ελληνική μουσική
    795 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Maraveyas Ilegal - Welcome to Greece

    «Welcome to Greece»! Ο Κωστής Μαραβέγιας μας χαρίζει αυτό που… περιμέναμε. Ένα σπουδαίο γλέντι, ένα «όργιο» ήχων και μουσικών εικόνων, αλλά και σημαντικά λόγια ανάμεσα…

    Maraveyas Ilegal - Welcome to Greece

    Γράφει ο Σωτήρης (beatlus)
    20 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 14 Ιαν 2010

    And the party goes on! Το 2003 ο Κωστής Μαραβέγιας «καλωσόρισε» ο ίδιος τα μουσικά του όνειρα με τον «Ραδιοπειρατή» και το 2007 μας συστήθηκε –ουσιαστικά- μαζί με την εκπληκτική του μπάντα μέσω του «Maraveyas Ilegal». Το… ραντεβού μαθεύτηκε από στόμα με στόμα –όπως όλα τα καλά και ωραία «μυστικά»- και οι παραστάσεις στην «Trova» και στον «Σταυρό του Νότου» έγιναν έκτοτε τα «must» για τις νύχτες που ζητούσαν χορό, κέφι, επαφή, επικοινωνία, μουσικό χρώμα. Πολύ χρώμα!

    Στα τέλη του 2009, ο Μαραβέγιας μας καλωσορίζει ξανά στον μουσικό του κόσμο. «Welcome to Greece»! Όλα είναι εδώ, στην καινούργια δουλειά του τραγουδοποιού και εμπνευσμένου μουσικού, που αντλεί τις αναζητήσεις του από τον ευρύτερο χώρο της «world music» (φρόντισε γι’ αυτό η… διατριβή του στην Ιταλία), καθώς και της θεατράλε μουσικής ερμηνείας.

    Ο Μαραβέγιας μας χαρίζει αυτό που… περιμέναμε. Ένα σπουδαίο γλέντι, ένα «όργιο» ήχων και μουσικών εικόνων, αλλά και σημαντικά λόγια στο ανάμεσα, αφού όταν κοπάσει η τρέλα του χορού και τις κίνησης, που σε συνεπαίρνει θες, δεν θες, αντιλαμβάνεσαι ότι ο δημιουργός καταθέτει και σημαντικές άποψεις (χαρακτηριστικά είναι τα «Κάτω από τον πάτο» και «Ζαρντινιέρα Illegal»).

    Οι μουσικοί της «Maraveyas Ilegal» μπάντας (Ιλάν Μανουάχ – σαξόφωνο, Άγγελος Παπαδάτος – μπάσο, Γρηγόρης Ντάνηςκιθάρα, Νίκος Παπαβρανούσης - τύμπανα), πιστοί συνοδοιπόροι του Κωστή και σημαντικοί συντελεστές του όλο αποτελέσματος, τόσο δισκογραφικά, όσο και «live» παίζουν τα… ρέστα τους. Πραγματικά, αναρωτιέσαι τι είναι πιο χορταστικό; Ό,τι ακούς εδώ στο «Welcome to Greece» ή ό,τι βλέπεις και ακούς… όπου τους πετύχεις ανά την Ευρώπη; Γιατί, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πάψει να είναι αποκλειστικό μας προνόμιο. Στις ημέρες που μεσολαβούν από Δευτέρα σε Δευτέρα το σχήμα παίρνει το… μπογαλάκια του και με ταξίδια – αστραπή… μεταδίδει την «Gypsy powah» σε Βερολίνο, Βιέννη κ.α.

    Maraveyas Ilegal - Welcome to Greece

    Οι ιστορίες στα τραγούδια του Κωστή Μαραβέγια αισθάνεσαι πως είτε σου έχουν… συμβεί ή θα μπορούσαν να σου συμβούν. Δοσμένες, πάντα με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ από τον δημιουργό τους, που μας στέλνει και τους χαιρετισμούς του στα μέλη του MusicHeaven, προσθέτοντας ένα μικρό σχόλιο δίπλα στον τίτλο των τραγουδιών από το «Welcome to Greece»! Ένα εναλλακτικό είδος interactive συνέντευξης. Για περισσότερο… σχόλια, κάθε Δευτέρα στον «Σταυρό του Νότου»!

     

    1 Welcome to Greece
    «Φθηνά πακέτα all included σε μια χώρα almost all excluded»

    2 Ζαρντινιέρα Ιλεγκάλ
    «Το θέατρο του παραλόγου σε διακαναλική live σύνδεση»

    3 Ασε με να μπω
    «Κι ας μην μπήκα ποτέ, θα επιμένω. Είμαι εδώ, απ' έξω και μένω»

    4 Δύο γυναίκες
    «…και 3 και 4 και χίλιες δεκατρείς!»

    5 Εθισμός
    «Μακριά από μας...»

    6 Going away
    «Η φωνή του Παπαδάτου στο ρεφρέν είναι το highlight του κομματιού»

    7 Στο Σύνταγμα
    «…και στα πέριξ, φωτιές ανάψαν παίζοντας το ακορντεόν...»

    8 Κάτω από τον πάτο
    «…πιο κάτω»

    9 Όργιο στο υπόγειο
    «Τρόβα, συνωστισμός, παρεάκι, ιδρώτας»

    10 Gypsy powah
    «Ιλάν σαξοφωνέ»

    11 Τρελό από χαρά
    «Μάνος Λοίζος: τα τρία μερμηγκάκια λιάζονται γυμνά στην Ικαρία»

    12 Κυριακή εκδρομή
    «Στο καλό, όπου και να 'στε… Μας λείπετε»

     

    Υ.Γ. Το «Wellcome to Greece» κυκλοφορεί από την «Ilegal productions» και την ΕΜΙ.


    Tags
    Μουσικά Όργανα:ακορντεόνκιθάραΚαλλιτέχνες:Κωστής Μαραβέγιας



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19532   /   14.01.2010, 23:06   /   Αναφορά
    ενα ωραιο αρθρο για εναν αξιολογο καλλιτέχνη

    Ευχαριστούμε !
    #19540   /   16.01.2010, 12:59   /   Αναφορά
    Πολύ ζωντανό δημοσίευμα για τον καταπληκτικό Κωστή... μπράβο!