ελληνική μουσική
    499 online   ·  210.842 μέλη

    Συνδέοντας το Flamenco με την Ελληνική και την Τουρκική παράδοση!

    Μεσόγειος Ήχος

    Γράφει ο Takis Moshovoudis (PAOLHTO)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 10 Ιούλ 2011

    Ο «Μεσόγειος Ήχος» είναι ένα μουσικό σχήμα που μας ταξιδεύει στους ήχους και στις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου.

    Η μουσική του συγκροτήματός μας Μεσόγειος Ήχος ξεδιπλώνεται ανάμεσα στο Flamenco, το πορτογαλλικό fados, την γρεκάνικη παράδοση της Κάτω Ιταλίας, τους ήχους του Μαρόκου, το Σμυρνέικο τραγούδι,αλλά και τα σύγχρονα έντεχνα και παραδοσιακά Ελληνικά μουσικά ακούσματα!!!

    Μία μουσική περιπλάνηση στο λυρισμό που χαρίζει η θάλασσα της Μεσογείου, μια σμίξη των πολιτισμών στο χώρο και στο χρόνο.


    Εμπνευστής και δημιουργός του group είναι ο μουσικός Τάκης Μοσχοβούδης με πολύχρονη διαδρομή και συνεργασίες στο χώρο του λαϊκού, του έντεχνου και παραδοσιακού τραγουδιού. Με τις ενορχηστρώσεις του, αλλά παίζοντας και ο ίδιος κιθάρες και ούτι, καταφέρνει να συνδέσει το Flamenco με την Ελληνική και την Τουρκική παράδοση, δημιουργώντας μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα μέσω των τραγουδιών.

    Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Fide Koksal, γνωστή από την συμμετοχή της στην σειρά του Κώστα Κουτσομύτη «Ματωμένα Χώματα», ερμηνεύει με υποκριτικό ύφος και άριστη τεχνική μεγάλες επιτυχίες Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

    Οι μουσικοί που απαρτίζουν τον Μεσόγειο 'Ηχο είναι όλοι επαγγελματίες, δεξιοτέχνες με μεγάλη διαδρομή στα μουσικά δρώμενα της πατρίδας μας και οχι μόνο, αφού κάποιοι προέρχονται απο διαφορετικές χώρες. Πλήθος απο συμμετοχές στη δισκογραφία, αλλά και ζωντανές εμφανίσεις με καταξιωμένους ερμηνευτές, μαρτυρούν το ενεργητικό τους.

    Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών όπως: Paco de Loucia, Levent Υuksel, Μάνος Χατζιδάκις, Ορφέας Περίδης, Σωκράτης Μάλαμας και πολλών άλλων συνθετών.

    O "Μεσόγειος Ήχος" αποτελείται από τους μουσικούς:

    ΤΑΚΗΣ ΜΟΣΧΟΒΟΥΔΗΣ: Ενορχήστρωση, Κλασική κιθάρα-Flamenco-ακουστική-δωδεκάχορδη, ούτι

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ: μπουζούκι, ταμπουρά, τσουμπούς, κιθάρα

    ΒΑΧΑΝ ΚΑΛΣΤΙΑΝ: πνευστά, όπως ντουντούκ, φλογέρες, κλαρίνο κ.α.

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: κρουστά

    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ:κόντραμπάσο

    ΦΙΝΤΕ ΚΟΚΣΑΛ: τραγούδι





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε