ελληνική μουσική
    665 online   ·  210.828 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Νταραλάς καί Adaware: Αριστοφανικώ τώ τρόπω

    Αφορμή γι' αυτόν τον προβληματισμό απετέλεσαν δύο παράγοντες...
    - η ανάγνωση τού άρθρου "Γ.Νταλάρας και Κύπρος"
    - η ακρόαση τού "Nessun Dorma" από τον δίσκο "Ring of Fire" τού κ. Mark Boals.
    Γράφει ο Μιχαλόπουλος Κώστας (mrdrummergr)
    20 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 07 Οκτ 2003
    Κατ'αρχήν, βάσει ποίων κριτηρίων το παραπάνω άρθρο παρουσιάζεται ως "άρθρο τού Μήνα"; Είναι όντως ρομαντικό, όμως τελικά εξυπηρετεί την αναπαραγωγή τού φαινομένου Νταραλάς - Πανούσης... ενός από τα πολλά που προβάλλονται με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από τα πρακτικά ζητήματα πού αντιμετωπίζουμε.
    Ο κ. Νταραλάς έχει καταντήσει εδώ και χρόνια κάτι σαν τα "worms" που εισβάλλουν στους H/Y με σκοπό την συλλογή πληροφοριών, την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων ecc., ο δε Jimmakos δεν χάνει την ευκαιρία, Αριστοφανικώ τώ τρόπω, να ξεπληρώσει στον πρώτο εκείνη την σφαλιάρα που εισέπραξε σε συναυλιακό χώρο στα τέλη τού '70 (η πληροφορία ελέγχεται)... όχι όμως να "περνάει" και για Αριστερός, η ζωή του εξ' όσων γνωρίζω μάλλον Δεξιό θυμίζει - εαν υποθέσουμε ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί είχαν ποτέ κάποιο σημασιολογικό υπόβαθρο...
    Έρχεται λοιπόν μία μέρα που το "Nessun Dorma" φτάνει στα χέρια μου... ο κ. Boals είναι χαρακτηριστικός Metal τραγουδιστής, έχει στιγματίσει την καρριέρα τού Y.Malmsteen και αποφασίζει να κάνει δώρο στους Γιαπωνέζους φίλους του ένα κομμάτι Όπερας τραγουδισμένο από τον ίδιο.
    Η συγκεκριμένη ακρόαση έφερε στο μυαλό μου τον κ. Φραγκούλη, και το πόσο αυτός έχει προβληθεί στην Ελλάδα τού "είσαι ό,τι διαφημιστείς", οπότε συνειρμικά έφθασα στον πνευματικό προαγωγό του...

    Εδώ λοιπόν φθάνουμε στο Ad-aware... πρόγραμμα πού απαλλάσσει - κατά το δυνατόν - τους Η/Υ από "σκουληκάκια" τοιούτου είδους, διατίθεται δε, σε free, trial και cracked version για τις ανάγκες τής Νεοελληνικής κοινωνίας...

    ΥΓ. ξέχασα ν' αναφέρω το άλλο μεγάλο "worm" των ημερών μας... τον κ. Μπαμπινιώτη (συγγνώμη Γιώργο)

    Tags
    Μουσικά Είδη:Metal



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #264   /   07.10.2003, 14:24   /   Αναφορά
    Αφού μπαίνεις στον κόπο να γράψεις κάτι για τον Νταλάρα κρατώντας -σκωπτικά- το επώνυμο του πατέρα του...τόνισέ το τουλάχιστον σωστά.
    #265   /   08.10.2003, 06:19
    Αγαπητέ Συν-νεοέλληνα, οι γνήσιοι Γύφτοι σπάνια γνωρίζουν επακριβώς τον τονισμό τού ονόματος τού πατρός τους...άλλωστε και πρόσφατα στην τηλεόραση διαφημίστηκαν σύμπακτοι δίσκοι υπό την επωνυμία "Νταραλάς"...ετυμολογώντας όμως σύμφωνα και με την Μπαμπινιώτεια γλωσσική αναλγησία, μάλλον έχουμε "Ντάλαρας" εκ τού "ντάλλαρς" (αμερικανιστί εκφορά τού καθ' όλα σεβαστού παγκοσμιοπολτοποιητικού εικονομίσματος).

    #5667   /   20.09.2006, 08:35
    Τελικά, η πληροφορία ότι ο κ. Νταλάρας είναι Γύφτος (στην καταγωγή εννοείται, αν και παρεξηγήθηκε σε προηγούμενο, χρονικά, σχόλιο) μάλλον ήταν "χαλασμένο τηλέφωνο"...Scusate mi!!!

    #266   /   08.10.2003, 09:59   /   Αναφορά
    Σίγουρα ο καθένας μπορεί να προβληματίζεται απ'ό,τι θέλει και από ό, τι τον αγγίζει. Εσένα σε άγγιξε το θέμα του Νταλάρα και της Κύπρου.(Θα μπορούσε αυτό να είναι και προς όφελός σου) Το θεωρείς μάλιστα και ρομαντικό! Αν το εννοείς δίνοντάς του μυθικές διαστάσεις, να σε ενημερώσω ότι αναταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στα συντελεσμένα γεγονότα. Δεν είναι μύθος, δεν είναι αποκύημα κάποιας φαντασίας και πίστεψέ με δεν έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ή τους επισκέπτες αυτού του χώρου, από κανένα πρακτικό ζήτημα! Ίσα ίσα που έχει σκοπό να κινητοποιήσει. Αν το διάβαζες λίγο πιο προσεκτικά, και γενικότερα, αν έκρινες λίγο πιο προσεκτικά και χωρίς προκαταλήψεις και εμπάθειες, είμαι σίγουρη ότι δε θα το "βάφτιζες" έτσι το άρθρο! Ούτε και το Νταλάρα γύφτο, αλλά μήπως γνωρίζεις κάτι για το γενεαλογικό του δέντρο που δεν το γνωρίζουμε; Αν έχεις κάποια πληροφορία να "καταθέσεις" ευπρόσδεκτη! Πάντως, επειδή είναι σαφές ότι δεν αναφέρεσαι στην καταγωγή του, να ξέρεις ότι χαρακτηρισμοί του στυλ:"Γύφτος" και "worm"- "σκουλήκι", δεν προσβάλλουν αυτόν στον οποίο απευθύνονται, αλλά αυτόν που τους εκφράζει..



    Όσο για την αρχική σου ερώτηση, "βάσει ποίων κριτηρίων το παραπάνω άρθρο παρουσιάζεται ως "άρθρο τού Μήνα"", μάλλον μπερδεύτηκες λίγο... Δημοφιλέστερο άρθρο στην κατηγορία του είναι. Αν εσύ το ανακηρύσσεις "άρθρο του Μήνα", είναι άλλο θέμα!!



    Πάντως, απ'ότι διαπιστώνω, δε μας φταίνε πάντα τα "Μέσα" που προβάλλουν θέματα που αποπροσανατολίζουν, όπως λες. Μάλλον είναι φορές που το κάνουμε οι ίδιοι για να αποπροσανατολιστούμε από τα πραγματικά ζητήματα που μας αφορούν, ή μας ταλαιπωρούν. Οπότε, στην περίπτωση αυτή έχουμε εθελούσιο αποπροσανατολισμό και ας μην κατηγορούμε τους άλλους για όλα, ... αγαπητέ!!
    #267   /   08.10.2003, 16:06
    Αγαπητή Elen, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δείχνουν πως ο κ. Νταλάρας θα διανείμει κάποτε Δελτίο Τύπου σχετικά με την καταγωγή του...κάτι που παρέλειψε προς το παρόν ο κ. Βοσκόπουλος, ο οποίος καθ'ότι είναι το 19ο κατά σειράν κύημα των γονέων του μάλλον έχει θέσει πλέον εαυτόν στην συμπαντική γενεαλογία (βλ. εκπομπές Ν. Μαστοράκη δεκαετίας '70 - σε άσπρο-μαύρο, πληροφοριακά). Ο όρος "worm" δε, είναι κατοχυρωμένος χρόνια και προσβάλλει με την κυριολεκτική σημασία τού ρήματος, όχι την μεταφορική (βλ. και Lavasoft.nu) . Όσον αφορά την Κύπρο, μόλις ανοιχτεί ο Φάκελλος θα μιλήσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά (εδώ δεν υπάρχει παραπομπή)...πληροφορίες δε, λέγουν πως αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με το Δ.Τ. τού κ. Νταράλα. Τέλος, ζητώ συγγνώμη από τον συγγραφέα που το ανακήρυξα "άρθρο τού μήνα"...αλλά γιατί να μην γίνει;



    ΥΓ. Κανείς για τον δεύτερο Γιώργο;






    #268   /   09.10.2003, 17:32
    Φίλε mrdrummergr,

    δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν το άρθρο μου να σε επηρέασε έτσι ώστε να γράψεις αυτό το κείμενο.

    Σκοπός του κειμένου μου φυσικά ΔΕΝ ήταν να αναπαραχθεί το φαινόμενο "Νταλάρας-Πανούσης", αυτό ήταν απλά ένα παράδειγμα σχετικά με τις επιθέσεις που έχει δεχθεί τελευταία ο Γιώργος Νταλάρας. Επίσης πρέπει να προσθέσω ότι το κείμενο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν είναι προκατειλλημένοι αρνητικά σχετικά με τον Νταλάρα, δηλαδή ζητώ απ' τον αναγνώστη να είναι τουλάχιστον αντικειμενικός.

    Εσύ όμως φαίνεται να τον θεωρείς γύφτο, worm κλπ. Θα πρέπει τουλάχιστον να σεβαστείς αυτούς που τον εκτιμούνε. Και στο κάτω κάτω μπορείς να ασκήσεις κριτική επί του έργου του, όχι όμως επί της καταγωγής του ή του ονόματός του. Γιατί ακόμα και αν ίσχυαν αυτά -που δεν ισχύουν- τότε φανερώνεις ρατσιστικές τάσεις. Ακόμα κι αν είχε τσιγγάνικη καταγωγή -που έχουν πολλοί καλλιτέχνες- σε τί μας επηρεάζει;



    Λυπάμαι πραγματικά που το κείμενο "Ο Γιώργος Νταλάρας και η Κύπρος" που είναι ένα κείμενο σχετικά με τους αγώνες που έχει κάνει ο καλλιτέχνης για την ελευθερία της Κύπρου ήταν η αφορμή για να γράψεις περί σκουληκιών και γύφτων.





    Υ.Γ.1. Γιατί πρέπει να είμαστε τόσο ασεβείς όσον αφορά το όνομα που έχει επιλέξει κάποιος; Όποιος ανακαλύπτει ότι το όνομα του πατέρα του Νταλάρα ήταν Νταράλας, κάνει σαν να ανακάλυψε την Αμερική. Τίποτα δεν αποδεικνύει αυτό για το χαρακτήρα και τη δράση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Επομένως είναι μια κριτική χωρίς καμία ουσία.



    Υ.Γ.2. Το κείμενο δεν είναι κείμενο του μήνα-είναι άλλωστε online πάρα πολύ καιρό. Θεωρείται δημοφιλέστερο επειδή απλά έχει δεχτεί πάρα πολλές επισκέψεις. Αυτό φυσικά δεν εξαρτάται ούτε από εμένα ούτε κι από το δημιουργό του site.

    #269   /   10.10.2003, 04:55
    Αγαπητέ Παύλο, το αντικείμενο που πραγματεύεσαι στην δημοσίευση είναι πράγματι σοβαρό, και όσον αφορά το ουσιαστικό του μέρος το αντιμετωπίζεις ανάλογα, όμως...

    _στην σύγχρονη Ελλάδα παρατηρούνται ορισμένα "δεδομένα" - πρόσωπα και καταστάσεις, τα οποία οφθαλμοφανώς τηρούν πιστά τις αρχές των τριών τύπων προπαγάνδας που τα κατασκεύασε:

    _λευκής

    _φαιάς

    _μαύρης

    (καθώς και τής)

    _αντι-προπαγάνδας.

    Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η διαφήμιση μιας εταιρίας τσιγάρων, στην τρίτη όμως - και χειρότερη κατά την γνώμη μου, αυτή η προσθήκη τού Υπ. Υγιείας, το οποίο αντί να απαγορεύσει την διαφήμισή τους τα προωθεί με έντεχνο τρόπο.

    Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει το φαινόμενο "Νταλάρας", ενώ στην τελευταία το "Jimmakos": ο γνωστός ερμηνευτής αμβλύνει την οξύτητα των προβλημάτων επιφέροντας "κάθαρση" στο κοινό απαγγέλλοντας στίχους, ο δεύτερος δε, τηρεί την "αντι-", υποτίθεται, στάση εκτοξεύοντας λεκτικούς μύδρους κατά τού πρώτου...

    _δεν είναι πια - του'λάχιστον - κουραστικό να ξεφυτρώνει ο κ. Νταλάρας σχεδόν σε κάθε δημόσια εκδήλωση σαν τα "pop-up" των Η/Υ; Δεν νομίζω δε, πως - η πληροφορία ελέγχεται ως ανακριβής - το εκ γενετής ανατομικό πρόβλημά του τον δικαιολογεί. Τσούπ κι ο άλλος από πίσω...πιστός στον ρόλο του

    _στο κείμενό σου μέτρησα δώδεκα (12) φορές την λ. "Νταλάρας"...κακό για μάς, καλό για την προπαγάνδα

    Ας πάμε και στα υπόλοιπα...

    _πολλοί καλλιτέχνες κρύβουν επιμελώς την καταγωγή τους επειδή

    _ντρέπονται (!)

    _έχουν καβαλλήσει το καλάμι (!!)

    _τούς το έχει επιβάλλει η εταιρία τους (!!!)

    Εδώ έχουμε την 3η περίπτωση.

    _Τσιγγάνος και Γύφτος είναι δύο άσχετες φυλετικά έννοιες

    _έχουμε ένα κάρρο αντιπολεμικών ύμνων, θα αναφέρω δε, μόνο τής Heavy Metal...τις εβραιο-ελληνικές (τού "ξέφυγε" τού κ. Καζαντζίδη και τον ξαναστείλανε στο κτήμα) εταιρίες περιμέναμε;

    _Screaming For Vengeance - Judas Priest

    _Some Heads Are Gonna Roll - Judas Priest

    _War Pigs - Black Sabbath

    _Dallas 1pm - Saxon

    _έχουμε άλλο κάρρο ελληνικών "worms"...θα αναφέρουμε μόνο λίγους Γιώργους:

    _Μπαμπινιώτης (έχει χωθεί σε οτιδήποτε αφορά την γλώσσα και τον πολιτισμό μας...εκ γενετής καρεκλοκένταυρος)

    _Κιμούλης (επίτιμος πλέον popup-rider τής θεατρικο-πολιτικής σκηνής)

    _Χ/Νικολάου (κλασικός spammer)΄

    _Παπαδάκης (γκανιάν με Αυτιά)

    _Παπανδρέου (εαν ο παππούς του χαρακτήρισε τον πατέρα του επικίνδυνο για την Ελλάδα...τί θα έλεγε για δαύτον;)



    ΥΓ1. Αναρωτιέμαι όπως πάντα...σε ποιά προπαγάνδα "κολλάω";

    ΥΓ2.Τα διεθνώς δρώντα "worms" με το ίδιο όνομα είναι προφανή

    ΥΓ3. Κανείς για τον άλλο Γιώργο;


    #2214   /   17.05.2005, 02:30   /   Αναφορά
    Σε πρόσφατη εκπομπή, ο κ. Νταλάρας μίλησε για τον πατέρα του..."η φωνή τού πατέρα μου" είπε "είναι δέκα φορές καλύτερη από την δική μου"...υπερέβαλε βέβαια, αφού ο ίδιος έχει εξαιρετικό χάρισμα, όμως και μόνο η αναφορά του αυτή τον τιμά, κι ελπίζω να δώσει το παράδειγμα καί σε άλλους...πάλι όμως σε εκπομπή!!!