ελληνική μουσική
    673 online   ·  210.846 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Neighbours - μια νέα μπάντα μιας παλιάς εποχής

    Κλείνοντας τακτικά στο συνοικιακό στούντιο και λέγοντας οι γείτονες είμαστε, μας έμεινε το όνομα!

    Neighbours - μια νέα μπάντα μιας παλιάς εποχής

    Γράφει ο mariosyjp
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 26 Σεπ 2010

    Οι Neighbours ξεκίνησαν το 2000 με τον Αλέξανδρο, το Μάριο, και κάποια άλλα μέλη να τζαμάρουν σε ένα μικρό στούντιο στον Πειραιά. Στην πρώτη πρόβα κανένας δεν είχε επαφή με τα όργανα εκτός από τον τότε κιθαρίστα της μπάντας που είχε αρχίσει  μερικούς μήνες πριν!

    Το όνομα της μπάντας "Neighbours" βγήκε μέσα από τις πρόβες. Κλείνοντας τακτικά στο συνοικιακό στούντιο και λέγοντας "οι γείτονες είμαστε", μας έμεινε το όνομα! Το στυλ της μπάντας ήταν και είναι πάντα γύρω από το Classic και Hard Rock των 70s & 80s.

    Έγιναν δυο ερασιτεχνικά live, ένα στην Αγ. Σοφία (2004) και ένα στο Πασαλιμάνι (2005). Μετά από το δεύτερο live το συγκρότημα διαλύθηκε κυρίως επειδή δεν υπήρχε διάθεση εξίσου απ'όλα τα μέλη για να προχωρήσει η μπάντα. To Δεκέμβριο του 2009 οι Neighbours βρήκαν ταυτόχρονα το νέο μπασίστα (τον Κώστα) και τον πληκτρά τους (το Γιώργο). Αμέσως φάνηκε ότι το επίπεδο της μπάντας που είχαμε στο μυαλό μας να φτιάξουμε είχε ανέβει αρκετά. Βάζαμε κομμάτια στο ρεπερτόριο μας το ένα μετά το άλλο. Δοκιμάζαμε το ένα "δύσκολο" κομμάτι μετά το άλλο ανεβάζοντας τον πήχη.

    Ενώ δέναμε σα συγκρότημα μας έλειπε ένα βασικό μέλος -η φωνή! Από τον Ιανουάριο του 2010 και για έξι ατελείωτους μήνες ψάχναμε φωνή έχοντας αποφασίσει να μη συμβιβαστούμε αν δε βρούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε. Μετά από πολλές ακροάσεις τον Ιούνιο ήρθε στο στούντιο ο Μπιλ. Με πολλή όρεξη και φοβερή ενέργεια άρπαξε το μικρόφωνο και πριν προλάβει να τελειώσει το πρώτο κομμάτι όλοι ξέραμε ότι είχαμε βρει τον τραγουδιστή μας!

    Το τωρινό μας σχήμα βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα του και έχουμε κάνει μόνο λίγες εμφανίσεις στο Lazy. Το φετινό χειμώνα σκοπεύουμε να παίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε σε όσα περισσότερα μαγαζιά της Αθήνας (και όχι μόνο) γίνεται. Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποια από τις Rock βραδιές μας και να περάσετε τόσο καλά όσο και εμείς!

     


    Tags
    Μουσικά Είδη:Hard RockRock



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε