ελληνική μουσική
    839 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Κρατήσου απ τη στάχτη - Κώστας Λειβαδάς

    Το  Κρατήσου απ’ τη στάχτη έρχεται 5 χρόνια μετά, να μας αγγίξει με την ίδια αγαπημένη φωνή, τους γνωστούς παιχνιδιάρικους τόνους του Λειβαδά, αλλά πιστεύω ότι  κουβαλάει μαζί του πολλά περισσότερα.

    Κρατήσου απ τη στάχτη - Κώστας Λειβαδάς

    Γράφει το μέλος adanezi
    6 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 26 Ιούλ 2010

    Λίγη περισσότερη ένταση, λίγη περισσότερη «νευρικότητα»,  ένα άλμπουμ στραμμένο προς τον κόσμο όπως είναι σήμερα, που δεν φοβάται να δει και να ζήσει την εποχή του. Συχνά και να την αγκαλιάσει και να την δει με ποια πιο θετική και απαλή ματιά.  Παρότι λοιπόν είναι ένα άλμπουμ πολύ σημερινό καταφέρνει να εκπέμπει αισιοδοξία και ευαισθησία.


    Μου άρεσε ο ανανεωμένος αυτός Λειβαδάς, γλυκός όπως πάντα αλλά αρκετά πιο αιχμηρός και κοντά στις δικές μου (σας;) σκέψεις.

    Συμμετέχουν: η Ρίτα Αντωνοπούλου σε ένα ντουέτο με τον Κώστα Λειβαδά και δύο ονόματα- έκπληξη, η Δέσποινα Γλέζου και ο Γιώργος Ρωμανός. Η μουσική και οι στίχοι είναι του Κώστα Λειβαδά ενώ τους στίχους στο τελευταίο τραγούδι «Το φάντασμα που δεν αφήνει ίχνη» υπογράφει ο Γιώργος Ρωμανός.

    Κρατήσου απ τη στάχτη - Κώστας Λειβαδάς


    Ο ίδιος ο Κώστας Λειβαδάς σημειώνει:
    Αυτό κι αν ήταν περιπέτεια. Άρχισα να προετοιμάζω τις ηχογραφήσεις και δεν το πίστευα. Πέντε χρόνια με το ρολόι. Σα να επιστρέφεις από ένα περίεργο είδος εξορίας. Υλικό συγκεκριμένο και σφιχτό  η ζωή μου αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια. Τώρα καταλαβαίνω ακριβώς τι θα πει προσωπικός δίσκος…


    Οι φωτιές στο λεκανοπέδιο και τα θύματά τους –δύο φορές τη γλίτωσε από θαύμα το σπίτι μου- η ψυχανάλυση, ο αναβρασμός της κοινωνίας και η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία της, ο Έρωτας και τα σοβαρά αδιέξοδα πάσης φύσεως, η σημασία της υγείας. Ναι, πάνω και κάτω από όλα, αυτό: Ένα φιλί ζωής μέσα σε μια ατμόσφαιρα θανάτου. Ο καινούριος σπόρος που μπαίνει στο καμένο χώμα. «Στα μαύρα νερά, στην ψεύτρα φωτιά, ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΑΠ’ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ». Υπάρχει άλλος δρόμος;

    Συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες όλοι οι φίλοι μουσικοί και ενορχηστρωτές, η αιθέρια Ρίτα Αντωνοπούλου, η Δέσποινα Γλέζου και ο Γιώργος Ρωμανός, η φωνή και η «ψυχάρα» της πρώτης, η φωνή, το μαγικό άγγιγμα στη slide και οι ιδέες του δεύτερου. Σύνδεση βαθιά και ισχυρή με το συναρπαστικό και αθώο ποτάμι της καλής ηλεκτρικής ελληνόφωνης μουσικής, που τόσο χρειαζόμαστε ΞΑΝΑ στις μέρες μας.
    Μακάρι να έχουμε, να μπορούμε και να θέλουμε πάντα κάτι να πούμε. Δεν είναι εύκολο. Ποτέ δεν ήταν.
    Χορεύοντας στ’ όνειρο, Κ.Λ.

    Κρατήσου απ τη στάχτη - Κώστας Λειβαδάς





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20625   /   27.07.2010, 12:29   /   Αναφορά
    Ένας συγκλονιστικός δίσκος.

    Ο Λειβαδάς και οι ήρωές του. Μια ιστορία υπέροχων τραγουδιών. Άλλοτε συγκινητικών και άλλοτε γεμάτα θυμό.

    Εκπληκτικό το "Σας βαρέθηκα".