ελληνική μουσική
    502 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Θέμης Ανδρεάδης: Σαν Ξαφνικό Ταξίδι

    Μετά την πολύχρονη πετυχημένη καριέρα του στο σατυρικό τραγούδι, τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, καθώς και την συνεργασία με τον ΛΟΓΟ σε μια σειρά από σατυρικούς δίσκους, αποφασίζει να γράψει ο ίδιος τραγούδια σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη και άλλων καταθέτοντας και μια πιο ιδιαίτερη πλευρά του στο κοινό και στη δισκογραφία...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 05 Απρ 2004
    Η PROTASIS επανακυκλοφορεί μια σειρά σε CD , με νέο επεξεργασμένο ψηφιακό ήχο, από δίσκους βινυλίου που είχαν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν αναμφισβήτητη καλλιτεχνική αξία στοιχείο που δικαιολογεί την επανακυκλοφορία τους και το ξανακουσμά τους στις μέρες μας. Το κάθε CD συνοδεύεται με την έκδοση κατατοπιστικού ενθέτου.

    Το πρώτο CD αυτής της σειράς είναι ο δίσκος του Θέμη Ανδρεάδη «Σαν ξαφνικό ταξίδι» και ο οποίος ήταν και η τελευταία δουλειά του Θέμη Ανδρεάδη που κυκλοφόρησε σε βινύλιο το 1982 , πριν εγκαταλείψει την δισκογραφία. Μετά την πολύχρονη πετυχημένη καριέρα του στο σατυρικότραγούδι, τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στα τραγούδια «Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν» , « Του άντρα του πολλά βαρύ» κ.λ.π. καθώς και την συνεργασία με τον ΛΟΓΟ σε μια σειρά από σατυρικούς δίσκους , αποφασίζει να γράψει ο ίδιος τραγούδια σε στίχους Μάνου Ελευθερίου , Μανώλη Αναγνωστάκη , και άλλων καταθέτοντας και μια πιο ιδιαίτερη πλευρά του στο κοινό και στη δισκογραφία.

    Την ενορχήστρωση την είχε κάνει ο Τάσος Καρακατσάνης. Ο δίσκος ξεχάστηκε. Όχι όμως και τα τραγούδια, ιδιαιτέρως τα «Θεόφιλε! Θεόφιλε!» και «Τραγούδι για καφενεία», τα οποία παίζονται μέχρι σήμερα στα ραδιόφωνα.

    Μαζί με τον Θέμη Ανδρεάδη τραγουδούν οι Γιάννης Θωμόπουλος και Σοφία Μιχαηλίδη. Μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τις κρυμμένες όμορφες στιγμές του τραγουδιού της δεκαετίας του ΄80...

    Βαθμολογία που έδωσε το MusicHeaven: 4/5

    Tags
    Καλλιτέχνες:Γιάννης Θωμόπουλος



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #500   /   05.04.2004, 17:35   /   Αναφορά
    Είδα στη τηλεόραση τον Θέμη Ανδρεάδη στην εκπομπή της Ρίκας Βαγιάνη, ένα μεσημέρι και άκουσα μερικά του τραγούδια.. Να σας πώ δεν τον είχα ξαναδεί αλλά απ το άρθρο του jorge θυμήθηκα αυτά τα τραγούδια..



    Είναι πολύ θετικό που τέτοιοι θαμμένοι καλλιτέχνες αναβιώνουν και επικροτώ και στηρίζω κάθε τι το οποίο ανθίσταται στην εμπορευματοποίηση της τέχνης..



    Για αυτό και θεωρώ τη προσπάθεια ανάδειξης τέτοιων ξεχασμένων καλλιτεχνών πολύ σημαντική..

    Μπράβο στη δισκογραφική εταιρία και στον jorge για το άρθρο του..