ελληνική μουσική
    709 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Μποφίλιου, Ευαγγελάτος, Καραμουρατίδης: Μέχρι Το Τέλος

    Έχω κολλήσει με το αεράκι που με φύσηξε τη μέρα που έβγαλα τα χακί. Τη μέρα που η υποψία έγινε βεβαιότητα...
    Μποφίλιου, Ευαγγελάτος, Καραμουρατίδης: Μέχρι Το Τέλος
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 18 Απρ 2008
    Στ' αυτιά μου, η Νατάσσα Μποφίλιου ακούγεται πλέον σαν η καλύτερη γυναικεία φωνή στο έντεχνο. Η υποψία υπήρχε από ένα live του περσινού χειμώνα. Μια με συγκινεί, μια με ροκάρει. Και είναι της εποχής μου, μιλάει τη "γλώσσα" μου. Έχει ένα κάτι, ένα αστέρι αυτή η κοπέλα. Μακάρι να μην πέσουν πάνω της οι επιτήδιοι και να αφεθεί να συνεχίσει μια πορεία με πανέμορφα τραγούδια ως τώρα.

    Όμως αν και φωνές σαν της Νατάσσας Μποφίλιου θα έπρεπε να είναι ο κανόνας, δυστυχώς είναι η εξαίρεση. Ποιός κάθεται άλλωστε σήμερα να ασχοληθεί με τους νέους δημιουργούς, να τους κρίνει αξιοκρατικά, να τους φέρει σε επαφή, παραμερίζοντας ο ίδιος; Όλα τα προηγούμενα είναι προϋποθέσεις για να βγουν κι άλλες τέτοιες φωνές, αλλά και τραγούδια. Τραγούδια σαν το "Αεράκι", την "Πρωινή Μελαγχολία" (απίστευτο ρεφρέν), το "Σ' έχω βρει και σε χάνω", τα "Καραβάκια" (αριστούργημα) και βέβαια το καλύτερο έντεχνο-ροκ τραγούδι - κατά τη γνώμη μου - του 2007, το "Εν Λευκώ".

    Δημιουργήματα όλα τα παραπάνω του Γεράσιμου Ευαγγελάτου (στίχοι) και του Θέμη Καραμουρατίδη (μουσική). Οι στίχοι του Ευαγγελάτου δεν είναι σωστό να κριθούν από εμένα αυτή τη στιγμή. Πάντα αργούσα να επεξεργαστώ τους στίχους, μπορεί να περνούσαν και μήνες μετά την πρώτη ακρόαση. Δεν είναι υπεκφυγή, απλά οι στίχοι θέλουν το χρόνο τους. Είναι νομίζω λογικό, μια και η μουσική αποτυπώνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από 20-30 στίχους. Ο λόγος πάντως του Γεράσιμου, αν κρίνω από τις προηγούμενες δουλειές, αλλά και από τις συνεντεύξεις του (εδώ θα βρείτε όσα μας είχε πει το Νοέμβριο του 2006), είναι τολμηρός, αληθινός και αντανακλά τους προβληματισμούς και τις σκέψεις της γενιάς μας.
    Μποφίλιου, Ευαγγελάτος, Καραμουρατίδης: Μέχρι Το Τέλος
    Η μουσική του Θέμη του Καραμουρατίδη με εντυπωσίασε. Ειδικά στα ρεφρέν είναι καταπληκτικός. Ορισμένα κουπλέ πάντως θα μπορούσαν να είναι πιο ζωντανά και λιγότερο προβλέψιμα, το ίδιο και η εισαγωγή από το ζεϊμπέκικο "Μέχρι Το Τέλος". Ενορχηστρωτικά μου άρεσαν όλα τα κομμάτια, με εξαίρεση το "Ο Δρόμος" λόγω του συνεχούς ταμπούρου που κουράζει τ' αυτί. Μιλάμε πάντως για συνθέτη εξαιρετικό, ο οποίος είναι μόλις 27 χρονών.

    Στα θετικά, η νέα πρόταση της Μικρής Άρκτου όσον αφορά τη συσκευασία CD. Στο εξώφυλλο παρουσιάζεται ένα εικαστικό του ζωγράφου Νίκου Μόσχου, ενώ στο εσωτερικό της έκδοσης (που μοιάζει με βιβλίο) υπάρχουν 7 επιπλέον έργα του. Μοναδική ένσταση η απουσία του τίτλου του CD από το πλαϊνό του "κουτιού", ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση όταν θα μπει ολόκληρο σε κάποια βιβλιοθήκη. Λεπτομέρεια.

    Επιμέλεια παραγωγής έχει ο στιχουργός της "Μικρής Πατρίδας", ο Παρασκευάς Καρασούλος.




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #13141   /   18.04.2008, 13:02   /   Αναφορά
    Πολύ καλή παρουσίαση!

    Δεν άκουσα ακόμα τη συγκεκριμένη δουλειά όμως τα δύο τραγούδια που υπήρχαν στο "Εν Λευκώ" ήταν υπέροχα!



    Σίγουρα, η φωνή της Μποφίλιου είναι πολή καλή όμως επιφυλάσσομαι για το αν είναι η καλύτερη γυναικεία φωνή στο έντεχνο...φυσικά όλοι έχουμε κάποιες ιδιαίτερες αγάπες, όσον αφορά τις φωνές των καλλιτεχνών! :))))



    Ο στίχος του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ξεχώρισε ήδη από το "Εν Λευκώ" και πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω τους στίχους των νέων τραγουδιών.



    Η μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη έχει αυτό το κάτι, που έκανε το "Εν Λευκώ" να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί αμέσως...



    Τα παιδιά αποτελούν μια πολύ δυνατή ομάδα, γερό χαρτί για την ελληνική μουσική!
    #13169   /   19.04.2008, 12:52   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίος δίσκος αντάξιος της παρουσιασής που του έκανες jorge... :)
    #13685   /   10.05.2008, 02:10   /   Αναφορά
    Ωραία παρουσίαση. Η Μποφίλιου μου άρεσε από το "Ασπιρίνη" και τώρα με το "Εν Λευκώ" με έχει κερδίσει ολοκληρωτικά!
    #13690   /   10.05.2008, 16:13
    Το εν λευκω είναι απλά απίστευτο.Αλλα και τα υπόλοιπα κομμάτια δεν πάνε πίσω.

    #14179   /   31.05.2008, 21:42   /   Αναφορά
    υπέροχος δίσκος!!μεγάλη έκπληξη,αν και ήδη γνωρίζαμε την φωνή της Μποφίλιου.Αναμφίβολα έχουμε να περιμένουμε πολλά από αυτήν!Καιρό είχαμε να ακούσουμε κάτι τόσο όμορφο!
    #15571   /   24.07.2008, 20:18
    Δεν άντεξα να μην ξανγράψω γι'αυτή την υπέροχη φωνή,με τα απίστευτα τραγούδια μουσικά και στιχουργικά.Όσο ακούω τον νέο της cd τόσο πιο πολύ μου αρέσει.Δεν ξέρω αλλά με γεμίζει αισιοδοξία για την συνέχεια.Πιστεύω πως έχουμε να ακούσουμε πάρα πολύ ωραία πράγματα.Αξίζουν και ένα μεγάλο μπράβο οι συνεργάτες της ,ο Ευαγγελάτος και ο Καραμουρατίδης για το ταλέντο τους σε αυτό που κάνουν.Είναι απίστευτο τρίο και περιμένω τον χειμώνα για να ακούσω την Νατάσα από κοντά.Ξέρουμε αν έχει κλείσει κάπου?