ελληνική μουσική
    660 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Μία κυκλοφορία «ελαφράς» ποπ διάθεσης, μάλλον για ένα ευρύ εφηβικό κοινό

    Όλα είναι φανερά σε αυτή τη δισκογραφική κυκλοφορία, εν πολλοίς δημιουργημένη εξ ολοκλήρου από το νέο τραγουδοποιό & ερμηνευτή Αργύρη Λουλάτζη (Argie).

    Μία κυκλοφορία «ελαφράς» ποπ διάθεσης, μάλλον για ένα ευρύ εφηβικό κοινό

    Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης (travelogue)
    45 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 09 Ιαν 2011

    Μία συνταγή γνωστή με υλικά εγγυημένα και ευκόλως γρήγορη εκτέλεση.

    Υλικά:

    -          Αισθαντικά φωνητικά που προσελκύουν ανυποψίαστες και ρομαντικές έφηβες.

    -          Μελωδίες μερικώς μεταφρασμένες & ενορχηστρωμένες για να συντονίζονται με τη νέα ποπ-ροκ διεθνή και εγχώρια τάση.

    -          Λίγες αγγλόφωνες στιχουργικά απόπειρες με συνηθισμένες μπαλαντοειδής επιρροές

    -          Μερικά ηλεκτρικά κιθαριστικά γεμίσματα από εκείνα που αρέσκονται εσχάτως να προωθούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί για να δαιμονοποιήσουν το μέχρι πρότινος λαϊκίστικο, «τσιφτετελο-πόπ» περιεχόμενό τους.

     

    Εκτέλεση:

    Τοποθετούμε τα υλικά στο δισκογραφικό μίξερ, ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δέσει το μίγμα. Ομοιόμορφη επάλειψη σε μορφή cd, ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μία καλαίσθητη και ελαφρώς εναλλακτική συσκευασία digipak.

    Πιθανότα ο Αργύρης Λουλάτζης να έχει και ταλέντο και καλές μουσικές ιδέες. Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι η αγορά της δισκογραφίας ακολουθώντας το εφήμερο της μόδας που σηνήθως είναι και ευτελές, αφήνει στην άκρη, σχεδόν περιθωριοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των καλλιτεχνών προκειμένου να αφομοιώσουν την μουσική καταναλωτική μάζα και σαφώς να αφομοιωθούν από αυτήν.

    Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή τη νέα δουλειά, το πλατύ εφηβικό κοινό θα μπορέσει να βρει στοιχεία αρεστά που να το κερδίσουν. Αν μη τι άλλο, σε σχέση με άλλα ακούσματα που προωθούνται στους εφήβους, η συγκεκριμένη δισκογραφική προσπάθεια διατηρεί ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρέπειας.

     

    INFO: Τον κόσμο αν αλλάξεις / ARGIE


    Tags
    Καλλιτέχνες:Αργύρης Λούλατζης



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε