ελληνική μουσική
    853 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Η Βασιλική Καρακώστα μιλάει για το Κουρελού Project

    Η Βασιλική Καρακώστα μιλάει για την παράσταση που ετοιμάζει στο Αγγέλων Βήμα με τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη

    Η Βασιλική Καρακώστα μιλάει για το Κουρελού Project

    Γράφει το μέλος sofiakarayianni
    4 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 06 Νοέ 2011

    Τα φώτα χαμηλώνουν και ακούς την πλούσια δοξαριά του βιολοντσέλου. Μετά η ψηλή κοπέλα τραγουδάει. Ακούς χρώματα γαιώδη. Η φωνή της μοιάζει με ξυλόγλυπτο. Γλισάντι, μόρια φθόγγων, μουσικά σκαλίσματα. Αυτή η φωνή είναι μαγεμένη. Μεταμορφώνει σε χαρά την ίδια της τη λύπη. Μας τραγουδάει αργά το βράδυ, σκύβοντας πλάι στις παλλόμενες χορδές του μοναχικού βιολοντσέλου.

    Η τραγουδίστρια είναι η Βασιλική Καρακώστα, βιολοντσελίστας ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης και το ρεπερτόριό τους  λέγεται:   “Κουρελού Project Τίτλος ταπεινός αλλά ακριβής, διότι μέσα στο όραμα αυτών των δύο νέων εκτελεστών εμπλέκονται τραγούδια του Πόντου ή της Ηπείρου, με τον Τσιτσάνη αλλά και τον Πορτοκάλογλου. Του Κώστα Γιαννίδη του μεσοπολέμου με το λαϊκοπόπ του Κουρκούλη και του Βέρτη. Τραγούδια της Μικρασιατικής Εστουδιαντίνας με τον Αγγελάκα και τον Μάλαμα.

    Όσοι επιζητούν την σπάνια μουσική, ξέρουν το δρόμο για εκεί.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Θα μας πείτε δύο λόγια για την παράσταση «Κουρελού Project», τί να περιμένουμε να δούμε από τις παραστάσεις σας στο «Αγγέλων Βήμα»;

    “Η Κουρελού” είναι o τίτλος που χρησιμοποιώ στα live για να δείξω ότι αυτό που κάνουμε είναι μια ένωση διαφορετικών τραγουδιών και κομματιών, που κάθε φορά αλλάζει.  Και πως είναι ένα πολύχρωμο πέρασμα μέσα από τα βιώματα μας. Χαίρομαι πολύ, γιατί όσο περνά ο καιρός, βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο να το ακολουθεί. Στο Αγγέλων Βήμα  θα  δείτε εμένα και τον συνεργάτη μου Κωνσταντίνο Μπουντούνη  να παίζουμε να τραγουδάμε και να δίνουμε το ρυθμό με τα καχόν μας, σε μουσικές οικίες και μοναδικές!

    Η Βασιλική Καρακώστα μιλάει για το Κουρελού Project

    Το καλοκαίρι περιοδεύατε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με την ίδια νομίζω παράσταση. Τι αποκομίσατε από αυτή την περιπλάνηση σας;

    Είναι το πρώτο καλοκαίρι που αποφάσισα να παίξω με τον δικό μου τρόπο  στις γειτονιές της χώρας. Απίστευτη εμπειρία με τα όλα της! Ευκολίες δυσκολίες, γέλια και φωνές, επικοινωνία, έντονα συναισθήματα. Μου έμειναν όμορφες εικόνες και κάποιοι καλοί φίλοι που γνώρισα.

    Επιλέγετε πάντα τραγούδια του Πόντου, της Ηπείρου, του Τσιτσάνη κ.τ.λ. Τι σας συγκινεί σ' αυτά τα ακούσματα;

    Είναι σα να σε τσιμπά μια βελόνα. Στην αρχή νιώθεις το τσίμπημα και μετά αρχίζεις να σκέφτεσαι το πώς και το γιατί. Αυτά τα τραγούδια αποτελούν τη βάση μου. Είναι μουσικές  και τραγούδια που έχουν “φτιαχτεί” από παρέες. Έχουν υπερηφάνεια, λεβεντιά, μοναδικότητα και αλήθεια. Στοιχεία που, προσωπικά, τα έχω ανάγκη για να προχωράω και να εξελίσσομαι.

    Από τα πρώτα σας κιόλας βήματα, συνεργαστήκατε με εξαιρετικά σπουδαίους ανθρώπους, του χώρου. Τα τελευταία χρόνια όμως, αποφασίσατε να συνεχίσετε μόνη σας το δρόμο σας και να αφήσετε την ασφάλεια που σας προσέφερε ένα όνομα ,όπως αυτό του κ. Πορτοκάλογλου. Πόσο δύσκολη ήταν για εσάς αυτή η επιλογή; Δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που περνάμε.

    Οι συνεργασίες αυτές μου έχουν μάθει πολλά. Κυρίως το πώς να συνυπάρχεις χωρίς εγωισμούς. Ο Νίκος συγκεκριμένα μου έδωσε όμορφα τραγούδια που τα ευχαριστιέμαι. Αναπόφευκτα όμως, όπως επιλέγεις να φύγεις από το σπίτι σου μια μέρα και να ανοιχτείς στο άγνωστο, έτσι συμβαίνει και στη μουσική. Και σε κάνει να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου αυτή η μετάβαση. Τώρα έχω κοντά μου νέους συνεργάτες  και τους γουστάρω πολύ. Η δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης  βοηθάει στο να προσγειωθούμε και να κοιτάξουμε γύρω μας για τις πραγματικές μας ανάγκες και απολαβές.

    Μια νέα ερμηνεύτρια, όπως εσείς, τι φιλοδοξεί για το καλλιτεχνικό της μέλλον;

    Φιλοδοξώ να μείνω πάντα νέα, να φτιάχνω όμορφες παραστάσεις, που να συγκινούν τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί .

    Πότε να περιμένουμε τον επόμενο δίσκο σας;

    Στις γιορτές υπολογίζω να είναι έτοιμος.

    ----------------------------------------------------------

    ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
    Από την Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου και για πέντε μόνο εμφανίσεις στις 21.30 μ.μ   Τετάρτη 19 & 26 Οκτωβρίου, 2, 9, 16 Νοεμβρίου στις 21.00 μ.μ

    Τιμή εισιτηρίου:    10 €

    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΛΙΣΣΟΒΑΣ

    Λόγω περιορισμένων θέσεων και για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, κρατήσεις  θέσεων στα τηλέφωνα 210 5242211 & 210 5242213, καθημερινά από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 και από τις 18.00 μέχρι τις 22.00.

    Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Τ. 210 5242211-213, www.aggelonvima.gr)


    Tags
    Καλλιτέχνες:Βασιλική Καρακώστα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε