ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.833 μέλη
    Οι Biffy Clyro γνωστοί (από τους οπαδούς τους και ως Biffy) αν και δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας των 90's και έχοντας βγάλει ήδη τρία album, κατόρθωσαν μόλις το προηγούμενο έτος να γίνουν ευρέως γνωστοί με το album τους Puzzle...
    Biffy Clyro - Puzzle
    Γράφει ο Πέτρος (Jelevel)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 29 Μαρ 2008
    Το Puzzle είναι ένα concept album στο οποίο μουσικά οι Biffy Clyro καταθέτουν μουσικά τις Punk επιρροές τους με το ροκ, χωρίς να λείπει βέβαια και ο πειραματισμός στον ήχο τους. Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το πολύ δυνατό ενακτήριο κομμάτι "Living Is A Problem Because Everything Dies" (τρομερός τίτλος) το οποίο ξεκινάει με μία πολύ εμπνευσμένη εισαγωγή, αποτελούμενη από ηλεκτρονικούς ήχους, τα συμβατικά όργανα, κρουστά και κιθάρα και χoρωδιακά φωνητικά τα οποία εμφανίζονται και στη συνέχεια του κομματιού, ένας ιδανικός προάγγελος για το τι θα επακολουθήσει. Ένα στοιχείο ακόμη το οποίο συγκαταλέγεται στα συν και δίνει χαρακτήρα στο album είναι τα πρελούδια διάρκειας λίγων δευτερολέπτων τα οποία προσδίδουν μία μελλοδραματική και πεσιμιστική αίσθηση.

    Οι στίχοι του δίσκου είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει τελευταία, μακριά από την neo-garage αφέλεια των συγκροτημάτων που ακούμε τελευταία. Χαρακτηριστικοί είναι οι παρακάτω στίχοι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν και ένα πολύ μεγάλο μέρος του θέματος του δίσκου: "Αre you irrelevant?...You're falling to pieces...How do you become one again?"

    Εντέλει, το Puzzle είναι ένας δίσκος το νόημα του οποίου, όπως και η μουσική του, δεν γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ακρόαση και αρχίζει και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά, καθώς το ακούς περισσότερο. Εδώ και μήνες αποτελεί κατά μεγάλο μέρος τη μουσική μου συντροφιά.

    Top Tracks:"Machines","Living Is A Problem Because Everything Dies","4/15ths"


    Tags
    Μουσικά Είδη:PunkΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #12649   /   29.03.2008, 13:24   /   Αναφορά
    πωπω δεν το περίμενα με τίποτα να διαβάσω για τους Biffy Clyro...

    Τους ανακάλυψα πριν από ένα χρόνο περίπου και τους τελευταίους μήνες έχω λιώσει (πραγματικά) το "Folding Stars". Έχουν κομματάρες μέσα στο Album τους...

    Thanks!
    #19970   /   21.04.2010, 01:28
    Το εξώφυλλο του δίσκου με τον ... άνθρωπο - παζλ έχει φιλοτεχνήσει ο STORM THORGERSON !!!! Πρόκειται για τον ίδιο ιδιοφυή καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε τα εξώφυλλα για αρκετούς δίσκους των ΠΙΝΚ ΦΛΟΫΝΤ [με χαρακτηριστικότερο απ' όλα - ποιο άλλο - του dark side of the moon], αλλά και για δίσκους των LED ZEPPELIN [Houses Of The Holy, Precence], των GENESIS κλπ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά .... ο τύπος συνεχίζει "ακάθεκτος" και στα 65 του να φτιάχνει εξώφυλλα και για συγκροτήματα της νέας φουρνιάς ροκ μουσικής, όπως για τους Mars Volta, τους Muse, τους Cranberries κλπ κλπ .... κι όλα αυτά διατηρώντας ακόμα το νεανικό ενθουσιασμό, την τρέλα και την απίστευτη φαντασία του όπως στο ξεκίνημά του, τότε που έφτιαχνε το εξώφυλλο του UMMAGUMA των ΠΙΝΚ ΦΛΟΫΝΤ ....



    "Καλά, εσύ πού τα ξέρεις όλα αυτά??" θα με ρωτήσετε ... Μα, επειδή στις 11 Απριλίου βρέθηκα στην έκθεσή του στο Λονδίνο, όπου εκτέθηκαν τα έργα του, δηλαδή τα εξώφυλλα δίσκων που εδώ και πολλά χρόνια έχει φιλοτεχνήσει [και που εδώ και πολλά χρόνια ... έχουνε "στοιχειώσει" και τη δική μας φαντασία] !!! Στην εν λόγω έκθεση [σε μια γκαλερί σε έναν δρομάκο απέναντι από την Shoreditch Road] εξετίθετο, μαζί με τα υπόλοιπα εξώφυλλα, και το εξώφυλλο με τον "παζλάνθρωπο" του παρόντος δίσκου !!!