ελληνική μουσική
    762 online   ·  210.833 μέλη

    Με έδρα τη Θεσσαλονίκη εδώ και τρία χρόνια μοιράζονται με όλη την Ελλάδα τους δικούς τους ήχους.

    Συνέντευξη - Funky Monkey

    Γράφει το μέλος Funky Monkey (funkymonkeyband)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 31 Δεκ 2009

    Οι Funky Monkey, δηλαδή ο Γιάννης στο τραγούδι και την κιθάρα, ο Γιάννης στην κιθάρα, ο Στέλιος στα τύμπανα και ο Πάνος στο μπάσο, ταξιδεύουνε μαζί στην PunkRock σκηνή από το 2004. Με επιρροές από “No use for a name”, “noFx”, “Bad Religion”, “Pennywise”, “Metallica” και με συστατικά την καλή παρέα, την αγάπη για τη μουσική και πολύ τρέλα, έχουνε ήδη ξεκινήσει να ηχογραφούνε το πρώτο ολοκληρωμένο LP που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του χρόνου.

    Αξιοσημείωτο είναι πως ο Γιάννης Γκαμίλης, τραγουδιστής των Funky Monkey, έχει ήδη ένα χρυσό δίσκο, με το συγκρότημα Professional Sinnerz, στο οποίο και είναι μέλος ως κιθαρίστας.

     

    Ποιοι είναι οι Funky Monkey; Πότε πρωτοβρεθήκατε μαζί;
    Ο Στέλιος (τύμπανα) και ο Γιάννης (κιθάρα) ξεκινήσανε πριν αρκετό καιρό παίζοντας διασκευές. Πριν από δύο χρόνια μπήκα και εγώ στο group και έτσι γίνανε οι Funky Monkey με τη μορφή που έχει η μπάντα σήμερα.

    Τι μουσικά ακούσματα έχετε και πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη μουσική σας;
    Στην αρχή ήμασταν όλοι μεταλάδες. Στην πορεία εξελιχθήκαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα. Μπορείς σε εμάς να διακρίνεις επιρροές όπως NoFx, Bad Religion, Greenday και γενικότερα αμερικάνικη Punk. Με την αγγλική Punk δεν έχουμε καμία σχέση.  Μπορείς να χαρακτηρίσεις τη μουσική που παίζουμε energetic skate Punk, γρήγορη μουσική.

    Πόσο δύσκολο είναι να αγγίξετε την Ελλάδα με αγγλικό στίχο και τόσο γρήγορους ρυθμούς. Και με έδρα τη Θεσσαλoνίκη δεν είναι ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα;
    Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει και φοβερό κοινό. Ωστόσο οι δυσκολίες δεν είναι μόνο η μουσική όποιο και να είναι το είδος και ούτε ο στίχος. Με προσπάθεια, θέληση και καλό management όλα μπορούν να γίνουν είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα, είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Το ζητούμενο είναι σε αυτό που κάνουμε να περνάμε καλά ώστε να το περνάμε στον κόσμο και αυτός να μας ακούσει και να το ζήσει μαζί μας.

    Συνέντευξη - Funky Monkey

    Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από τους στίχους σας; Ποια είναι η θεματολογία τους;
    Οι στίχοι μας δεν έχουνε πολιτικό χαρακτήρα. Είναι πιο πολύ κοινωνικοποιημένοι. Το να κράζουμε ευθέως δεν είναι το ζητούμενο για μας. Δεν έχουν σκοπό να περάσουνε κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα στο κοινό μας. Πιο πολύ περνάμε μέσα από αυτούς τα άγχη μας και τα προβλήματά μας που νομίζω πως μέχρι ένα σημείο ταυτίζονται με αυτά που έχει ο κάθε Έλληνας.

    Πως είναι η ατμόσφαιρα στα live σας;
    Το ζούμε αυτό το θέμα. Και σίγουρα το να ζει ο κόσμος μαζί μας στο live. Είναι κάτι που δίνει μεγάλη δύναμη σε μία μπάντα ώστε να συνεχίσει. Νομίζω πως είναι το καλύτερό μας. Αν ήτανε επιλογή μας θα κάναμε μόνο live. Αλλά αυτό εκ των πραγμάτων δε γίνεται.

    Τι να περιμένουμε από τους Funky Monkey στο μέλλον;
    Να περιμένετε μια μεγάλη καριέρα. Δεν έχουμε σκοπό να το βάλουμε κάτω τόσο εύκολα. Μετά το πρώτο EP που κυκλοφορήσαμε πριν ενάμισι χρόνο, το οποίο πήγε πολύ καλά έχουμε έτοιμο προς ηχογράφηση το καινούριο μας υλικό για την πρώτη ολοκληρωμένη μας δουλειά. Το cd θα ονομάζεται “13” και λέμε να το κυκλοφορήσουμε στις αρχές του 2010. Από εκεί και πέρα καλώς εχόντων των πραγμάτων αρχίζει η διαδικασία της προώθησης του album και το επόμενο βήμα είναι να προσπαθήσουμε να υπογράψουμε κάποια από τις μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζουν τον ήχο μας.


    Tags
    Μουσικά Είδη:PunkΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19423   /   31.12.2009, 14:22   /   Αναφορά
    Δεν τους έχω δει live.

    Τους έχω ακόύσει όμως και τους έχω δει και στο ραδιο αρβυλα.

    Πολύ ενέργεια, εικόνα που δεν έχει να ζηλέψει από κανέναν, δεμένοι, πολύ καλοί σαυτό που κάνουν.

    Σε άλλα μουσικά περιβάλλοντα / αγγλόφωνες χώρες θα πήγαιναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά.

    ΜΠΡΑΒΟ τους πραγματικά γιατι κάνουν αυτό που θέλουν και το κάνουν πολύ καλά.

    Καλή συνέχεια.