ελληνική μουσική
    587 online   ·  210.848 μέλη
    Είναι σίγουρα η πιο πολυσυλλεκτική νοτιοαμερικάνα τραγουδίστρια που έχει ερμηνεύσει με επιτυχία διαφορετικά είδη μουσικής από όλο τον κόσμο καταργώντας τα σύνορα και συνδυάζοντας μοναδικά την κοινωνική συνείδηση της φολκ μουσικής παράδοσης με γνώριμους ήχους τζαζ και αισθησιακούς λάτιν ρυθμούς.
    Janet Kapuya - Profundamente
    Γράφει το μέλος Janet (KATHI)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 06 Δεκ 2007
    Το μοναδικό αυτό “Νew project CD” και η είσοδος του στη World μουσική σκηνή, έχει σαν μοναδικό στόχο τη γνωριμία μας για μια ακόμη φορά με μια μεγάλη φωνή που θα μιλήσει κατευθείαν στη καρδιά μας , κάνοντας μας οικείες τις μουσικές του κόσμου και τελείτε υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ουρουγουάης .

    Η απουσία σου ήταν φανερή και το κενό αναντικατάστατο σε είχαμε χάσει για αρκετό διάστημα από τα φώτα της δημοσιότητας που οφείλεται αυτό;
    Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήμουν ενεργή απλά δεν ήμουν έτοιμη για την νέα μου δουλειά. Η τελική επιλογή των κομματιών έγινε με πολύ κόπο και έρευνα. Τώρα είναι η στιγμή να παρουσιάσω κάτι καινούργιο με νέους συνεργάτες και νέες ιδέες ,και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό και αισιόδοξη, γιατί και το κοινό σήμερα είναι πιο ενημερωμένο και ψάχνει νέα ακούσματα.

    Σε γνωρίσαμε σαν το κορίτσι από την Ν.Αμερική, που με την αισθαντική φωνή της, μας ταξίδευε στις μουσικές του κόσμου. Τώρα που ετοιμάζεις τη νέα δισκογραφική σου δουλειά, μετά από αρκετό καιρό απουσίας από την δισκογραφία, πως νιώθεις;
    Ιδιαίτερη χαρά γιατί κάνω αυτό που πάντα ήθελα, να εκφράσω μέσα από την μουσική μου, την αλήθεια μου.

    Θεωρείσαι πρωτοπόρος της Ethnic μουσικής στην Ελλάδα και κουβαλάς στο DNA σου τις μουσικές του κόσμου. Πως αισθάνεσαι για αυτό;
    Το αντιμετωπίζω με σοβαρότητα και ευθύνη και προσπαθώ να φέρω πιο κοντά στους ακροατές αυτούς τους πολιτισμούς που γνωρίζω πολύ καλά, από τα παιδικά μου χρόνια.

    Ο τίτλος του δίσκου τι σημαίνει; Τι είναι αυτό που διακρίνει την καινούργια δισκογραφική σου δουλειά;
    “Profundamente” σημαίνει από ψυχής. Είναι κατάθεση ψυχής για εμένα. Αυτή η νέα παραγωγή με νέους ταλαντούχους δημιουργούς όπως ο Κουβανός Yoel Soto με δικά του τραγούδια, και σε κάποιες διασκευές παλιότερων τραγουδιών (σε ενορχηστρώσεις δικές του) και των Αργεντινών Juan Carlos Caceres και Roman Gomez, είναι αφιερωμένη στο πολιτισμό των Λαών της Λατινικής Αμερικής, Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας με μοναδικό στόχο να ενώσει διαφορετικές κουλτούρες με το σύγχρονο κόσμο της μουσικής. Είναι μια δουλειά ευχάριστη και αισιόδοξη και ελπίζω να αρέσει πολύ στον κόσμο.

    Με ποια εταιρεία θα κυκλοφορήσει και πότε;
    Με την Protasis και τον Νίκο τον Οικονόμου. Την επιμέλεια παραγωγής την έκανε η συνεργάτιδα μου κα Κάθη Βεκρή Γαρουφαλη. Μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει κυκλοφορήσει.

    Η συνεργασία με τον Υoel Soto έναν νέο μουσικό –ενορχηστρωτή πως προέκυψε;
    Με το Yoel είχαμε συνεργαστεί παλιότερα και τον θεωρώ πολύ ταλαντούχο και έξυπνο άνθρωπο. Ήθελα αυτή τη δουλειά να την εμπιστευτώ σε ανθρώπους γνήσιους στο είδος τους και για αυτό αποφάσισα να την κάνουμε μαζί. Όλοι οι συντελεστές αυτού του δίσκου είναι μοναδικοί και πολύ γνήσιοι στο είδος τους και νιώθω πολύ περήφανη για αυτό. Και θέλω να τους ευχαριστήσω για την θετική ενέργεια και την αγάπη που έδειξαν για αυτή τη δουλειά .

    Τα τελευταία χρόνια κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα μουσική, τραγούδι, εικαστικά. Σε ποιο από όλα αυτά νιώθεις πιο άνετα και πως τα προλαβαίνεις όλα;
    Το ένα συμπληρώνει το άλλο ,τα έχω ανάγκη όλα και πάντα βρίσκεις χρόνο αρκεί να θες .Η τέχνη για μένα ξεχειλίζει σαν τη λάβα. Ξετρυπώνει από όλες τις χαραμάδες και πλημμυρίζει με ήχους και εικόνες όλες τις γωνιές της γης. Ούτε πόρτες, ούτε τοίχοι, ούτε σύνορα και εξουσίες μπορούν να εμποδίσουν το πέρασμα της. Παρά, σαν χείμαρρος θα ξεχυθεί. Σαν ουράνιο τόξο θα χρωματίσει και σαν αρχαία ερωμένη θα αγαπηθεί.

    Που θα εμφανίζεσαι αυτή την σαιζόν;
    Ξεκινάω εμφανίσεις στη Μουσική σκηνή του Athenaeum (Αδριανού 3, Αθήνα) στο ¨Κελάρι¨στις 1-12-2007 και κάθε Σάββατο σε ένα μουσικό ταξίδι στο Μπουένος Άιρες και στις Χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αλλά μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μου για τις επικείμενες εμφανίσεις μου.

    Σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλές πωλήσεις.
    Σε ευχαριστώ πολύ σας περιμένω στο Κελάρι!

    Περισσότερα:
    - www.janetkapuya.com
    - www.myspace.com/janetkapuyaband

    Πληροφορίες μουσικής σκηνής
    Athenaeum
    Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο
    Οδός Αδριανού 3,
    GR - 105 55 Αθήνα
    Tηλ. (+30 210) 321 19 87, 55 και 49
    Φαξ: (+30 210) 321 11 96
    e-mail: contact@athenaeum.com.gr

    Tags
    Καλλιτέχνες:DNA



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε