ελληνική μουσική
    489 online   ·  210.845 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Το reunion των Πυξ Λαξ με τα μάτια μιας 18χρονης

    H μουσική των Πυξ Λαξ θα ακολουθεί τις νέες γενιές, από την εφηβεία τους μέχρι την ενηλικίωσή τους.

    Το reunion των Πυξ Λαξ με τα μάτια μιας 18χρονης

    Γράφει η Ελευθερια (singlife)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 21 Αύγ 2011

    Πως και πως η Ελλαδα περιμενε αυτες τις συναυλιες! Πιστευω πως η αισθηση ηταν μαγικη! Ενα χρονο μετα τον θανατο του Μανου, η αγαπημενη του μουσικη παρεα οργανωσε ενα σπουδαιο γεγονος για να τιμησει εναν ανθρωπο που τους προσφερε πολλα, οπως και στην ελληνικη μουσικη. Ενα συγκροτημα που ολοι αγκαλιασαν και αγαπησαν, ενα συγκροτημα "χυμα" οπως ολοι το αποκαλουσαν, αλλα με τη δημιουργηκοτητα του και τα τραγουδια που αγγιζαν το κοινο τους καταφεραν τωρα, μετα απο πολλα χρονια να γεμισουν ενα ολοκληρο σταδιο, με 90.000 ατομα να ζουν για αυτη τη στιγμη!

    Βρεθηκα και εγω σε μια απο αυτες τις συναυλιες. Αν και δεν ειμαι της γενιας τους, μπορω να πω πως η αισθηση ηταν ονειρικη! Ο ηχος και η ομορφια των τραγουδιων που τοσο χρονια και εγω και παιδια της ηλικιας μου ακουγαμε σε CD, τωρα εγινε ζωντανος στα αυτια μας και επιτελους ειδαμε αυτο το συγκροτημα επι σκηνης! Η απουσια του Μανου εγινε γλυκια, οταν η μεγαλη οθονη τον αφησε να τραγουδησει - εστω και ετσι - ενα αγαπημενο τραγουδι..."Εσυ εκει".

    Πιστευω πως οι Πυξ Λαξ ακομη και διαλυμενοι, σε καθε γενια και για καθε γενια θα ειναι προτυπο μουσικης δημιουργίας. H μουσική τους θα ακολουθει τις νεες γενιες απο την εφηβεια τους μεχρι την ενηλικιωση τους! Αυτες οι συναυλιες ειναι και οι τελευταιες, ομως ειναι μια γλυκια γευση αποχαιρετισμου... οριστικου!

    Ας τους κραταμε γλυκα λοιπον στη μνημη μας ως ενα συγκροτημα που μας αφησε πολλα και ας συνεχισουμε να τους ακουμε!

    Ενα μεγαλο ευχαριστω, που εδωσαν την ευκαιρια στη γενια μας να τους δει επι σκηνης πρωτη και τελευταια φορα!


    Tags
    Μουσικά Είδη:ελληνική μουσικήΚαλλιτέχνες:Πυξ Λαξ



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #23226   /   21.08.2011, 14:48   /   Αναφορά
    Εντάξει συμπαθητικό συγκρότημα, θα ακούσω τραγούδια τους ενίοτε... Ο Ξυδούς μακράν το καλύτερο μέλος τους και πιστεύω, πως αδίκησε τον εαυτό του που δεν έφυγε από τον όχι και τόσο ψαγμένο ήχο των πυξ λαξ. Του ταίριαζαν πιο ροκ καταστάσεις του Μάνου. Πάντως δε μπορούν να συγκριθούν με συγκροτήματα, που άφησαν ιστορία, ασχέτως διάρκειας όπως οι Νοστράδαμος στα 70'ς, οι Σπυριδούλα, που μετά τον Παύλο συνέχισαν με εξίσου καλές μουσικές και με διάφορους άλλους μουσικούς στα 90ς και και ύστερα, με έναν ακόμη δίσκο το 2006, αν δεν απατόμαι...Και φυσικά ποιος θα τους σύγκρινε με τις τρύπες;;; για να μη μιλήσω για άλλα ποιο σπουδαία συγκροτήματα όπως τα τέσσερα επίπεδα της ύπαρξης των '70ς, που περπατάνε στο εξωτερικό ακόμα και ο γνωστός ράπερ jayz,δανείστηκε τη μουσική για ένα τραγούδι του, από το "κάποια μέρα στην Αθήνα". Από τη στιγμή, που ψάχτηκα τους θεωρώ καλούς, αλλά όχι να τους θεοποιούμε κιόλας...

    ΥΣ: Με συγχωρείς για το έντονο ύφος μου, μια χαρά το άρθρο σου απλά κουβαλάω πολλά απωθημένα. :)
    #23266   /   26.08.2011, 00:57
    δεν πειραζει..ο καθενας εχει την αποψη του και φυσικα και τα δικα του βιωματα!

    #23267   /   26.08.2011, 01:03
    και ακουσματα!

    #23268   /   26.08.2011, 01:21
    Ναι συμφωνώ

    Μη γινόμαστε όμως Fanboys...

    #23229   /   21.08.2011, 19:47   /   Αναφορά
    Αυτό το "τελευταία φορά", ξανά σκέψου το....θα θελα να σχολιάσω και πολλά άλλα ακομα, αλλά θα δημιουργήσω ίντριγκες αν το κάνω....
    #23230   /   21.08.2011, 20:38
    Γενικά δεν μου έκαναν ποτε εντύπωση . Θα μου πεις θέμα γούστου ναι βεβαίως ΄΄περι ορέξεως ΄΄ αλλα γνώμη λεω . Δηλαδή δε θα μου έλειπαν σαν δημιουργοί αν δεν υπήρχαν .

    #23245   /   23.08.2011, 18:08   /   Αναφορά
    Θα χαιρόμουν πολύ αν η συναυλία αυτή γινόταν πράγματι για τον Ξιδούς. Αλλά όπως πάντα οι Πυξ-Λαξ είναι εμπορικοί.. Πιστεύω πως είναι κρίμα και απλά διευκρινίζω πως αυτή είναι η γνώμη μου!