ελληνική μουσική
    486 online   ·  210.845 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Γιώργος Δημητριάδης: Παράξενη Εποχή

    Πιο ροκ από ποτέ, ανατρεπτικός και πάνω απ' όλα με ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο τόνο ο νέος δίσκος του Γιώργου Δημητριάδη. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός που ξεχώρισε με τραγούδια σαν τα: «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», «Ξύπνα! Φτάσαμε!», «Όσα μου ’χεις χαρίσει», που γρήγορα έγιναν κλασικά, μας έκανε "παρέα" στο ταξίδι μας μέχρι την Πάτρα, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούσαμε το νέο του άλμπουμ. Τραγούδια αισιόδοξα, που κοντράρουν στα ίσα όλα αυτά τα θλιβερά και γκρίζα που μας έχουν κατακλύσει, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Ήδη στο ραδιόφωνο ακούγεται το ρεφραίν "Κι οι δυο πετάξαμε ψηλά / πάνω απ' του κόσμου τη φωτιά / Κι εγώ γελούσα, σ' αγαπούσα / γιατί όλα μαζί σου ήταν δυνατά" (Της Καρδιάς Σου Ο Βασιλιάς). Κατεβάστε το εξώφυλλο και διαβάστε τι μας άρεσε και τι όχι σε αυτό το δίσκο...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 12 Μαΐ 2004
    Δεκατρία καινούρια τραγούδια, που μιλούν για μια «Παράξενη εποχή», για τη μοναξιά που είναι «Ενάντια στη φύση» αλλά και για τo «Όνειρο που βγήκε αληθινό» και μια διασκευή στο κλασικό τραγούδι του Γ. Ρωμανού «Η αγάπη μας κοιμάται στα νερά» από το 1968. Ήδη το πρώτο single «Της καρδιάς σου ο βασιλιάς» αγαπήθηκε από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ.

    Ο Γιώργος Δημητριάδης αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχει η φωτεινή πλευρά της ζωής, που μας επιτρέπει ακόμη να ερωτευόμαστε και να κοντραριζόμαστε με όσα δεν μας αρέσουν. Η φωτογράφηση του εξωφύλλου είναι και αυτή στο ανατρεπτικό κλίμα του πολυτάλαντου δημιουργού.

    Το αγαπημένο μας ...πεντάστιχο
    Γίναν τα λόγια πέτρες
    που μου πετάς
    Όποιον πάρει ο χάρος... παραμιλάς!
    Τα κόκκινα σου δεν αντέχω να βλέπω μάτια
    του χωρισμού μοιάζουν μονοπάτια
    (από το τραγούδι "Κάτι Σου 'Χει Κλέψει Την Ψυχή")

    Τι μας άρεσε και τι όχι
    Ο τρόπος που παίζει το μπάσο ο Γιάννης Γρηγορίου, ο διαρκής ροκ ρυθμός και η ροκ ενορχήστρωση. Λείπει όμως μια καλή δυνατή ροκ μπαλάντα που θα έδινε στο δίσκο επιπλέον πόντους. Πρόκειται πάντως για κάτι αξιόλογο που ανεβάζει το ελληνικό ροκ.

    Βαθμολογία που έδωσε το MusicHeaven

    Παρτιτούρες του Γιώργου Δημητριάδη

    Αγοράστε το CD από το GreekBooks.gr

    Κατεβάστε το εξώφυλλο

    Tags
    Μουσική Γενικά:ραδιόφωνοΚαλλιτέχνες:Γιώργος ΔημητριάδηςΜουσική Εκπαίδευση:ρυθμός



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε