ελληνική μουσική
    316 online   ·  210.844 μέλη

    Η Εύα Φάμπα, εκτός από σπουδαία κιθαρίστρια, είναι και φίλη του MusicHeaven.

    Εύα Φάμπα

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 12 Μαΐ 2010

    Ήταν η πρώτη μουσικός που έπαιξε στο 4ο Live του MusicHeaven, ενώ συμμετείχε και στην κριτική επιτροπή του 1ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της μουσικής μας κοινότητας.

    Ας τη γνωρίσουμε όμως περισσότερο:

    Η Εύα Φάμπα,  μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας με ζηλευτή καριέρα για τουλάχιστον 2  δεκαετίες, έχει  δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε μουσικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική.   Έχει συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες (Συμφωνική  Δ. Αθηναίων, Συμφωνική της Ρωσίας, Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, Συμφωνική του Πανεπιστημίου του Hidalgo – Μεξικό, Συμφωνική Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΑ, Ορχήστρα Εγχόρδων της Βομβάης, Ορχήστρα εγχόρδων Δ.Ηρακλείου Κρήτης)  παρουσιάζοντας ονομαστά κονσέρτα αλλά και τις παγκόσμιες πρεμιέρες νέων έργων.   Σπουδαίοι συνθέτες έχουν γράψει για  την Εύα και ανάμεσά τους ο Δημ. Φάμπας, ο Yiu-Kwong Chung (το κονσέρτο FOR EVA), ο Andersen Viana, ο Waltel Branco, o Eduardo Morales Caso, ο G.Mizzi, ο Δ. Νικητός κ.α.


    Έχει ηχογραφήσει 5 cd  που παίζονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο.  (CAPRICCIO DIABOLICO –BERBEN & IGS 2007,  EVA FAMPAS plays FAMPAS – AULIA 2005, A GUITAR PORTRAIT OF FANTASY – WAVE MUSIC GR 2002).

    Η αγάπη και η αφοσίωση της στην κιθάρα καθώς και η εκτίμηση των κιθαριστών και των καθηγητών της κιθάρας στο πρόσωπό της και τις μουσικές της επιλογές,  την οδήγησαν  στο να δραστηριοποιείται  και  στο χώρο των εκδόσεων.  Συνεργάζεται με εκδοτικούς Οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φιλ. Νάκας, Μ. Νικολαίδης – Orpheus, Αν. Λιόλιος, MEL BAY, BERBEN, BALKANOTA, Lathkill Music Publishers)  για την έκδοση έργων για την κιθάρα, επιμελείται  της  έκδοσης των έργων του πατέρα της  Δημ. Φάμπα, και είναι  και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων.

    Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια  σε πανεπιστήμια  και διεθνή φεστιβάλ, μετέχει στις επιτροπές διεθνών διαγωνισμών κιθάρας.

    Έχει τιμηθεί με τιμητικές διακρίσεις από διεθνή φεστιβάλ και Δήμους ενώ έχει κερδίσει και πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας.

    Είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή στην κιθάρα τον πατέρα της Δημ. Φάμπα και στα ανώτερα θεωρητικά τον συνθέτη Δημ. Δραγατάκη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου, σεμινάρια με τον Leo Brouwer κλπ.

    Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας»  και Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Διεθνών Ημερών Κιθάρας Λαύκου.


    ΕΙΠΑΝ για την ΕΥΑ


    ¨… Η πιο σημαντική γυναίκα κιθαρίστρια σήμερα ¨
    2ο Διεθνές Φεστιβάλ  Κιθάρας Arequipa  ΠΕΡΟΥ 2004

    ¨…Το πιο αντιπροσωπευτικό πρόσωπο της Ελληνικής κιθάρας¨

    Espectaculos  ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ –  Διεθνές Φεστιβάλ  Guitarra y Mujer  2004

    ….Μια σπουδαία μουσική προσωπικότητα¨
    Πρωινός Λόγος εφημερίδα

    “…H Eύα Φάμπα πρωτοεμφανιζόμενη στην Kaluga, ξεχώρισε ως υπέροχος   μουσικός. Κατάφερε να κερδίσει τους ακροατές με το καλλιτεχνικό της ταμπεραμέντο  και την τεχνική της. ….’
    IGΟR  RΕΚΗΙΝ,  GUITARIST ,  2005 No 2,  Ρώσικο περιοδικό κιθάρας

    ‘..Υπέροχη ερμηνεία μιάς παρτιτούρας με πολλές αριστοτεχνικές πινελιές..’
    K.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,   Τζαζ και Jazz,  μουσικό περιοδικό  2004

    “..H  κόρη του συνθέτη, η κιθαρίστρια Εύα Φάμπα,  τιμά την μνήμη του πατέρα της και   παραδίδει  ερμηνείες με όλη την απόλαυση και χάρη του Σεγκοβιακού στυλ ….»
    Aaron  Brock,    WHOLE  NOTE       Καναδέζικο περιοδικό 2006    

    *... Η Εύα παίζει με τη συνήθη σιγουριά της και τεχνική ακρίβεια, χωρίς υπερβολή, με ερμηνείες όπου η μουσική είναι η πραγματική πρωταγωνίστρια..*
    Santiago Porras,    www.guitarra-artelinkado.com


    Περισσότερα: 
    Επίσημο website: www.evafampas.gr
    MySpace: http://www.myspace.com/evafampas
    YouTube videos: https://www.youtube.com/user/thegjst


    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20088   /   12.05.2010, 09:51   /   Αναφορά
    Την είχα γνωρίσει πριν από πολλά, αλλά μιλάμε για πολλά χρόνια όταν ήμουν κι εγώ στο πτυχίο κιθάρας.

    Τότε είχαμε ένα σύλλογο πτυχιούχων μουσικών (δεν θυμάμαι καλά αν ήταν κιθαριστών, απόφοιτων του εθνικού ωδείου ή γενικότερα μουσικών απόφοιτων ωδείων) και μαζευόμαστε σε ένα χώρο που τον μοιραζόμαστε με ηθοποιούς, απόφοιτους δραματικών σχολών. Τι εποχές και τότε.

    Μιλάμε για παιδί «σπαθί», καταδεκτική, ευχάριστη, χωρατατζού, δυναμική. Δεν θέλω να μιλήσω για τον καλλιτέχνη Εύα, το άρθρο τα λέει όλα.

    Ευχαριστούμε Jorge για το άρθρο σου. Τέτοιοι άνθρωποι και καλλιτέχνες θα πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους νεότερους αλλά και για τους παλιότερους.

    #20089   /   12.05.2010, 10:11   /   Αναφορά
    Τα σέβη μου στη Μουσικό κ. Φάμπα.
    #20090   /   12.05.2010, 13:19   /   Αναφορά
    Μας τιμά να έχουμε στην κοινότητα μας προσωπικότητες σαν την Εύα Φάμπα
    #20092   /   13.05.2010, 00:53
    Οπως είπε και πριν ο Νίκος, είναι μεγάλη ευτυχία γιά την κοινότητα μας εδω, να ανήκει και η κυρία Φάμπα.

    Αξιοζήλευτη και θαυμαστή η πορεία της στον χρόνο, φωτεινό άστρο και λαμπρό παράδειγμα προς όλους μας.

    #20102   /   13.05.2010, 23:13   /   Αναφορά
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Και περισσότερο τον Γιώργο - Jorge που με παρουσίασε τόσο όμορφα από τις σελίδες του ΜΗ.



    ΄Το ΜΗ δίνει και σε μένα στιγμές ηρεμίας καμιά φορά που χαζολογάω στις σελίδες του και βέβαια με κάνει να νιώθω και πολύ κοντά σε μουσικές δημιουργιες του σήμερα που αλλιώς δεν θα ήξερα (όπως ξέρετε το να είναι κανείς σολίστ σε ένα όργανο απαιτεί ώρες δουλειάς .... στην απομόνωση)

    Θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω αυτή μου την φιλική σχέση με το μουσικό αυτό γκρούπ και φόρουμ, και ελπίζω να με τιμήσετε με την παρουσία σας και σε συναυλίες μου



    #20103   /   13.05.2010, 23:13
    ξέχασα το όνομά μου !!!!!!!!!!!

    ΕΥΑ ΦΑΜΠΑ

    Administrator
    #20104   /   14.05.2010, 00:25
    Εγώ σ' ευχαριστώ Εύα :)