ελληνική μουσική
    610 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Μην αφήνετε τη μουσική να περνάει απλά απο τη ζωή σας

    Ισως να μη συμφωνείτε όλοι με οτι ακολουθεί. Δωστε μου όμως την ευκαιρία να πω σε όλους τη γνώμη μου...
    Γράφει ο Giwrgos (kingsscorps)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 06 Ιαν 2008
    Το θέμα μου είναι οι προσωπικές σκέψεις του καθένα απο εμάς. Οι προσωπικές απόψεις του, που πρέπει να υποστηρίζει απο την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν μπορεί να ακούει και τις γνώμες των άλλων.

    Δε πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απο το τι είδος μουσικής ακούν. Μα ίσα-ίσα να ενδιαφερόμαστε ακομα περισσότερο! Εγώ για παράδειγμα ακούω ροκ. Μα θέλω να μου μιλάνε και οι αλλοι. Για ποιό λόγο νομίζουν οτι το είδος που ακούνε είναι ανώτερο; Δε σας κρίνω, άλλωστε δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον εαυτό μου και θα κρίνω τους άλλους; ΟΧΙ! Απλά ειναι οι προσωπικές απόψεις του καθένα μας, οπότε να τις λέτε. Δε θέλουμε άλλο φόβο σε αυτό τον πλανήτη! Μιλήστε γιατι έχουμε δημοκρατία! Μιλήστε για τα πιστεύω σας! Μα ακούστε και τους άλλους.

    Μην αφήνετε τη μουσική να περνάει απλά απο τη ζωή σας... Ε ναι λοιπόν, η μουσική μας εκφράζει. Λέει οτι εμείς φοβόμαστε να πούμε! Λέει τα συναισθήματά μας... Γιατί να κρυβόμαστε;; Αγάπη - πόνος - μίσος - δάκρυα, όλα σχηματίζουν το ΕΓΩ μας και... πρέπει να είμαστε περήφανοι γι' αυτό και να το υπερασπιζόμαστε.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #11103   /   06.01.2008, 00:42   /   Αναφορά
    Λές να μην φοβάται καποιος να πει την γνώμη του..αλλά απ'οτι βλέπω αυτός που φοβάται είσαι εσύ..Απο τον τίτλο του άρθρου σου περίμενα να διαβάσω κάτι καλό,και όχι δυο γραμμές..μάλλον βαρέθηκες στη πορεία και το παράτησες μισό ή τελικά δίστασες να εκφράσεις τις απόψεις σου για το θέμα που έθεσες.Περιορίστηκες στο να πείς ότι αυτο που λέει κάποιος είναι μόνο η γνώμη του.Είναι δυνατόν να ήταν η γνώμη κάποιου άλλου?Εννοείτε ότι όταν μιλάς,λές αυτό που ισχύει για σένα.Και το σημαντικότερο:ο τίτλος είναι άσχετος με το περιεχόμενο!Μην με μισήσεις για την ''σκληρή''κριτική..αλλά τι να κάνουμε..εγώ δε φοβάμαι να λέω τη γνώμη μου.



    #19844   /   28.03.2010, 16:40
    Ξέρω οτι πέρασε πολύ καιρός απο τότε που το έγραψα...αλλά έστω και αργά θα απαντήσω,πλέον μπαίνω συχνά στο MusicHeaven..

    καταρχάς δεν βαρέθηκα σε καμία περιπτωση,καθώς πρέπει να σου πώ πως χαίρομαι που είπες ότι σκέφτηκες..δεν θύμωσα γιατί έχω μάθει να δέχομαι κρητικές είτε καλές είτε σκληρές.Τις ακούω και έχω μάθει να διορθώνω τον εαυτό μου.Είναι σύντομο οτι έγραψα γιατί ήταν το πρώτο αρθρο που έγραφα και ομολογώ οτι φοβόμουν αν θα βγει μεγάλο και βαριούντε τα μέλη να το διαβάσουν.Τωρα ξέρω οτι δεν βαριέστε!Χέρομαι για αυτό.

    Για τον τίτλο να σου πώ δεν είναι ασχετος..πήρα το θάρρος να γράψω γτ συζήταγα με φίλους μου για την μουσική και οταν έλεγα κάτι αντιθετο για την ραπ π.χ. αμέσως να με φάνε πέσανε..Αρα δεν δέχονταν την άποψή μου που απλά τν έλεγα-δεν την επέβαλα!!Αλλοι όμως ήταν απλά αδιάφοροι..οχι για την συζήτηση..αλλά για τη μουσική.Απλά αφήναν τη μουσική να περνα απο τη ζωή τους..ακούγαν οτι τύχενε..αρα δεν ένιωθαν τίποτα ακούγωντας κάποιο κομμάτι,να πουν:Ναι,αυτό το κομμάτι με συγκινεί,αυτό με ξεσικώνει...

    Οπότε συγχώραμε που είναι τοσο μικρό το άρθρο μου αλλά με τα ύπολοιπα που είπες διαφωνώ.Ευχαριστώ για το σχόλιο γτ έτσι θα βελτιωνομαι..

    #11110   /   06.01.2008, 08:56   /   Αναφορά
    Ναι,πράγματι προσπάθησες να πιάσεις ένα θέμα που αφορά ίσως παραπάνω κι'από τα μισά από αυτά που γράφονται εδώ μέσα,αλλά πολύ συνοπτικά...Το θετικό είναι ότι ανοίγεις μιά κουβέντα κι'αυτό είναι καλό. Οι άνθρωποι από τότε που γνωρίζουμε,προσπαθούν πάντα να ενταχθούν σε ομάδες και η ψυχολογία αλλά και η κοινή λογική το έχουν εξηγήσει καλά αυτό.Ο καθένας λοιπόν υπερασπιζόμενος τα γούστα του και την ομάδα του κάνει κρητική σε όλους αυτούς που δεν έχουν την ίδια άποψη. Παλιός ροκάς κι'εγώ...πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια,φτειάχνοντας ανάλογα την εικόνα μου και με προσπάθεια να...μυήσω και όσους μπορούσα. Σήμερα 25 χρόνια μετά έχω κατασταλάξει στο παρακάτω : Ο κάθε άνθρωπος ακούει τη δική του μουσική....δεν έχω γνωρίσει δύο ανθρώπους που να ακούνε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Και το σημαντικότερο γιά μένα (και μιλάει κάποιος που στα 16 του έδερνε τους καρεκλάδες η γκιράπιδες κυριολεκτικά όπου τους πετύχαινε....) είναι ότι τελικά οι μουσικές είναι δύο, η καλή και η κακή...Και ο καθένας επιλέγει τι σημαίνει γι'αυτόν καλή μουσική...Ισως να πρέπει αντι να συζητάμε μεταξύ μας τι είναι καλό,να κάτσουμε ν'ακούσουμε την μουσική την ίδια...

    Κι'ένα καλό που έχει πει ο αδελφούλης μου : Ρε συ,όταν εμείς κλαψουρίζαμε με τη ροκ,οι γκιράπηδες διασκεδάζανε !
    #11111   /   06.01.2008, 09:05   /   Αναφορά
    το κριτική το έγραψα κρητική κατά λάθος....μην πέσουνε όλοι οι κρητικοί να με φάνε !
    #11115   /   06.01.2008, 14:57   /   Αναφορά
    Συγχαρητήρια kingsscorps!Βρισκω την αποψη σου πολυ σωστη και συμφωνω απολυτα με αυτην!Πραγματικά ο καθενας μας αρχιζει και κρινει τους αλλους μονο και μονο απο την μουσική που ακουνε!!αυτο το κειμενο πιστεψε με ειναι το καλυτερο που εχει περασει απο εδω,γτ λεει την αλήθεια!!:)
    #11117   /   06.01.2008, 15:58   /   Αναφορά
    Συμφωνώ και επαυξάνω!!
    #11118   /   06.01.2008, 16:36   /   Αναφορά
    Πολύ σωστά όλα όσα λες....Όμως αυτά τα θέματα χρειάζονται μεγαλύτερη αναπτυξη...
    #11120   /   06.01.2008, 18:09
    Ο τίτλος του θέματος ήταν πολύ πιασάρικος

    και ομολογώ ότι περίμενα και εγώ περισσότερη

    ανάλυση...είναι ωραίο θέμα πάντως και αποτελεί

    αφορμή για να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά

    με την "διαμάχη"που επικρατεί κατά καιρούς

    όσον αφορά το τι μουσική ακούει

    ο καθένας από εμάς και το αν η μουσική που

    εμείς ακούμε είναι η καλύτερη....μετά από χρόνια πολλά

    και περιπλάνηση σε διαφορά είδη μουσικής έχω να πω

    πως τέτοια διαμάχη δεν θα πρεπε να υφίσταται γιατί

    χάνουν τα αυτιά και η ψυχή μας πάρα πολλά...

    γι αυτό λοιπόν ας έχουμε τα "αυτιά" μας

    ανοιχτά και η μουσική θα κάνει όλη τη δουλειά

    από μόνη της :-))))

    #19845   /   28.03.2010, 16:45
    Γειά σου,

    ευχαριστώ για το σχόλιο..

    και κυρίως ενα ευχαριστώ γιατί είχες ανοιχτό μυαλό,όπως και άλλοι που απάντησαν..είτε θετικά είτε αρνητικά..απόψεις είναι και τις δεχόμαστε!!απλά χέρομαι που κατάλαβες που το πήγενα..και απο τη στιγμή που σας έκανα να προβληματιστήτε έστω για λίγο-έστω και με το πρώτο μου άρθρο πριν πολυυυυύ καιρό..Είμαι ευχαριστημένος..(θα βελτιοθώ κι άλλο)..

    #11122   /   07.01.2008, 01:47   /   Αναφορά
    Συγγώμη αλλά αυτό δεν ανήκει στον χώρο της αρθρογραφίας!

    Αν το έβαζες στο μπλογκ σου, ναι, εκεί θα υπήρχε και καλύτερη αντιμετώπιση. Αλλά στο περιοδικό;

    #11123   /   07.01.2008, 08:56   /   Αναφορά
    Θα συμφωνήσω ότι ο πιασάρικος τίτλος πριοδιέθετε για περισσότερα και θα έλεγα, άλλα. Περίμενα να διαβάσω πιο ουσιαστικά και βαθύτερα πράγματα. Παρ΄ όλα αυτά, η γνώμη μου είναι ότι η μουσική είναι τρόπος έκφρασης και κάποιος χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και από την μουσική που ακούει, μέσω της οποίας και εκφράζεται και εκφράζει τα συναισθήματά του. Φαίνεται η ευαισθησία του, η παιδεία του ή αν βλέπει τη μουσική μόνο ως όχημα για επιφανειακή διασκέδαση. ¨ολοι κρινόμαστε από όλα τα στοιχεία που απαρτίζουν το σύθνολο του εαυτού μας. Ένα από αυτά είναι και οι μουσικές μας προτιμήσεις.

    Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι κάτι είναι ανώτερο ή κατώτερο. Απλώς, η διαφορετικότητα των μουσικών ειδών που επιλέγονται από κάποιον, έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία του, το σύνολο του "εγώ" του και μερικώς, τουλάχιστον, τον χαρακτηρίζουν.
    #11126   /   07.01.2008, 12:21   /   Αναφορά
    Ίσως η πιο καλή δημοσίευση στο e-περιοδικό...

    Είμαι μαζί σου!!!!!

    Ήταν πολύ σωστή η απόφασή σου να μιλήσεις έτσι ανοιχτά...

    Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενά σου!!!!!!!
    #19846   /   28.03.2010, 16:48
    Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη αλλά σίγουρα ότι εγραψα το εννοώ..ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

    #11130   /   07.01.2008, 15:19   /   Αναφορά
    Θεωρώ οτι το συγκεκριμένο δεν ανήκει στην αρθρογραφία του περιοδικού και κακώς τοποθετήθηκε εκεί. Έτσι καθυστερούν κ δημοσιεύσεις που πραγματικά ανήκουν στην κεντρική σελίδα.



    Σωστή η άποψη σου φίλε μου αλλα δυστυχώς δεν ανήκει εδώ. Ανήκει στο φόρουμ η στο blog σου που δύναται να δημιουργηθεί συζήτηση με άλλα μέλη
    #11209   /   11.01.2008, 20:26
    Συγνώμη αλλα νομίζω πως κάνετε λάθος...το οτι δημοσιευτηκε στο περιοδικό κάτι θα σημαινει!!!Μην είμαστε και τόσο αρνητικοι!!!Επισης μπορει όπως λες αγαπητε Βασιλη(Termite) να καθυστερούν κ δημοσιευσεις που πραγματικά ανήκουν στην κεντρική σελίδα αλλά πιστευω πως εδω ανήκει αυτο το κειμενο(αν και σημειωνω οτι ηθελε ανάπτυξη όπως προειπατε)

    Αναρωτιέμαι μήπως δεν ανεχόμαστε "εδω" την αλήθεια?

    #11134   /   07.01.2008, 16:57   /   Αναφορά
    Επιτρέψτε μου να συμφωνήσω εν μέρει με το προαναφερθέν άρθρο. Σαφώς κ η μουσική αποτελεί καθρέφτη για τον εσωτερικό κόσμο του ακροατή.... Ωστόσο, όπως προείπαν μερικοί με δικά τους σχόλια, ο τίτλος παραπέμπει σε πολύ βαθύτερη κ εκτενή ανάλυση του συγκεκριμένου άρθρου... Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι το είδος μουσικής που επιλέγει να ακούσει καθένας εξαρτάται, πέρα από το προσωπικό του γούστο, και από την ψυχολογική του κατάσταση κάθε φορά.-
    #11192   /   11.01.2008, 00:32
    Πόλυ καλό άρθρο αν και όχι τόσο ανεπτυγμένο όσο θα έπρεπε.

    Αλλά έστω και αυτά τα λίγα λόγια σε βάζουν σε σκέψεις και σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς.

    Συγχαρητήρια!

    #11749   /   07.02.2008, 14:15   /   Αναφορά
    Συμφωνώ!



    "Δε συμφωνώ μ' αυτό που λες, αλλά θ' αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να έχεις το δικαίωμα να το λες" (Κάποιος της Αναγέννησης το είπε, δε θυμάμαι τώρα)



    Εντάξει, ας μη μιλάμε και για θάνατο, αλλά τουλάχιστον για τη στοιχειώδη ανοχή.
    #15416   /   16.07.2008, 21:42   /   Αναφορά
    Και εγω νομίζω οτι υπαρχει ενας (ρατσισμος), θελω να πιστευω οχι σε μεγαλο βαθμο ωστε να καψεις και την καλημερα στον αλλο που ακουει αλλο ειδος μουσικής απο σένα. Ολα ειναι με το πως εχει μεγαλωσει το ατομο τι ακούσματα είχε απο μικρη ηλικια,τι ακουνε οι φιλοι του μπορει να επιρεασει τα γουστα του η μπορει να εχει διαλεξει ενα ειδος απο μονο του, που πιστευει οτι τον αντιπροσωπεύει

    περισσοτερο απο καποια αλλα, αλλα δεν ειναι λογος αυτος να δεχετε η να κανει (ρατσισμο)
    #15440   /   18.07.2008, 16:47   /   Αναφορά
    Όπως αντίστοιχα "μην αφήνετε τη ζωή σας να περνά απλά από τη μουσική". Με μία τέτοιου τύπου αμφίδρομη περιγραφή, μπορούμε να δώσουμε τη σημαντικότητα, αλλά όχι απολυτότητα της σχέσης μεταξύ ζωής και μουσικής. Η αυτοδιάθεση του καθενός είναι δεδομένη. Απλά πολλές φορές η αυτοδιάθεση γίνεται επιθετική έναντι των άλλων, ακόμα και χωρίς λεκτικές εκφράσεις.



    Θα μπορούσες να αναλύσεις περισσότερο το σκεπτικό σου, χωρίς να φοβάσαι τον σχολιασμό ή την επίκριση. μου έδωσες την εντύπωση ότι γράφεις "αμυντικά". Εκφράσου χωρίς να προσβάλεις, και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.



    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία να γράψεις άρθρο :)
    #15504   /   21.07.2008, 13:28   /   Αναφορά
    Βασικά...Από τον τίτλο περίμενα κάτι διαφορετικό...και φιλοσοφικό ! Και ωραίο...αυτό με μπέρδεψε αρκετά !
    #17434   /   29.12.2008, 22:06   /   Αναφορά
    Συμφωνώ μ΄αυτά που λες και ισχύουν τις περισσότερες φορές.Π.χ όσοι ακούν Hip-hop είναι άτομα που τους αρέσει να τα λένε όλα έξω από τα δόντια.Μπράβο για την δημοσίευσή σου ππυ είναι πάρα πολύ καλή.