ελληνική μουσική
    751 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Οι Τρύπες από το 1983 έως ...σήμερα

    Οι Τρύπες είναι ίσως το συγκρότημα που καθόρισε τη μορφή και την πορεία του ελληνικού ροκ πιο πολύ από κάθε άλλο συγκρότημα.
    Οι Τρύπες από το 1983 έως ...σήμερα
    Γράφει το μέλος Αντώνης (swkraths)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 12 Σεπ 2007
    Με πολύ καλές συνθέσεις και ποιητικό στίχο κατέκτησαν κάθε φαν της ελληνικής ροκ σκηνής.

    Οι Τρύπες δημιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς και ο Γιάννης Αγγελάκας γράφουν τα πρώτα τραγούδια τους με ελληνικούς στίχους, τραγούδια φορτισμένα και επηρεασμένα από την μετά-punk ατμόσφαιρα της τότε εποχής.

    Μαζί τους στις πρώτες εμφανίσεις, ο Μιχάλης Κανατίδης στις κιθάρες και ο Κώστας Φλωροσκούφης στα τύμπανα. Το 1984, μετά το θάνατο του Μιχάλη Κανατίδη, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παίρνει τη θέση του στην κιθάρα και ηχογραφούν το 1985 τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο για λογαριασμό της εταιρείας Ano-Kato Records.

    Ο Γιώργος Τόλιος παίρνει την θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα και οι ζωντανές τους εμφανίσεις στην Αθήνα, στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο θέατρο του Λυκαβηττού, όπου παίζουν πριν από τον Δημήτρη Πουλικάκο, τους καθιερώνουν στην συνείδηση του κοινού σαν μία δυναμικά ανερχόμενη ροκ μπάντα στην Ελλάδα. Το τραγούδι τους Ταξιδιάρα Ψυχή γίνεται το αγαπημένο των ακολουθητών της εναλλακτικής τότε ροκ σκηνής.
    Οι Τρύπες από το 1983 έως ...σήμερα

    Εν τω μεταξύ η σχέση τους με την Ano-Kato Records δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Παραιτούνται το 1987 και με δανεικά χρήματα ηχογραφούν μόνοι τους το δεύτερο δίσκο "Πάρτυ στο 13ο Όροφο" και κατόπιν αναζητούν εταιρεία. Υπογράφουν με την Virgin και κυκλοφορούν τον δίσκο την άνοιξη της ίδιας χρονιάς. Ο δίσκος αυτός συγκαταλέγεται σήμερα στους πέντε καλύτερους ροκ δίσκους όλων των εποχών στην Ελλάδα. Οι εμφανίσεις τους γίνονται όλο και πιο πυκνές, με τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο Άλσος, στο Αν στα Εξάρχεια. Το 1990 ηχογραφούν τον δίσκο "Τρύπες στο Παράδεισο" και παίζουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας στο Φεστιβάλ του Belfort στη Γαλλία. Το 1991, στην πρώτη τους συναυλία στον Λυκαβηττό, συγκεντρώνουν 3.500 άτομα. Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας, στις κιθάρες, γίνεται το πέμπτο μέλος του γκρουπ.

    Το 1993, κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος, "Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια". Mε το δίσκο αυτό το συγκρότημα γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό. Στο συγκρότημα εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Ασκληπειός Ζαμπέττας (κιθάρα). Ακολουθεί η συναυλία τους στον Λυκαβηττό την οποία παρακολούθησαν 10.000 άτομα. Την ίδια χρονιά, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Γιώργος Καρράς, γράφουν τη μουσική της ταινίας "Η εποχή των δολοφόνων" του Νίκου Γραμματικού και σε συνεργασία με τον Γιώργο Χριστιανάκη κυκλοφορούν το άλμπουμ "Υπέροχο Τίποτα" (1994) που περιέχει και τέσσερα τραγούδια από την ταινία.

    Το 1994 οι Τρύπες εμφανίζονται πρώτη φωρά στο Marquee στο Λονδίνο καθώς και στον Λυκαβηττό για δύο βραδιές. Την πρώτη βραδιά επίθεση χούλιγκαν με πέτρες εναντίον του κόσμου και του συγκροτήματος. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οργιάζουν περί "βανδάλων", "αναρχικών", "γνωστών-αγνώστων", καθώς και το διάσημο "Ροκ αίμα", χωρίς καμμία διάκριση... Χιλιάδες κόσμου βαπτίζονται χούλιγκαν. Λίγα χρόνια μετά θα αντιληφθούν ότι έχουν να κάνουν με μία μεγάλη, πραγματικά, μπάντα.

    Η δεύτερη βραδιά ακυρώνεται....

    Την ίδια χρονιά το 5ο άλμπουμ των Τρυπών, ο διπλός δίσκος "Κράτα το Σόου Μαϊμού", με ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας στο Ρόδον,στις 25,26,27 και 28 Φεβρουαρίου του 1994, 5 κομμάτια unplugged, και το soundtrackτης ταινίας "Η εποχή των δολοφόνων", σαρώνει τις πωλήσεις. Το 1995 εμφανίσεις sold-outσε όλη την Ελλάδα, στο Μύλο, το Ρόδον αλλά και στην Αγγλία, στο Μάντσεστερ και στο Marquee του Λονδίνου. Έπεται η συναυλία τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που παρακολούθησαν 8.000 άτομα.
    Οι Τρύπες από το 1983 έως ...σήμερα

    Το 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος "Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι", ο οποίος γίνεται χρυσός μέσα σε δύο εβδομάδες! Οι συναυλίες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχίστηκαν. Από το 1998 ο Γιώργος Χριστιανάκης που συμμετείχε σε όλες τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος παίζει και στις ζωντανές εμφανίσεις τους (πλήκτρα, κρουστά) σαν έκτο μέλος του συγκροτήματος. Το 1998 οι Τρύπες εμφανίζονται στο Rockwave Festival. Ακουλουθούν live στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης και στον Λυκαβηττό.

    Το Μάρτιο του 1999 πραγματοποιούν κοινές συναυλίες με το Φιλανδικό συγκρότημα CMX, στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη, στο ΡΟΔΟΝ, στο Τavastia στο Helsinki και στο Τulli-klubi στο Tampere. Κυκλοφορεί ο δίσκος "Μέσα στη νύχτα των άλλων", ενώ ακολουθεί μια περιοδεία για την προώθησή του. Τον Οκτώβριο κάνουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Σφεντόνα. To 1999 κυκλοφορεί το βιβλίο του Αγγελάκα "Πως τολμάς και νοσταλγείς, Τσόγλανε;" από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ο Γιώργος Χριστιανάκης με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα και τον Γιάννη Αγγελάκα υπογράφουν τη μουσική της ταινίας "Χώμα και νερό" του Παναγιώτη Καρκανεβάτου.

    Ο Γιάννης Αγγελάκας παίζει και ένα ρόλο στην ταινία και έχει γράψει και τους στίχους στο κομμάτι του τέλους. Τον Μαϊο του 2000 κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας "Χώμα Και Νερό" από τη ΧΑ!!! Μουσικές Παραγωγές (εταιρία που διευθύνει ο Γιάννης Αγγελάκας) και την Virgin.

    Kάπου στο 2000 κυκλοφορεί και ο δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Βραχνός Προφήτης" που συμμετέχουν ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος.

    To 2001 ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετείχε ως στιχουργός και τραγουδιστής στο δίσκο "Ο Θυρωρός" του Γιώργου Χριστιανάκη ενώ Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμμετείχε παίζοντας κιθάρες. Το 2002 κυκλοφόρησε το τετραπλό CD box-set Τρύπες 1985-2000, "Ένα Ταξίδι Που Ποτέ Δεν Τελειώνει", με το υλικό των προηγούμενων ετών. Την ίδια χρονιά ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετείχε ως συνθέτης,με συντελεστή και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο.αλλά και ως ηθοποιός στην δραματική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη "Ο χαμένος τα παίρνει όλα" Το 2003 οι Γιώργος Τόλιος και Ασκληπειός Ζαμπέτας σχημάτισαν το συγκρότημα Γκέτο, με το οποίο είναι δραστήριοι δισκογραφικά αλλά και συναυλιακά.
    Το 2004 ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετέχει στην παραγωγή του διπλού live δίσκου του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Τα Ζωντανά" και στο studio του γίνονται οι μίξεις. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμμετέχει σταθερά σαν κιθαρίστας και σαν ενορχηστρωτής στις ηχογραφήσεις και στις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

    Το 2005 ο Γιάννης Αγγελάκας συνεργάζεται με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη και κυκλοφορεί τον δίσκο Οι "Ανάσες των Λύκων". Ακολουθεί ο δίσκος "Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες - Από δω και πάνω", στον οποίο συμμετέχουν πολλοί παλιοί και νέοι γνώριμοι. Την παραγωγή και στους δύο δίσκους έκαναν οι Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης, που ήταν παρόντες και στην περίοδο που το συγκρότημα Τρύπες ήταν δραστήριο. Οι δύο δίσκοι κυκλοφορούν από την δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ, ενώ ο Γιάννης Αγγελάκας και οι υπόλοιποι συντελεστές παρουσιάζουν το υλικό ζωντανά σε διάφορες σκηνές στην Ελλάδα. Στη διάρκεια του 2005 ο Γιάννης Αγγελάκας μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλώ) κάνουν εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5.

    Το 2006 ο Ασκληπιός Ζαμπέτας συνοδεύει τον Παύλο Παυλίδη (Ξύλινα Σπαθιά) στις εμφανίσεις του μαζί με το σχήμα B movies.

    www.cable-infinity.gr/trypes
    el.wikipedia.org/wiki/Τρύπες
    Οι Τρύπες από το 1983 έως ...σήμερα




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #9363   /   12.09.2007, 10:25   /   Αναφορά
    Oπως δημοσιευσε ο φιλος Σωκρατης,ειναι το συγκροτημα που καθορισε την πορεια του ελληνικου ροκ.Ειναι η παρεα που εβαλε καινουργια στοιχεια στην ελληνικη μουσικη σκηνη και εδωσε ενα νεο και διαφορετικο υφος στην ελληνικη δισκογραφια.Μακαρι να δημιουργηθουν και αλλα τετοιου ειδους σχηματα με φαντασια και δημιουργικοτητα.Μπραβο Σωκρατη!!!Ποτε ποτε πρεπει να θυμομαστε μπαντες σαν τις Τρυπες που αφησαν το στιγμα τους στην ελληνικη ροκ και εναλλακτικη σκηνη.
    #9364   /   12.09.2007, 10:58   /   Αναφορά
    Εξαιρετικό συγκρότημα οι Τρύπες.Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!!!!!
    #9365   /   12.09.2007, 12:56   /   Αναφορά
    Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα

    παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς

    τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα







    δε χωράς πουθενά, δε χωράς πουθενά....

    τόσο διαχρονικοί τόσο ξεχωριστοι....
    #9366   /   12.09.2007, 12:58   /   Αναφορά
    Τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα

    παντού περισσεύεις και παντού ξεψυχάς

    τότε τι κρίμα, τι κρίμα, τι κρίμα

    δε χωράς πουθενά, δε χωράς πουθενά....





    τόσο διαχρονικοί τόσο ξεχωριστοι.... από τα συγκροτήματα που αγαπήθηκαν και δοξαστικαν!





    #9367   /   12.09.2007, 14:16   /   Αναφορά
    Είναι απο τα πιο ωραία αφιερώματα που έχω διαβάσει!!!Οι Τρύπες ήταν απο τις πρώτες Ροκ μπάντες που άκουσα και απο εκεί πήγα στο μέταλ...Είναι ενα σημαντικό κεφάλαιο για την ελληνική μουσική!!
    #9368   /   12.09.2007, 15:39   /   Αναφορά
    Οι Τρυπες ειναι απο τα συγκροτηματα που με εκαναν να αγαπησω το ελληνικο Ροκ...μονο αυτο,δεν εχω να πω κατι αλλο!!
    #9369   /   12.09.2007, 16:34   /   Αναφορά
    Η νέα μουσική που έπαιξαν έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτό που λέμε Ελληνικό Ροκ.



    Μια πληροφορία που πολλοί δεν ξέρουν ειναι οτι υπέγραψαν στην Virgin (όταν έψαχναν και δεν εύρισκαν εταιρεία) κατόπιν παρότρυνσης των Τερμιτών και του Αντώνη Μιτζέλου ιδιαίτερα.



    Πολύ καλή η δημοσίευση σου.
    #9370   /   12.09.2007, 17:31   /   Αναφορά
    Πολύ καλό άρθρο...οι Τρύπες με πέτυχαν στην εφηβεία μου και τους αγάπησα πολύ...

    Ο Αγγελάκας υπέροχος και αυθεντικός σε ότι δοκιμάζει...απλά...θα μου λείψουν οι συναυλίες τους...ελπίζω να τους δούμε ξανά όλους μαζί.



    #9371   /   12.09.2007, 17:57   /   Αναφορά
    Σας ευχαριστώ θερμά όλους για τα καλά σας λόγια.Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα λάτρεις του "παλιού" καλού ελληνικού ροκ και φίλοι του συγκεκριμένου συγκροτήματος.

    Να 'στε όλοι καλά!! :)
    #9372   /   12.09.2007, 21:17   /   Αναφορά
    Polu kali i dimosieusi sou...

    mpravo....



    enhmerwneis ton kosmo gia ena

    polu spoudaio ellhniko sugkrothma!!



    proteimw omws trupes me agkelaka...



    siga mi klapsw, siga mi fovithw....
    #9373   /   12.09.2007, 22:52   /   Αναφορά
    Aπό τα πιό καλά σε ουσία και περιεχόμενο αφιερώματα για ένα σχήμα που χάραξε με το στίγμα του συνθετικά στιχουργικά και ερμηνευτικά ένα δημιουργικότατο δρόμο με μεγάλη απήχηση τόσο στους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες που το ακολούθησαν με πάθος. Συγχαρητήρια swkraths
    #9374   /   12.09.2007, 23:29   /   Αναφορά
    Ακομα θυμαμαι ολα οσα εγιναν στην τελευταια κ μοναδικη συναυλια τους που καταφερα να παω!!Ηταν ενα απο τα πιο θρυλικα συγκροτηματα της εποχης εκεινης ...πολυ καλο αφιερωμα

    δεν εχω τιποτα αλλο να πω!!!
    #9375   /   13.09.2007, 15:40   /   Αναφορά
    Στο ξεκίνημά τους βοήθησε πολύ και ο Νίκος Παπάζογλου. Πολύ καλή και γενικώς χρήσιμη η δημοσίευση, φίλε swkraths. Θα μπορούσε να περιέχει περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που αξίζει να συμβεί σε άλλο -ενδεχομένως- κείμενο, αρκετά αργότερα, για ένα συγκρότημα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ήχο και τη στιχουργική της πανκ-ροκ στην Ελλάδα. Ωστόσο, εδώ έχουμε ήδη μια καλή βάση...:-)

    Ελπίζω να τους δούμε ξανά όλους μαζί κάποια στιγμή. Τουλάχιστον, είναι όλοι τους καλλιτεχνικά ενεργοί...
    #9376   /   13.09.2007, 16:05
    Ναι έχεις δίκιο beatlus για την περαιτέρω παράθεση λεπτομερειών,απλά δεν ήθελα να παρουσιάσω ένα μακροσκελές κείμενο κουράζοντας ίσως κάποιους.

    Ευχαριστώ και πάλι πάντως :-D

    #9390   /   14.09.2007, 11:36   /   Αναφορά
    Πολύ καλό Αντωνιό μου αρέσει και έμαθα διάφορα που δεν ήξερα να είσαι καλά και καλή συνέχεια!
    #9411   /   14.09.2007, 18:52
    Πολυ καλη η δημοσιευση σου Αντωνη!

    Δεν χωρει καμια αμφιβολια οτι προκειτε για ενα ιστορικο συγκροτημα που εγραψε τη δικη του ιστορια στο χωρο του ελληνικου rock!

    #9500   /   20.09.2007, 09:22   /   Αναφορά
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΛΕΠΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΑ LIVE ΣΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ? ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ!
    #9508   /   20.09.2007, 13:29
    Ναι Αναστασία....Και στην Τάφρο και στον Σταθμό και πιο παλιά στον Φιρκά....

    Και για μένα ήταν το κορυφαίο συγκρότημα που πέρασε από την ελληνική μουσική σκηνή!

    #9509   /   20.09.2007, 13:41   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια και από εμένα για το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σου!!Πράγματι πρόκειται για ένα θρυλικό συγκρότημα που σημάδεψε τα νεανικά μας χρόνια και θα το θυμάμαι πάντα γιατί έπαιζα τα τραγούδια του κατά κόρον όταν έκανα εκπομπή στο ραδιόφωνο πριν κάποια χρόνια!!Να είσαι καλά που μας θύμησες την ιστορία και τα πολύ όμορφα τραγούδια τους!!
    #9512   /   20.09.2007, 15:24   /   Αναφορά
    Mprabo Antwni kala ekanes kai asxolithikes me ths trypes ....

    Swstos...yparxei kai mia prosfath synenteyxi toy aggelaka sto youtube..
    #9517   /   20.09.2007, 19:24   /   Αναφορά
    Ksereis Antoni, eimai enas apo aftous pou parakolouthoun tin elliniki rock skini apo poli palia. Prepei na sou po pos tin epoxi pou oi tripes ksekinousan, anagkastika eprepe na minoun sti skia megalon ntopion rock asterion opos o Sidiropoulos, o Papakonstantinou. kai poloi alloi. Ostoso oxi mono epiviosan alla kratisan sto xrono kai sto xoro kanontas afti ti monadiki poria. Poli kali i doulia pou ekanes. Perimeno kai alla tetia apo sena.

    Na eisai kala!
    #9545   /   22.09.2007, 18:27   /   Αναφορά
    Ποια είναι ακριβώς η διεύθυνση στο youtube?
    #10815   /   17.12.2007, 14:15
    www.youtuble.com


    #9546   /   22.09.2007, 18:45   /   Αναφορά
    ...είναι η αγάπη ένα ταξίδι...
    #9554   /   23.09.2007, 00:05   /   Αναφορά
    Τα μεθυσμένα αγγελούδια μου κοίτα

    πως φτερουγίζουν στης γιορτής τον αέρα

    με κάθε μου όνειρο, με κάθε μου ελπίδα

    γεμίζουν χρώματα τη μαγική μου σφαίρα



    Τ’ αλλοπαρμένα αγγελούδια μου κοίτα

    πως ξεμυτάν απ’ τ’ ουρανού τα λημέρια

    γλιστρώντας πάνω σε μια αέρινη τσουλήθρα

    έρχονται όλα να με βρουν εδώ πέρα



    Κι όλοι το ξέρουν πως

    απόψε θα ’χουμε μια όμορφη νύχτα

    κι αύριο θα ’ναι μια καλύτερη μέρα

    απόψε θα ’χουμε μια όμορφη νύχτα

    κι αύριο θα ’ναι μια καλύτερη μέρα

    απόψε θα ’χουμε μια όμορφη νύχτα

    κι αύριο θα ’ναι άλλη μια



    ..............
    #9648   /   28.09.2007, 21:38   /   Αναφορά
    Ευχαριστώ πολύ Μέμη,Δημήτρη και Χάρη!

    Όσο για την διεύθυνση Αναστασία εδώ θα βρεις το πρώτο μέρος από τη συνέντευξη.

    youtube.com/watch?v=kvlQX_cmvBs
    #9694   /   01.10.2007, 15:19   /   Αναφορά
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.



    ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1988 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ Γ.ΑΓΓΕΛΑΚΑ ''ΣΑΛΙΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΙΟΙ ΣΤΙΧΟΙ''(ΠΡΩΤΗ ΕΚΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΛΕΘΡΟΝ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ,ΕΠΑΝΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ).



    ΤΟ 1997 Ο Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΩΝ LOST BODIES ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ LAZY DOG RECORDS.(ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ''ΣΩΛΗΝΕΣ'').



    ΤΟ 2000 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΧΑ!!! ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.



    ΤΟ 2002 ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΩΝ ΚΙΜΟ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ''ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ''.



    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Η ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΑΚΡΑΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ,ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ.



    ΤΟ 2001 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ''ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΤΗΝΟΥΣ'' ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΥΠΕΣ,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Χ.ΙΩΑΝΝΙΔΗ.



    Ο ΑΣΚΛΗΠΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΛΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Γ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ.



    Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΜΑ ΩΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ.ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΦΛΩΡΙΔΗ.



    Ο Γ. ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΜΠΗΤ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΝΤ ΚΑΝ ΝΤΑΝΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.



    ΑΠΟ ΤΗΝ ALL TOGETHER NOW ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΣΑΝΝΥ ΜΠΑΛΤΖΗ JET LANG



    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 2003 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ''Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ'' ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ''ΑΙΓΟΚΑΙΡΩΣ'' ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ.
    #9695   /   01.10.2007, 15:25
    Σιγα μην κλαψω..........................................

    #9866   /   12.10.2007, 07:02   /   Αναφορά
    siga mhn fobhthw................
    #10516   /   27.11.2007, 23:52   /   Αναφορά
    Η Τρυπες ειναι το συγκροτημα που μου εμαθε το ελληνικο ροκ...

    Η Τρυπες θα ειναι για παντα μεσα μου....

    Η Τρυπες δεν θα ξανα παιξουν ποτε μαζι οπως ειπε ο "ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ" σε μια συνεντευξη...

    Τρυπες σας ευχαριστω που μου μαθατε να ακουω μουσικη....

    Ποσο θα ηθελα να ειχα γενηθει 10 χρονια πριν και να σας ειχα δει εστω σε ενα live...

    Αγγελακα συνεχισε να μας χαριζεις ομορφες στιγμες με τα υπεροχα τραγουδια σου....

    #10747   /   13.12.2007, 13:05   /   Αναφορά
    ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ......

    οι τρυπες ειναι απο τα καλυτερα συγκροτηματα εδω



    η μαλλον το καλυτερο.

    τι υπεροχοι στιχοι........

    τι υπεροχη μουσικη,.....



    και ο αγγελακασ ποσο ξεχωριστος ειναι

    τι τελεια φωνη που εχειιι...............







    ειναι η αγαπη ενα ταξιδι απο γιορτη σε γιορτη μας περιμενουν......



    ζησε μαζι μου στον αερα.........





    αυτο το τραγουδι με εχει σημαδεψει........πραγμτικαααααααααα...



    #10749   /   13.12.2007, 15:46   /   Αναφορά
    Να σε καλα μερικα πραγματα που δεν τα ηξερα τωρα πια τα εμαθα....πολυ ωραια δουλεια!
    #11342   /   17.01.2008, 23:31   /   Αναφορά
    "Είναι η αγάπη έντα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή..."
    #12446   /   16.03.2008, 16:41   /   Αναφορά
    Το ελληνικό ροκ ζει?...το ελληνικό ροκ πέθανε...μαζι με τις Τρύπες!

    Πολύ καλή βιογραφία στις Τρύπες την καρδιά και ψυχή της ελληνικής ροκ σκηνής...Φανταστείτε μόνο οτι ένας από τους καλύτερους ελληνικούς ροκ δίσκους δημιουργήθηκε...με δανεικά.Υπό αλλες συνθήκες(κ εποχές)θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη περισσότερα.

    Μακάρι να γίνει καποια στιγμή ένα live τους...για να μπορέσω να τους δω έστω μια φορά.
    #17735   /   01.02.2009, 17:58   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το άρθρο.Οι Τρύπες ήταν απ'τα κορυφαία συγκροτήματα του ελληνικού ροκ και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακούγονται για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.
    #19583   /   03.02.2010, 16:50   /   Αναφορά
    Σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου μπάντες!!!! Σε ευχαριστώ για το άρθρο σου!!
    #19584   /   03.02.2010, 18:03   /   Αναφορά
    Ας ξανασμηξουν για μια τελευταια συναυλια.Μονος του ο Αγγελακας καλος ειναι αλλα με τις Τρυπες ηταν αξεπεραστος..
    #19834   /   26.03.2010, 17:18
    Τα πλέον θετικά στοιχεία της μπάντας είναι ότι : 1/ Δημιούργησαν ένα ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ύφος, το οποίο, μπορεί μεν να είναι επηρεασμένο από τη μουσική πανκ, αλλά ... ήταν κάτι εντελώς δικό τους. Μεγάλη υπόθεση, να δημιουργείς έναν καθαρά δικό σου ήχο, πόσο μάλλον στο χώρο της ροκ !!! 2/ Ο ποιητικός λόγος του Αγγελάκα 3/ Παίξανε ροκ που ήταν ... 100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!! Όπως πριν πολλά χρόνια π.χ. ο Σαββόπουλος με τη "Μαύρη Θάλασσα" ή ο Σιδηρόπουλος με το "Φλου" έκαναν ροκ που ήταν "αμιγώς ελληνικό", έτσι και οι ΤΡΥΠΕΣ ήρθαν να μάς θυμίσουν το εξής : Δεν έχουμε ανάγκη τα "ξένα δάνεια" για να φτιάξουμε ροκ .... μπορούμε άνετα να σταθούμε στα πόδια μας και να φτιάξουμε "το δικό μας ροκ" αποκλειστικά "με τα δικά μας υλικά" ...... 4/ Το σπουδαιότερο απ' όλα, κατά την ταπεινή μου άποψη : Διαλύθηκαν ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, την κατάλληλη στιγμή .... Όταν είδαν ότι το μουσικό αλλά και στιχουργικό τους ύφος κινείται, πλέον, στα ίδια και στα ίδια, όταν είδαν ότι αυτό που είχαν να προσφέρουν είχε, ουσιαστικά, κλείσει τον κύκλο του .... "κατεβάσανε τα ρολά" !!! Θα μπορούσαν κάλλιστα να συνεχίζουν μέχρι σήμερα να προσφέρουν το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό και να προκαλούν "χαμό" και sold out όπου εμφανίζονται. Όμως ... προς τιμήν τους, δεν το έπραξαν !!!



    Το δε γεγονός ότι τα μέλη της μπάντας τα διακρίνει πάνω απ' όλα η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ αποδεικνύεται και από την πορεία τους ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ !!! Κανείς τους δεν συνέχισε προσφέροντας κάτι που .... "να θυμίζει Τρύπες" !!!! Τον Αγγελάκα τον είδαμε με τον ΒΕΛΙΩΤΗ, μετά να στήνει τη μερακλίδικη δισκογραφική All Together Now φιλοξενώντας υπό τη σκέπη της τον ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ [!!!] κλπ κλπ .... Τον ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ τον είδαμε με τον ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ να μάς δίνουν δύο καταπληκτικούς δίσκους [Αγρύπνια & Βραχνός Προφήτης] .... Τον Χριστιανάκη τον είδαμε σε πειραματικές δουλειές .......






    #19835   /   26.03.2010, 17:24
    Α, και ένα "απωθημένο" μου : Το ότι δεν πρόλαβα τις ΤΡΥΠΕΣ στο ξεκίνημά τους στα - ιστορικά πλέον - λάιβ τους στο μπαρ ΣΕΛΗΝΗ της ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑΣ στα μέσα των 80ς, μιας και τότε ήμουν ακόμη πολύ μικρός !!!! Την εποχή που ήμουνα φοιτητής στη Θεσσαλονίκη [τέλη 80ς / αρχές 90ς] οι ΤΡΥΠΕΣ είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται γνωστοί και "εκτός των τειχών της Σαλονίκης", με αποτέλεσμα η μικρη ΣΕΛΗΝΗ να μην τους χωράει πλέον ....

    #19836   /   26.03.2010, 17:35   /   Αναφορά
    Αν και ειμαι απο τους αμαρτωλους που γνωρισαν μετεπειτα απο την εφηβεια τους τις Τρυπες ( μαζι με τα Διαφανα Κρινα ), πρεπει να παραδεκτω πως ειναι η πρωτη ελληνικη μπαντα που με κερδισε πρωτα για τους στιχους και μετα γαι τη μουσικη!
    #22260   /   29.03.2011, 13:40   /   Αναφορά
    Μια μικρη διορθωση. Η Σεληνη ηταν στο κεντρο της θεσσαλονικης πισω απο το Μακαιδονικων σπουδων στον λευκο πυργο. Και γυρο στο '85 ημουν πορτα και εκοβα τα εισητηρια. Ναι γεινωταν χαμος. Ετση για την ιστορια.
    #22262   /   29.03.2011, 20:52
    Δεν θυμάμαι να ειχε πόρτα η σελήνη, αλλα οτι γινόταν χαμος ειναι αλήθεια, ηταν και μικρή βεβαια.

    #22264   /   29.03.2011, 21:54


    "Η Σεληνη ηταν στο κεντρο της θεσσαλονικης πισω απο το Μακαιδονικων σπουδων στον λευκο πυργο"



    Πραγματικά, σε ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση !!! Βλέπετε, το μαγαζί δεν το πρόλαβα και το γνωρίζω .... μόνο από τις διηγήσεις των μεγαλυτέρων μου !!! Έτσι, θυμόμουν [εσφαλμένως] ότι βρισκόταν στην Άνω Τούμπα !!! Όμως, η περιοχή όπου, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, βρισκόταν ..... από τις πλέον "άπαιχτες" [και πολύ - πολύ ροκ] γωνιές της Σαλονίκης !!!






    #22285   /   01.04.2011, 17:15
    filarako mono stis sinablies kai mono gia na koboun isitiria. Egrapsa porta gia plaka. Me 1,70 mpoi kai 60 kila mono porta den einai

    #23700   /   20.11.2011, 22:46   /   Αναφορά
    Τι καταραμένη που είναι η γενιά μου!Σαν Έλληνες είχαμε μια τρομερή ροκ σκηνή την οποία εξαλοίψαμε με μια μεγάλη δόση Μιδενιστή και 12ου Πιθήκου!Ίσως εγω με την απέραντη ηλιθιότητα που με διακατέχει να πιστεύω πως ίσως να υπήρχε μια μικρή περίπτωση να ακούσω μια θρυλική μπάντα.Αλλά όχι,θα ακούσω τις μικρότητες,τους επηρεασμένους και παρεμποδισμένους να πουν αυτό που θέλουν καλλιτέχνες και τις ηλίθιες παραγωγές πορνό που τώρα ονομάζουμε βίντεο κλιπ.Ελλάδα ονομάζουμε όσους μοχθήσανε γι'αυτό το ξερονήσι των Βαλκανίων και όχι τους ψευτοκαλλιτέχνες που με δήθεν στίχους μας κάνουν να αποκτούμε απειλητική συμπεριφορά.Ξέρω πως θα λάβω πολλές αρνητικούς ψήφους αλλά βαρέθηκα να ντρέπομαι γι'αυτά που ακούω.Ευχαριστώ πολύ.Παρεπιπτόντως πολύ καλό άρθρο Σωκράτη.
    #23701   /   21.11.2011, 08:51   /   Αναφορά
    "Φανέρωσέ μου τη μάσκα που κρύβεις κάτω απ΄ τη μάσκα που φοράς"



    Λίγοι ήταν, είναι και θα είναι, όσοι αναζητούν συνεχώς το:

    "και κάτι ακόμη..."



    --

    Καλά να περνάτε
    #24658   /   22.05.2012, 19:12

    foidel έγραψε :


    "Τι καταραμένη που είναι η γενιά μου!Σαν Έλληνες είχαμε μια τρομερή ροκ σκηνή την οποία εξαλοίψαμε με μια μεγάλη δόση Μιδενιστή και 12ου Πιθήκου"


     


    Ωχ, τώρα, φίλε μου, άνοιξες ένα μεγάααλο θέμα ... Δεν φταίει μόνο η "δική σου γενιά" που η ελληνική σκηνή ροκ, εκεί που πάει να σταθεί στα πόδια της ... όλο και κάτι θα πάει στραβά και θα "εξαλειφθεί" !!! Μήπως εμείς, οι παλαιότερες γενιές, που προλάβαμε την αναγέννηση της ελληνικής ροκ σκηνής .... τι κάναμε για να τη στηρίξουμε ??? Κι ας δηλώναμε "λάτρεις της μουσικής ροκ" ....


    Έτσι, φτάσαμε σήμερα να λέμε : "Αααχ, πόσο μας λείπουνε οι Τρύπες" ... Ή ακόμη και συγκροτήματα / καλλιτέχνες που δεν έγιναν ευρέως γνωστά : "Ααααχ, πόσο μας λείπουν οι Ένοχο Λα" [όσοι τελοσπάντων τους θυμόμαστε] ... "Ααααχ, πόσο μας λείπει ο Γιώργος Τσίγκος με τους Μαύρους Κύκλους του" [όσοι τελοσπάντων ήμασταν τυχεροί και τον γνωρίσαμε] .... Μωρέ, ο συγχωρεμένος ο Μάνος Ξυδούς, όταν έγραφε τη στήλη του στο τόοοτε ελληνικό περιοδικό HEAVY METAL κάπου το 1984 [εσύ foidel ήσουν αγέννητος τότε] καλά μάς προέτρεπε : "Στηρίξτε την ελληνική χέβι μέταλ σκηνή, μια χαρά συγκροτήματα έχουμε, αγκαλιάστε τα" !!! Αποτέλεσμα : Σήμερα, μετά από τόοοσα χρόνια την αναπολούμε εκείνη την ελληνική χέβι μέταλ σκηνή : "βρε, μια χαρά ήταν τότε και οι Spitfire, και οι Northwind και οι Vaal και οι Vice Human ... έξω από την πόρτα μας "κυκλοφορούσαν" σπουδαίες χέβι μέταλ μπάντες κι εμείς ...ούτε που το καταλαβαίναμε" !!!  


    Όλα αυτά, όμως, είχαν και τη ... "θετική τους όψη" : Η ελληνική ροκ μουσική [είτε παλιά, είτε καινούρια] ήταν, είναι και θα είναι "μουσική για λίγους, γι' αυτούς που θέλουν να την ψάξουν και να την ερευνήσουν"..... Το ελληνικό ροκ ήταν, είναι και θα είναι η μουσική που ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ [ακόμη και στις μέρες μας, όπου η πρόσβαση σε κάθε είδος μουσικής είναι πανεύκολη και ανώδυνη] !!! Το ελληνικό ροκ για να το ανακαλύψεις απαιτεί : να ρωτησεις παλαιότερους, να διαβάσεις βιβλία΄, να ερευνήσεις, να ... να .... Αν, όμως, "ταλαιπωρηθείς" λιγάκι, θα οδηγηθείς σε δίσκους - κρυμμένα διαμάντια της ελληνικής δισκογραφίας και σε καλλιτέχνες - θησαυρούς της ελληνικής μουσικής που ... ούτε το διανοείσαι ότι υπάρχουν !!!!