ελληνική μουσική
    749 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Αλκίνοος Ιωαννίδης: Μία μοναδική συναυλία

    Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να παρακολουθήσω μια συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στην πόλη μου.

    Αλκίνοος Ιωαννίδης: Μία μοναδική συναυλία

    Γράφει η mariannalappa
    5 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 15 Ιούλ 2009

    Ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν ωραία, αν και δεν τον είχα ξαναδεί από κοντά, αλλά τόσο ωραία... δεν το είχα φανταστεί με τίποτα!

    Γενικά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη τον θαυμάζω σαν καλλιτέχνη και "ζηλεύω" το ταλέντο του. Ανακάλυψα όμως και κάτι άλλο για 'κείνον όταν τον είδα από κοντά: ότι έχει απίστευτο χιούμορ, μια ιδιαίτερη αμεσότητα και επικοινωνία με τους θαυμαστές του. Κι αυτό τον έκανε να φαντάζει ακόμα πιο ιδανικό στα μάτια μου.


    Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ στη συναυλία είναι ότι πάνω στη σκηνή ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τα έδωσε όλα. Σου δίνει να καταλάβεις πως αυτό που τραγουδάει το τραγουδάει με όλο του το είναι και το αισθάνεται πραγματικά. Βλέπεις δηλαδή ότι το απολαμβάνει και το χαίρεται όσο κι εσύ που βρίσκεσαι εκεί και τον ακούς.


    Δε θα ξεχάσω ποτέ κάποιες μοναδικές στιγμές, όταν οι φωνές όλων μας συνόδευαν το τραγούδι του σα να ήταν μία κι εκείνος σταματούσε για να ακουστούμε εμείς. Και τότε, όλο το θέατρο αντηχούσε απ' αυτό το -γαλήνιο πολλές φορές- άκουσμα κι εκείνος έμοιαζε να το απολαμβάνει. Και φυσικά το ίδιο κι όλοι εμείς...


    Βέβαια να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι όλοι οι μουσικοί που ήταν μαζί του ήταν εξαιρετικοί. Γι' αυτό άλλωστε ήταν και τόσο ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Όλα οφείλονται στη συνεργασία και τη "χημεία" αυτών των ανθρώπων. Συγχαρητήρια και σ' αυτούς λοιπόν!


    Εν των μεταξύ, η παρέα μου κι εγώ είχαμε φτάσει στο θέατρο πολλή ώρα πριν ξεκινήσει η συναυλία. Λίγο η ανυπομονησία να τον δούμε, λίγο το άγχος να πιάσουμε καλές θέσεις... Και σαν αποτέλεσμα, μετρούσαμε την ώρα λεπτό προς λεπτό και περιμέναμε πότε θα βγει. Σιγά σιγά ερχόταν κι άλλος κόσμος και ύστερα από λίγη ώρα το θέατρο ήταν σχεδόν γεμάτο. ’ξιζε όμως η αναμονή! Όταν εμφανίστηκε στη σκηνή, τον καταχειροκροτήσαμε όλοι, μας χαιρέτησε κι αυτός και τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστείτε. Ήταν μοναδικά! Ανάμεσα στα τραγούδια που είπε ήταν και τρία από τον τελευταίο του δίσκο. Τα άλλα ήταν τα παλιά γνωστά και αγαπητά σε όλους!


    Μέχρι την ημέρα της συναυλίας εγώ δεν είχα αγοράσει ακόμα το καινούργιο του CD, αν και είχα σκοπό να το κάνω. Όπως καταλαβαίνετε όμως, την επομένη κιόλας πήγα γεμάτη χαρά στο δισκοπωλείο και το αγόρασα. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και περίμενα με αγωνία να ακούσω τα καινούργια τραγούδια. Κι από εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, δεν έχει περάσει σχεδόν καμία μέρα που να μην έχω ακούσει έστω και κάποια τραγούδια του δίσκου... Ομολογώ ότι μου αρέσει πολύ κι ότι έχω ήδη ξεχωρίσει και κάποια τραγούδια,  όπως τα: "Ο δρόμος σου είσαι εσύ", "Πατρίδα", "Μια νύχτα", "Ήταν ανάγκη;", "Παιδί", "Πέρασμα" και "Εις μνήμην".


    Κλείνοντας, λοιπόν, θέλω να εκφράσω ξανά τον ενθουσιασμό μου για αυτή την πραγματικά μοναδική συναυλία (18/6/2009), αλλά και για τον ίδιο τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και εύχομαι να ξαναδώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα συναυλία στην πόλη μου, για να τον απολαύσω και πάλι και να μας χαρίσει εξίσου μαγευτικές στιγμές...


    Tags
    Καλλιτέχνες:Αλκίνοος Ιωαννίδης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #18737   /   15.07.2009, 15:33   /   Αναφορά
    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))



    Η αμεσότητά του είναι αφοπλιστική, ούτε πως είσαι σε συναυλία. Δεν το βλέπουμε συχνά.



    Πολύ ζεστή η δημοσίευση σου!

    #18740   /   15.07.2009, 21:34
    Ευχαριστώ, movflower!

    Ξέχασα να αναφέρω ότι το σχέδιο που είχε πάνω η μπλούζα που φορούσε στη συναυλία, είναι από το εξώφυλλο του καινούργιου του δίσκου. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα χέρι με φτερά πεταλούδας...!

    #18799   /   31.07.2009, 13:48   /   Αναφορά
    Αν και είναι λίγο αργά,όταν είδα τη δημοσίευσή σου δν μπορούσα να την αφήσω ασχολίαστη αφού είμαι φανατική θαυμάστρια του Αλ.ιωαννίδη!!! Εχεις δίκιο για ότι λές ,και λίγα είναι γι αυτόν! Πολύ καλή δημπσίευση όμως,μπράβο!!!
    #18804   /   03.08.2009, 09:57   /   Αναφορά
    Με αυτή την ευκαιρία να προσθέσω ότι είδα εδώ στην Ν. Σμύρνη στο γυάλινο μουσικό θέατρο μια μουσική παράστασή του και ήταν υπέροχα...



    Ο Αλκίνοος είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι το ποιοτικό δεν είναι ποσοτικό, και ότι ένας καλλιτέχνης που τα δίνει όλα και τα αισθάνεται με όλο του το είναι , κάνει το ίδιο και στη ζωή του, καθότι αυτό είναι τρόπος ζωής...



    Αυτό το συναντάς σε ανθρώπους μετρημένους στα δάχτυλα .
    #18805   /   03.08.2009, 13:58
    Συμφωνώ και επαυξάνω!!!:)

    #18806   /   04.08.2009, 09:52
    Και γω τον έχω δει παλιότερα σε συναυλία και μου άρεσε πάρα πολύ!

    #19025   /   13.10.2009, 12:35   /   Αναφορά
    Τον Αλκίνοο Ιωαννίδη πολύ τον χαίρομαι!
    Πραγματικά οταν τον ακούω στο στερεοφωνικό μου: τρελαίνομαι!
    #19026   /   13.10.2009, 12:35   /   Αναφορά
    Τον Αλκίνοο Ιωαννίδη πολύ τον χαίρομαι!
    Πραγματικά οταν τον ακούω στο στερεοφωνικό μου: τρελαίνομαι!
    #19414   /   26.12.2009, 00:25   /   Αναφορά
    Τι να πει κανεις για αυτον τον ανθρωπο;;;;Ειναι τελειος καθε φορα...Εχω παει σε πολλες συναυλιες του κ οχι μονο κ καθε φορα ειναι ακομα καλυτερος.....Ειναι ΘΕΟΣ ο ανθρωπος!!!!!!!!!!!!!!ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ FOR EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!