ελληνική μουσική
    790 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Σάκης Αραμπατζής

    Ο δημιουργός του τραγουδιού Τα παιδιά - τα πουλιά και τα λουλούδια που έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο.

    Σάκης Αραμπατζής

    Γράφει ο vaggelissallonika
    3 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 21 Φεβ 2010

    Γεννήθηκε το 1960 και ήταν μόλις 15 χρονών, μικρό παιδί, όταν ο Σάκης Αραμπατζής ξεκίνησε πειραματικά να διευθύνει την Παιδική Χορωδία Προσκόπων Θεσ/νίκης. Κατόπιν υπήρξε πρώτος μαέστρος των Χορωδιών Ι.Ν Παναγούδας, Ι.Ν Αγίου Δημητρίου (Πολιούχου Θεσ/νίκης), Αλεξάνδρειου Ωδείου, Ωδείου Βορείου Ελλάδος κλτ.

    * Ως Σολίστ (Τενόρος ) τραγούδησε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνέπραξε ως σολίστ με την Φιλαρμονική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Θεσ/νίκης υπο την διεύθυνση του Νίκου Αστρινίδη στην παραγωγή δίσκου. Επίσης πραγματοποίησε πολυάριθμες εμφανίσεις με την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου, υπο τη διεύθυνση του Γιάννη Καρκάλα. Τραγούδησε ως σολίστ(τενόρος) στα "ΔΗΜΗΤΡΙΑ" Θεσσαλονίκης και στις εκδηλώσεις = ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ = ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (1997), με παγκόσμια προβολή.

    * Ως καθηγητής Μονωδίας και Μελοδραματικής συνεργάσθηκε με περισσότερα απο 15 Ωδεία και Μουσικές Σχολές και χορήγησε πολλά πτυχία και διπλώματα σε μαθητές του, που σήμερα πραγματοποιούν μεγάλη καριέρα, είτε ως σολίστ, είτε στον εκπαιδευτικό τομέα. Καλλιτεχνικός Δ/ντης Μουσικών Ιδρυμάτων διδάσκοντας επίσης ο ίδιος ανώτερα θεωρητικά και Βυζαντινή Μουσική, με σχετικές αποφάσεις του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

    * Studio Φωνητικής Αγωγής.
    Απο την μπαγκέτα του δασκάλου, πέρασαν και πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες, όπου με την δισκογραφική τους δουλειά, θεωρούνται απο τα πρώτα ονόματα, που μεταξύ άλλων είναι και οι εξής :
    Νίκος Βέρτης, Sotis Βολάνης, Γιώργος Ξανθιώτης, Κυριάκος Παπαηλίας, Πάνος Νίκου, Πάνος Καλίδης, Χρήστος Αβραμίδης, Αλέξανδρος Χατζής, Σοφία Βήκα, Χρήστος Κωσταράς, Κων/νος Σερέτης, Κων/νος Καραγέλης, Παύλος Παούνης, Δέσποινα Φιλίππου, Χρήστος Ανδρουλάκης, Γιώργος Τσάκας κτλ.. Δίκαια λοιπόν θεωρείται και " Δάσκαλος φωνητικής των επωνύμων".

    Μάλιστα εξέδωσε DVD για τα 30 χρόνια της Καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας (1975-2005) σε όλους τους παραπάνω τομείς :
    1. Ως Δ/ντής Χορωδιών
    2. Ως Σολίστ ( Τενόρος)
    3. Ως Καθηγητής Φωνητικής Μουσικής

    Είναι πατέρας 4 παιδιών :
    α) Κων/νος β) Κατερίνα γ) Βαγγέλης δ) Βαλεντίνα που ασχολούνται με τη Μουσική.
    * Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κων/νος ( Ντίνος), καθηγητής Μουσικής, έγραψε τη Μουσική στο Τραγούδι " ΞΕΣΠΑΩ" σε στίχους Ανθής Θεοδωρίδου, που ερμηνεύει ο Κυριάκος Παπαηλίας στο CD με τίτλο " Αξίζεις Πολλά " και κυκλοφορεί απο την VASIPAP.

    Τέλος ασχολήθηκε με τη σύνθεση χορωδιακών τραγουδιών. Ξεχωρίζει αυτό σε στίχους και μουσική (1978) που έγραψε ο ίδιος με τον τίτλο "Τα παιδιά - τα πουλιά και τα λουλούδια" και που έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #19678   /   21.02.2010, 20:14   /   Αναφορά
    Μπορείτε επίσης να δείτε και σχετικά βίντεο (youtube), με τον κύριο Αραμπατζή! πατώντας: SAKIS ARABATZIS
    #19679   /   21.02.2010, 23:34   /   Αναφορά
    Είναι εύκολο να παραθέσετε κάποιο Link να ακούσουμε "Τα παιδιά - τα πουλιά και τα λουλούδια" ?
    Administrator
    #19680   /   22.02.2010, 00:12
    Δέοντα μου κάνει εντύπωση που δεν το ξέρεις; Αφού εγινε γνωστό στο ...Πανελλήνιο...

    #19681   /   22.02.2010, 12:52   /   Αναφορά
    Καλα σου λεει ρε.
    #19683   /   22.02.2010, 17:13
    Έχει τραγουδηθεί απο όλες τις χορωδίες που διήυθυνε ο κ.Αραμπατζής πριν 30 χρόνια,που επάρχουν βίντεο στο πρωσοπικό του αρχείο κ πάρα-πολλές παιδικές χορωδίες, επίσης το 2006 το τραγούδησαν οι χορωδίες: του μουσικού σχολείου πυλαίας, η παιδική χορωδία αγιας τριάδος και η παιδική χορωδία πολυγήρου, σε φεστιβάλ και σε συναντήσεις χορωδιών! Δυστηχώς δεν έχει ανεβεί στην youtube κάποιο βιντεάκι που τραγούδησαν ''τα παιδιά τα πουλειά και τα λουλούδια''!Όμως όποιος επιθημείνα το ακούσει και να δει βιντεο τα οποία διαθέτει ο κ.Αραμπατζής μπορεί να μου το πει!

    Administrator
    #19684   /   22.02.2010, 17:22
    Έτσι γίνεται ένα τραγούδι "γνωστό στο Πανελλήνιο;" Ας προσέχουμε λίγο τις υπερβολές στις εκφράσεις μας.

    #19685   /   22.02.2010, 17:27
    Επειδή τυχαίνει να μην το γνωρίζεις αγαπητέ Gorge η και ακόμα πολλοί άλλοι, δεν σημαίνει πως δεν είναι γνωστή η σύνθεση του κ.Αραμπατζή σε χορωδίες κτλ!

    Administrator
    #19686   /   22.02.2010, 17:28
    Μα δεν έγραψες για "χορωδίες". Έγραψες για το ..."πανελλήνιο".

    #19687   /   22.02.2010, 17:35
    Είναι το επίσημο βιογραφικό του κ.Αραμπατζή που υπάρχει και στην google.!Αν θέλεις κάνε μια έρευνα και δες πόσοι άνθρωποι το ξέρουν και επειδή βλέπω πως έχεις μια τεράστια αμφιβολία σε μικρό χρονικό διάστημα αν το ζητήσεις μπορείς να έχεις στα χέρια σου συναυλίες στις οποίες πρωταγωνίστησε αυτο το τραγούδι σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις πριν 30 χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και μέχρι σήμερα το τραγουδούν πολλές αξιόλογες χορωδίες στην χώρα μας! και έτσι έγεινε γνωστό και σε πολύ κόσμο!

    Administrator
    #19688   /   22.02.2010, 17:40
    Σε όλο το internet, το συγκεκριμένο τραγούδι υπάρχει μόνο στο βιογραφικό του κ.Αραμπατζή. Πουθενά αλλού. Δεν είναι κακό να παραδεχθείς την υπερβολή σου.

    #19689   /   22.02.2010, 17:47
    Αυτό σου λέω πως το βιογραφικό το ίδιο ακριβώς κείμενο το πείρα απο την σελιδα της google..και φυσικά αν έγραφα κάτι το οποίο ήταν αρνητικό ή υπερβολή όπως λες θα το παραδεχόμουν.! Έχεις εν μέρη δίκαιο, διότι δεν υπάρχει κανένα βιντεάκι πουθενα στο δυαδίκτυο, όμως δεν σημαίνει επειδή δεν έχει κηνοποιηθεί, δεν είναι γνωστό! Κάνε μία μικρή έρευνα και θα καταλάβεις..!Εξάλλου σου είπα πως μπορεί να σου έρθει πολύ υλικό στο οποίο υπάρχουν και οι αποδίξεις που αναζητάς!!!!!!΄)!!!!!!!!!

    #19691   /   22.02.2010, 18:56
    Κανονικα οταν γινεται μια συζητηση για μενα δεν πρεπει να επεμβαίνω.1] Για την ιστορία ομως θελω να αναφέρω τα εξής Η ανωτέρω σύνθεση οντως γραφτηκε απο μένα το 1978 και για κείνη την εποχη και μετα τραγουδήθηκε και απο χορωδιες που διηυθυνα προσωπικα αλλα και απο χορωδιες καποιων φίλων μαεστρων. Ναι, σε καποια φεστιβαλ χορωδιων απέσπασε καλες κριτικες θα μπορουσα να πω και αυτο που με κάνει ισως και χαίρομαι πιο πολυ ειναι οτι μετα απο τοσα χρονια αν συνανήσω κάποιον χορωδό απο εκεινες τις εποχες, το αναφέρει με συγκινηση και αυτο μπορω να πω οτι με χαροποιει.θέλω επίσης να σας αναφέρω εκεινες τις εποχες οντως ο κοσμος γέμιζε τις αιθουσες οπου υπηρχαν χορωδιες,δεν υπήρχαν και τοσα μεσα ισως ψυχαγωγιας,τι να πω....3] Μαλιστα κυκλοφόρησε το 1981 και σε κασετα απο παιδ.χορωδια των Αθηνων 4] Προσωπικα δεν το ανεβασα ακομη στο διαδικτυο γιατι τις εποχες που τραγουδηθηκε δεν ικανοποιηθηκα απο την απόδοση των μηχανημάτων ληψης της εποχης...ευελπιστω ισως σε κάποια αλλη προσπάθεια 4]εδω και κάποια χρονια που απήχα της χορωδιακης κίνησης,δεν γνωρίζω αν το εχουν στο ρεπερτόριο τους κάποιες χορωδίες,αλλα αν το ειχαν ευχαριστω τα ανωτέρω ανεφερα για την τάξη της παραπάνω δημοσίευσης και νομίζω οτι και απο την πλευρα μου,βοηθησα ωστε μια συζητηση να ειναι κατατοπιστικη και για την ιστορία,ερευνα και επιμόρφωση μόνο, Ευχαριστω