέρνο εξώφυλλο περιέχει 14 τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου, του Δημήτρη Κανελλόπουλου (Domenica), του Κώστα Παρίση, του Μπάμπη Βαρθακούρη, του Δαμιανού Φαρμάκη. Μουσική έχουν γράψει ακόμα ο Κώστας Μαδεμλής σε στίχους του Τάκη Σιμώτα, ο Τάσος Γεωργόπουλος σε στίχους του Δημήτρη Κοτάκου, ο Γιώργος Κατσάνος και οι Ορέστης Πλακίδης, Μιχάλης Καπηλίδης σε στίχους του Πάνου Μουζουράκη. Υπάρχει ακόμη μία διασκευή του τραγουδιού του Βασίλη Νικολαΐδη «Το αστείο», που εδώ βαφτίζεται «Το σαλάμι» σε μοναδική θεατρική ερμηνεία από τον Πάνο Μουζουράκη. Το τραγούδι αυτό, όπως άλλωστε και η υπέροχη μπαλάντα «Η χαρά» σε μουσική και στίχους του Δ. Κανελλόπουλου, παίζονται ήδη από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Η Θεσσαλονίκη δεν λείπει από τα τραγούδια του Μουζουράκη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα «Το ποντίκι του Βορρά». Σίγουρα θα σταθείτε στην «Audition στον Διονύση Σαββόπουλο», αυτοβιογραφικό και πανέξυπνο τραγούδι του Πάνου που ‘ραπάρει’ πάνω στην αγωνία του για την audition με τον Δ. Σαββόπουλο.

    Η ενορχήστρωση είναι του Γιώργου Κατσάνου (Ομαδική Απόδραση) και του Κώστα Μαδεμλή.

    Επισκεφτείτε και το http://www.myspace.com/mouzourakis




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #8265   /   04.05.2007, 16:19   /   Αναφορά
    Τον είχα δει σε μία εκπομπή στο MAD. Μου αρέσουν οι ιδιόρρυθμοι καλλιτέχνες και αυτός είχε "κάτι" ...Με χαρά , όπως λέει και το τραγούδι του θα ακούσω τη δουλειά του .
    #8266   /   04.05.2007, 17:54   /   Αναφορά
    Δεν τον γνωρίζω αλλά μετά από το άθρο σου Jorge, σίγουρα θα τον ψάξω.

    Δεν είναι περίφημο που υπάρχει επιτέλους πειραματισμός και αυθορμητισμός στην ελληνική δισκογραφία;



    Φιλιά!
    #8269   /   04.05.2007, 20:27   /   Αναφορά
    Αλήθεια, μου κάνει εξαιρετική εντύπωση και ταυτόχρονα με χαροποιεί ιδιαίτερα που διαβάζω το παρόν άρθρο!!Τον δίσκο τον έχω και μπορώ να επιβεβαίωσω ότι πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά! Τα κομμάτια είναι ευρηματικότατα, με ενδιαφέρον στο στίχο, τη μουσική, την ενορχήστρωση...Και φυσικά ό,τι και να πω για τη θεατρικότατη ερμηνεία του Πάνου Μουζουράκη θα είναι λίγο..Πραγματικά, αξίζει την προσοχή του κοινού!



    Υ.Σ. : Όντως, η "Audition στον Διονύση Σαββόπουλο" είναι από τα πολύ έξυπνα κομμάτια του δίσκου και ξεχωρίζει...:-)
    #8275   /   05.05.2007, 16:40
    Σου κάνει εξαιρετική εντύπωση ως προς τι; Δεν σε έχει συνηθίσει το Musicheaven να δημοσιεύει και να στηρίζει νέους καλλιτέχνες που έχουν λόγο ύπαρξης;

    #8272   /   04.05.2007, 22:01   /   Αναφορά
    Ο Πάνος Μουζουράκης είναι από τους τύπους που αν τον δει κάποιος live σίγουρα τον θυμάται. Δεν περνάει απαρατήρητος. Τρελόπαιδο, με πολύ ενέργεια και ιδιαίτερο χιούμορ. Ξεχώρισα 3-4 κομμάτια από το cd. Ανάμεσά τους και το Αφορμές που συμμετέχει η Ηλιάνα Τσαπατσάρη. Καλή συνέχεια Πάνο!
    #8273   /   05.05.2007, 03:59   /   Αναφορά
    Είναι απίστευτος ο τύπος, πολύ ωραίος περφόρμερ.
    #8277   /   05.05.2007, 17:18   /   Αναφορά
    Σπύρο, όχι. Φυσικά και δεν εννοώ αυτό. Έχω αρκετά παραδείγματα στο μυαλό μου που αποδεικνύουν ότι το MusicHeaven συνηθίζει να στηρίζει πρωτοεμφανιζόμενους που έχουν κάτι αξιόλογο να υποδείξουν.

    Εξεπλάγην ευχάριστα αφενός γιατί δεν ήξερα ότι ο δίσκος είναι σχετικά γνωστός κι ότι κάποια κομμάτια του παίζουν και στο ραδιόφωνο και αφετέρου γιατί κι εγώ η ίδια σκεφτόμουν να γράψω δυο λόγια για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, είτε στο forum είτε εδώ και πρόσεξα με μεγάλη μου χαρά ότι με πρόλαβε ο Jorge! Ένα όμορφο ξάφνιασμα, δηλαδή. Τίποτα περίπλοκο...
    #8278   /   05.05.2007, 20:48   /   Αναφορά
    Α, γεια σου! Καλά τον θυμόμουν εγώ από το Σταυρό του Νότου! Πολλή τρέλα κουβαλάει ο τύπος! :)
    #8280   /   06.05.2007, 00:01   /   Αναφορά
    Ο Πάνος είναι πολύ αξιόλογος και αρκετά ελπιδοφόρος καλλιτέχνης!!!Καποιο φεγγάρι πριν χρόοονια δουλεύαμε στο ίδιο μαγαζι.Του εύχομαι καλή επιτυχία!!!
    #8285   /   06.05.2007, 19:04   /   Αναφορά
    Αξιοπρεπέστατη δουλειά από ένα τόσο ταλαντούχο καλλιτέχνη όπως ο Πάνος Μουζουράκης.
    Αν δεν το έχετε δει live, απλά δώστε μια ευκαιρία στον εαυτό σας να θαυμάσει έναν performer και πολύ καλό τραγουδιστή στη από κοντά....
    #8288   /   07.05.2007, 16:27   /   Αναφορά
    Χμμ...νομίζω τον είχα δει σχετικά πρόσφατα στο Present Art Festival της Θύρας Τέχνης στο Luv! Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον fisherrmann...αν μη τι άλλο κέρδισε την προσοχή μου όχι μόνο με τη φωνή του αλλά και με τo χιούμορ και την αμεσότητά του σε σχέση με το κοινό(δεν τραγουδούσε για τον εαυτό του). Καλή επιτυχία του εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου!
    #8291   /   07.05.2007, 23:13   /   Αναφορά
    Απο το Σταυρο του Νοτου ως τους προβαΤΑκομματια (δυστυχώς δεν μπορεσα να παρακολουθησω τα θεατρικα δρώμενα) η τρέλα, το πάθος και η αγάπη για αυτό που κάνει ο Πανος ξεχωρίζει. Δηλώνω υποστηρικτής.



    Συγχαρητηρια για το σιντι! Αντε και σιδερενιο...

    εμ πλατινενιο???? :-) :-)

    #8328   /   11.05.2007, 09:27   /   Αναφορά
    Χάρηκα πολύ που επιτέλους ο Πάνος έκανε το επόμενο βήμα.... Τα τραγούδια που περιέχει το cd τα άκουσα πρώτη φορά ως demo και η αλήθεια είναι ότι με την πρώτη ακρόαση ξεχώρισα κάποια , όπως το Σκα Καφέ( η reggae εκτέλεση βέβαια που προηγήθηκε του ταίριαζε καλύτερα πιστεύω από τη ΣΚΑ) ,τη Χαρά που είναι ένα τραγούδι που μετράει και όσον αφορά το αστείο του Νικολαϊδη .....ναι μεν αλλά....(το προτιμώ η αλήθεια είναι από την αυθεντική εκτέλεση). Επίσης λυπάμαι πολύ που οι συγκυρίες κάτσανε στραβά και δεν συμπεριλήθφηκε το "και γινήκανε πλημμύρες" στον πρώτο δίσκο του Πάνου.
    #9653   /   29.09.2007, 01:23   /   Αναφορά
    Πρόσφατα είδα και το βίντεο κλιπ του ... Πολύ γέλιο ο άνθρωπος!
    #15899   /   07.08.2008, 15:18   /   Αναφορά
    κάτι στη φωνή του μ'αρέσει αρκετά.Σίγουρα είναι ελπιδοφόρο να υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες με όρεξη και ζωντάνια!!