ελληνική μουσική
    364 online   ·  210.819 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Ήμασταν εκεί: Η Αργυρώ Καπαρού στη Χελώνα!

    Ένα πρόγραμμα, με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου της, για τις "χειρολαβές", που χρειαζόμαστε όλοι στη ζωή μας. 

    Ήμασταν εκεί: Η Αργυρώ Καπαρού στη Χελώνα!

    Γράφει η Δέσποινα Κ. (despinakontogianni)
    122 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 07 Μαρ 2013

    "Μια Χελώνα στο Γκάζι" λέγεται ο καινούργιος χώρος, όπου θα στεγάζονται από δω και πέρα οι δουλειές κι οι ιδέες του κλασσικού διδύμου Κραουνάκη-Νικολακοπούλου. Όλο αυτό με προϊδέαζε για το όλο πρόγραμμα, δηλαδή πως θα 'ναι κομμένο και ραμμένο στα δεδομένα που ήδη ξέρουμε και κατά πάσα πιθανότητα δε θα απέχει από παραστάσεις της Σπείρας Σπείρας, στις οποίες συμμετείχε η Αργυρώ στο παρελθόν. Προς έκπληξη και συγκίνησή μου, παρακολούθησα κάτι διαφορετικό, πιο αισθαντικό και ζεστό.

    Το  κύριο μέρος του προγράμματος έχει να κάνει με το δίσκο "Χειρολαβές", που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, με τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου (ποιός άλλος θα μπορούσε;!) και μουσική της Δάφνης Αλεξανδρή.

    Σ' αυτό το δίωρο, όμως, μπλέκονται κι άλλα πολλά, καλά, όμορφα, παλιά και πιο καινούργια κομμάτια, που με αγάπη επιλέχθηκαν, με αποτέλεσμα πότε να σε πηγαίνουν πίσω, σε άλλες εποχές της μουσικής, πότε να σου θυμίζουν δικές σου στιγμές, πότε να σε κάνουν να θες να πιάσεις το διπλανό σου και να τα τραγουδήσετε μαζί. 

    Κλίμα παρεΐστικο κι η παρουσία της Αργυρούς επιβλητική (κέρδιζε την οπτική και ακουστική προσοχή σου με το παραπάνω), μα πάνω απ' όλα, ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει καλύτερα, είναι "ατμοσφαιρική". Το video wall που έπαιζε από πίσω με αστικά τοπία κι όχι μόνο έδινε ακόμα μια αφορμή, για να μείνεις προσηλωμένος. Και δε θα μπορούσε να δείχνει κάτι άλλο εκτός από αυτές τις αστικές εικόνες, μιας και τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου έχουν από μόνα τους αστικό στίχο και διάθεση. Σε κάποιες στιγμές παρεμβάλλονται κείμενα σχετικά, σαν εισαγωγή στα τραγούδια που θα ακουστούν. 

    Αυτό που συνειδητοποίηση με μεγάλη μου χαρά, είναι πως ακόμα και να μην ήξερε κάποιος πως την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε κάνει η Λίνα, θα το θεωρούσε αυτονόητο. Ήταν καθαρά πάνω στην αισθητική αυτής της γυναίκας, η οποία την χαρακτηρίζει τόσα χρόνια! 

    Στην παράσταση συμμετείχαν τα παιδιά από τη Σπείρα Σπείρα.

    Πληροφορίες: "Χελώνα", Δεκελέων 26, Γκάζι, 216 9002000, κάθε Τετάρτη στις 8.30 μ.μ.

    Γενική είσοδος: 15€
    Νεανικό (έως 26 ετών): 10€
    Κάτοχοι Persona Κάρτα: 10€
    Τιμή ποτού: 7€
    Τιμή μπύρας, κρασιού: 4€
    Τιμή αναψυκτικού: 3€


    Tags
    Καλλιτέχνες:Αργυρώ Καπαρού



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #26823   /   07.03.2013, 08:08   /   Αναφορά

    Καλο ξεκίνημα στα παιδιά . Πάντα προσπαθούν για το καλύτερο και η διαδρομή τους μας έχει δώσει πολλά όμορφα πράγματα απ την αθηναίδα και εδω.Την Αργυρούλα την αγαπάω πολύ σαν καλλιτέχνη αλλα και σαν άνθρωπο ''οι χειρολαβες'' ομως δε μ άρεσαν ιδιαίτερα παρ οτι το περίμενα πως και τι. Δεν έχει σημασία αυτο εινα περι ορεξεως που λέμε... γουστα.Μπράβο δέσποινα που γράφεις και αναφέρεις τέτοιες δουλειές και προσπάθειες ομάδων ... καλη συνέχεις και δύναμη να εχεις .Σ ευχαριστούμε..

    #26824   /   07.03.2013, 10:33   /   Αναφορά

    Η Αργυρώ Καπαρού μ΄αρέσει πάρα πολύ. Την γνώρισα σχετικά αργά απ΄το τραγούδι "ο Παναής" και έκτοτε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική γιατί μ΄αρέσει ό,τι κι αν τραγουδήσει ανεξάρτητα από σύνθεση ή στίχο. Μ΄αρέσει και η ίδια σαν παρουσία που ταιριάζει γάντι με την πληθωρικότητα της φωνής της. Από τις "Χειρολαβές" ξεχώρισα το "θέλουμε πολλά" το "αν δε σε βρουν χαράματα" το "Πανδρόσου" και αν συνεχίσω θα προσθέτω διαρκώς.


    Καλή επιτυχία στην ίδια και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.