ελληνική μουσική
    338 online   ·  210.815 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    MEGAVAT - Χορεύεις με το διάβολο

    Τι κοινό έχει ο Alice Cooper με τον Νταλάρα;

    MEGAVAT - Χορεύεις με το διάβολο

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 03 Αύγ 2009

    Το κοινό είναι ένα ελληνικό συγκρότημα: Οι MEGAVAT, δηλαδή ο Βασίλης Μερζιώτης και η Ειρήνη Μωβία.

    Ο Βασίλης Μερζιώτης είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Γέννεσις, είναι σολίστ στην κιθάρα, συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής. Έχει σπουδάσει κλασική και μοντέρνα θεωρία της μουσικής και ειδικεύεται στη σειρά Berklee, A Modern Method For Guitar, την οποία και διδάσκει.

    Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Μιχάλης Νικολούδης, Βασίλης Καζούλλης, Σοφία Βόσσου, Μαντώ, Charms, Star Star, Νίκος Μίχας, Ryan Roxie και με την μπάντα του Alice Cooper.

    Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι με τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος συμμετέχει στο νέο άλμπουμ.

    Ο Βασίλης Μερζιώτης έχει παίξει σε διάφορες μουσικές σκηνές και κλαμπ σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και σε Λονδίνο, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ και Κάρντιφ. Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σαν ξωτικό» απ’ όπου έγινε γνωστό το τραγούδι «Σε θέλω». Μαζί με την Ειρήνη Μωβία, μία άρτια τραγουδίστρια με ξεχωριστό ηχόχρωμα, που ερμηνεύει τα τραγούδια του νέου άλμπουμ, σχημάτισαν τους MEGAVAT.    

    Το «Χορεύεις με το διάβολο» είναι μία δυνατή παραγωγή με ροκ ήχο και στίχο ερωτικό και κοινωνικοπολιτικό. Όλα τα τραγούδια είναι σε μουσική και στίχους του Βασίλη Μερζιώτη, εκτός από το «Μην παίζεις με τη φωτιά» που είναι του Μηνά Γανωτίδη.

    MEGAVAT - Χορεύεις με το διάβολο

    Στο άλμπουμ συμμετέχει - αποτυχημένα - ο Γιώργος Νταλάρας, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Δεν είμαι ποιητής». Δεν του ταιριάζει το συγκεκριμένο τραγούδι του Νταλάρα και μάλλον έκανε χάρη στον Μερζιώτη, ο οποίος υπογραμμίζει στο σημείωμά του: «Έγινε παιδικός μου ήρωας και ταυτόχρονα ο πιο αγαπημένος μου Έλληνας Καλλιτέχνης. Η συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα στο έργο αυτό, ερμηνεύοντας το τραγούδι μου ‘Δεν είμαι ποιητής’, σημαίνει την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου και μια βαθιά ικανοποίηση πληθώρας συναισθημάτων και αξιώσεων μέσα μου! Γιώργο, σ’ ευχαριστώ που μου εμπιστεύθηκες την απέραντη φωνή σου!» Β.Μ.

     

    Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια τους στο

    http://www.myspace.com/megavat

    και να τα σχολιάσετε παρακάτω.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #18803   /   03.08.2009, 02:08   /   Αναφορά
    Από το link του myspace, στο οποίο παραπέμπει η δημοσίευση, μεταφέρω αυτούσια μια φράση που διάβασα :



    «MEGAVAT» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ «ΓΕΝΝΕΣΙΣ»



    Χίλια συγγνώμη βρε παιδιά, αλλά .... το σωστό είναι "γένεσις" [με ένα"ν"] και όχι "γέννεσις" [με δύο "ν"].



    Λυπάμαι πολύ που κάνω αυτήν την παρατήρηση γι' αυτή τη νέα μπάντα [στην οποία εύχομαι ολόψυχα και με κάθε ειλικρίνεια "καλή σταδιοδρομία" και "καλή επιτυχία" σε ό,τι κάνουν]. Όμως .... το συγκεκριμένο ορθογραφικό λάθος "χτυπάει" κάπως άσχημα ..... Θα τούς πρότεινα, λοιπόν [πάντα καλοπροαίρετα και χωρίς καμία διάθεση να το παίξω "έξυπνος"], να το διορθώσουν στη myspace σελίδα τους και όπου αλλού το έχουν γράψει έτσι .....
    #18842   /   22.08.2009, 01:42   /   Αναφορά
    Απ'όσο άκουσα ήταν πολύ ωραία τα τραγούδια σας παιδιά και το 'Δεν είμαι ποιητης' μου άρεσε γιατι παντρεύει το λαικό με το proggresive.Το μόνο που με χαλάει είναι ο τίτλος του άλμπουμ,χίλια συγνώμη που το λέω,δεν είμαι ακριβως της εκκλησίας αλλά με παραπέμπει αλλού και δεν ξέρω πού απευθύνεται.Συγνωμη και πάλι.Κατα τα άλλα τραγουδια πολυ ωραια,και όμορφες ενορχηστρώσεις.
    #18850   /   26.08.2009, 03:40   /   Αναφορά
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΤΟΝ MEGAVAT ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ Κ ΧΡΟΝΟΥ Κ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!!!

    ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ CD Κ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΕΓΩ Κ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΟ ΣΤΙΧΟ Κ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!

    ΤΟ "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ " ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ Κ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΥΛΙΚΟ Κ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΕΙΣ...

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ MEGAVAT ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Κ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΛΠΙΖΩ, ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ Κ ΓΙΑ ΤΟ LIVE ΤΟΥΣ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!



    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ GROUP Κ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!!