ελληνική μουσική
    723 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Δημήτρης Δημητράκας: Αντιστέκομαι

    Τον Οκτώβριο του 2009 κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο "Αντιστέκομαι".

    Δημήτρης Δημητράκας: Αντιστέκομαι

    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 14 Δεκ 2009


    * Tracks: 1) Μαύρα Ρούχα, 2) Εξουσία, 3) Θ’ Aντιστέκομαι, 4) Κόντρα στην Κόντρα, 5) Ο Κανένας, 6) Παιδείας & Θρησκευμάτων, 7) Το Χελιδόνι, 8) Λόγια του Αέρα, 9) Άμοιρε Πολίτη, 10) Απάτη. Bonus: 11) Α ρε Σποράκο.

    Το "Αντιστέκομαι" είναι ο τέταρτος προσωπικός δίσκος του Δημήτρη Δημητράκα. Έχουν προηγηθεί τα "Εστραγκόν" (2001), "Μητέρα Κλείνω" (2005) & "Ο Δρόμος της Στέψης" (2007).

    Στην περίοδο από το 2001 μέχρι και σήμερα, ο Δημήτρης αναλαμβάνει ρόλο πίσω από το μικρόφωνο, ενώ στο παρελθόν τον γνωρίσαμε σαν drummer στα συγκροτήματα Panx Romana, Ριφιφί, TVC, Συμμορία, Schmetterling & Θαρσείν Χρει.

    Δημήτρης Δημητράκας: ΑντιστέκομαιΤον Σεπτέμβριο του 2009, ο Δημήτρης υπογράφει συμβόλαιο με την Emotion Art Group Ltd και το label "Φοβού τους Δαναούς" με αποτέλεσμα το "Αντιστέκομαι" που περιέχει 10 κομμάτια κλασικής Rock φόρμας με έντονο κοινωνικοπολιτικό στίχο που υπογράφει ο γνωστός μας από τους Ριφιφί, Νίκος Κατσιπόδης, ο οποίος μας δίνει εδώ, ένα εντελώς διαφορετικό στιχουργικό στίγμα από αυτό που μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα και αυτό γίνεται φανερό όχι μόνο από τους τίτλους, αλλά και από τα στιχάκια των τραγουδιών: "Νικητής δεν είν’ αυτός που κυβερνάει, ειν’ αυτός που την ψυχή του δεν πουλάει", "Μέσα στην έρημο εγώ θα βρω λιμάνι", "Τη μορφή μου αν ζητήσεις, στην οθόνη σου θα δεις, μόνο αν πληκτρολογήσεις τη σελίδα της ψυχής".

    Στο cd, συμπεριλαμβάνεται και ένα bonus track που γράφτηκε ειδικά για τον Γιάννη Γκέκα που χάθηκε άδικα παρέα με τη μοτοσικλέτα του.

    * Σχόλιο: Ερμηνευτικό πάθος από τον Δημήτρη Δημητράκα που κορυφώνεται στο bonus track, το οποίο προτιμώ ιδιαίτερα.

    * Έπαιξαν οι μουσικοί:

    Δημήτρης Δημητράκας: Τραγούδι
    Θέλμα Καραγιάννη: Τραγούδι (στο 8) & Φωνητικά
    Γιώργος Κουταλιέρης: Ηλεκτρικές & Ακουστικές Κιθάρες
    Χρήστος Αρμένης: Πλήκτρα
    Γιώργος Καλαμούτσος: Μπάσο
    Λυκούργος Γράνης: Τύμπανα
    Νίκος Κατσιπόδης: Ακουστικές Κιθάρες στα 2, 7 & 10

    Δημήτρης Δημητράκας: Αντιστέκομαι Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες, θα βρείτε εδώ: www.dimitrisdimitrakas.gr


    * Λίγα λόγια για την "Φοβού τους Δαναούς" (που ενδιαφέρουν τα μέλη του MusicHeaven)

    Η "Φοβού τους Δαναούς" είναι μέλος του Emotion Art Group Ltd και δισκογραφικά, παράγει, αναπαράγει, προωθεί και διανέμει ρεπερτόριο που αφορά σε όλα τα είδη μουσικής με Ελληνικό στίχο.


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:Ριφιφί



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19348   /   14.12.2009, 18:26   /   Αναφορά
    Και μόνο αυτό να είχε κάνει:



    "Την συνέντευξη που πήρα από τον Παύλο Σιδηρόπουλο στις 25/11/1990 και μεταδόθηκε ζωντανά από τον Rock FM μπορείτε να κατεβάσετε και να ακούσετε κάνοντας click στη νότα δίπλα στο όνομά του στις συνεντεύξεις." http://dimitrisdimitrakas.gr/journalism/



    είναι αρκετό.



    Έχει βέβαια κάνει πολλά ακόμα. Τον προτιμώ σε άλλους ρόλους, όχι ως δημιουργό όμως. Τον καινούριο δίσκο δεν τον έχω ακούσει ακόμα πάντως.



    #19354   /   14.12.2009, 23:23
    "στο παρελθόν τον γνωρίσαμε σαν drummer στα συγκροτήματα Panx Romana, Ριφιφί, TVC, Συμμορία, Schmetterling & Θαρσείν Χρει. "



    Όπως ο ΠΑΝΟΣ ΤΟΛΙΟΣ είναι η "ντραμίστικη" [!!!!] ιστορία της ροκ σκηνής της Θεσσαλονίκης, έτσι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΣ είναι η "ντραμίστικη" ιστορία της ροκ σκηνής της Αθήνας !!!!



    Stay rock, stay underground κύριε Δημήτρη ...........


    #19355   /   15.12.2009, 01:01   /   Αναφορά
    Κύριε Ορφέα, μια που δίνει το παρόν και ο Νίκος Κατσιπόδης δεν τους παροτρύνεις να τα βρουν ξανα με Βαφειάδη, Κονδυλό και Μάτσου?

    Τι ζητάω :)



    Καλή πορεία ο δίσκος
    #19356   /   15.12.2009, 01:03   /   Αναφορά
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλια.



    Υ.Γ. Κοσμά θα το μεταφέρω.. :)