ελληνική μουσική
    383 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Ορφέας Περίδης - Live & Με τους Φίλους του

    Όσοι φίλοι του Ορφέα Περίδη δεν πήρατε χαμπάρι αυτό το δίσκο, σπεύσατε.

    Ορφέας Περίδης - Live & Με τους Φίλους του

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 12 Μαΐ 2009

    Διότι όχι μόνο είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί live του Ορφέα Περίδη. Όχι επειδή είναι και η πρώτη φορά που τα καλύτερα μέχρι τώρα τραγούδια του συγκεντρώνονται σε ένα άλμπουμ. Είναι κι επειδή ξεχωρίζει για την απίθανη ποιότητα ήχου, αλλά και τις πολύ όμορφες ενορχηστρώσεις.

    Πρόκειται για ένα διπλό άλμπουμ, το ένα από ζωντανές ηχογραφήσεις και το άλλο στο στούντιο, με φίλους συνδημιουργούς.

    Με τον Διονύση Σαββόπουλο
    Με τον Διονύση Σαββόπουλο


    Το δεύτερο CD είναι ζωντανή ηχογράφηση από τις παραστάσεις στο «Σταυρό του Νότου» τον Απρίλιο του 2008, μαζί με την Μελίνα Κανά και τη Λιζέτα Καλημέρη. Το χάρηκα αυτό το CD, το θεωρώ ήδη από τα αγαπημένα μου live. Κορυφαίο τραγούδι του δίσκου θεωρώ τη "Φυλακή", που ερμηνεύει, παραδόξως όχι ο Ορφέας Περίδης, αλλή η Λιζέτα Καλημέρη. Πρώτη φορά την πρόσεξα ερμηνευτικά και μάλλον κάτι έχανα όλα αυτά τα χρόνια που άκουγα το όνομά της, αλλά όχι τα τραγούδια της. Μεγάλη ερμηνεία στο συγκεκριμένο τραγούδι. Στα υπόλοιπα, ο Ορφέας είναι αυτός που ξέρουμε, με ποιότητα και πεντακάθαρο ήχο.

    Με τον Παύλο Παυλίδη
    Με τον Παύλο Παυλίδη


    Στο πρώτο CD, οι φίλοι του Ορφέα Περίδη ερμηνεύουν τραγούδια του. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Μανώλης Ρασούλης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σταύρος Λάντσιας, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Παύλος Παυλίδης, ο Γιάννης Σπάθας, η Λιζέτα Καλημέρη, η Γεωργία Νταγάκη δένουν άψογα με τα τραγούδια του δημιουργού τους και ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο την όμορφη συλλογή. Αν και ήταν δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο από τα τραγούδια, βρήκα απρόσμενα ταιριαστή την εκτέλεση του Παύλου Παυλίδη στο "Για Που Το Βαλες Καρδιά Μου".

    Ένα Live που "ωρίμασε" και βγήκε. Αβίαστα, από μόνο του. Μετά από 15 χρόνια καριέρας.

     

    Με τον Σωκράτη Μάλαμα
    Με τον Σωκράτη Μάλαμα

    Με τη Λιζέτα Καλημέρη
    Με τη Λιζέτα Καλημέρη





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #18418   /   12.05.2009, 12:01   /   Αναφορά
    Σπεύσαμε σπεύσαμε.....όντως πολύ όμορφη η προσφορά του Ορφέα στους φίλους του και με πολύ καλές ερμηνείες απο όλους.Οσες φορές κι αν τ' ακούσεις δεν τα βαριέσε κι αυτό δεν μας συμβαίνει συχνά με άλλες δουλειές καλλιτεχνών.Τον ευχαριστούμε:)
    #18728   /   09.07.2009, 18:51   /   Αναφορά
    ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (ΦΥΛΑΚΗ) ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ!!!!!!!!!!!!

    Η ΛΙΖΕΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΕΥΓΕ ΤΗΣ!

    ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ Τ' ΑΚΟΥΣΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΟΡΦΕΑ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ!