ελληνική μουσική
    424 online   ·  210.841 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Οι Rolling Stones εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival 2013

    Το θρυλικό συγκρότημα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην κορυφαία αυτή μουσική συνάντηση της Βρετανίας και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό!

    Οι Rolling Stones εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival 2013

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 30 Ιούν 2013

    Η εμφάνιση των Rolling Stones θύμισε μία από τις παλιές καλές τους στιγμές. Ήταν τα κεντρικά πρόσωπα στο ιστορικό Φεστιβάλ του Glastonbury της Βρετανίας κάνοντας την πρώτη τους εμφάνιση σε αυτό.

    Όλη μέρα οι φήμες οργίαζαν για το ποια θα ήταν τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα που θα συμμετείχαν μαζί με το κορυφαίο αυτό group ως special guests και μερικά από τα ονόματα για τα οποία υπήρξαν έντονες συζητήσεις ήταν οι Adele με τους Florence Welch of Florence και οι Machine.

    Όμως στο τέλος μόνο το συγκρότημα αποτελούμενο από τον κιθαρίστα Mick Taylor έκανε την εμφάνιση του όπως μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια παίζοντας τα Can’t You Hear Me Knocking, Midnight Rambler και ολοκλήρωσε την εμφάνισή του με encore το (I Can’t Get No) Satisfaction.

    Μια από τις κορυφαίες στιγμές της εμφάνισής τους ήταν η νέα διασκευή του κομματιού Factory Girl που παρουσίασαν με τον ανανεωμένο τίτλο Glastonbury Girl και με νέους στίχους οι οποίοι συμπεριελάμβαναν αναφορά και στο συγκρότημα Primal Scream, που προλόγισε τους Stones στο Pyramid Stage. Μια από τις σπάνιες ζωντανές εμφανίσεις του είχε και το κομμάτι 2000 Light Years From Home, ίσως ως φόρος τιμής στις χίπικες ρίζες του Φεστιβάλ αυτού.

    Το Glastonbury Festival ξεκίνησε το 1970 και οι Stones ενώ είχαν πολλές φορές αναφερθεί ως πιθανά τιμώμενα πρόσωπα δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Ο Jagger αστειευόμενος ανέφερε ότι "Μετά από τόσα χρόνια τελικά αποφάσισαν να μας ζητήσουν να εμφανιστούμε εδώ...” και αμέσως μετά ξεκίνησε να τραγουδάει το κορυφαίο Paint It Black.



    Η επόμενη συναυλία των Rolling Stones θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στο Hyde Park στις 6 Ιουλίου και θα είναι η πρώτη τους εμφάνιση εκεί από τότε που ο Taylor έδωσε για πρώτη φορά μαζί με το συγκρότημα συναυλία στο ίδιο μέρος στις 5 Ιουλίου του 1969.

    Το Set List των κομματιών ήταν:

    Jumpin’ Jack Flash
    It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It)
    Paint It Black
    Gimme Shelter
    Glastonbury Girl
    Wild Horses
    Doom and Gloom
    Can’t You Hear Me Knocking
    Honky Tonk Women
    You Got the Silver
    Happy
    Miss You
    Midnight Rambler
    2000 Light Years From Home
    Sympathy for the Devil
    Start Me Up
    Tumbling Dice
    Brown Sugar

    Encore

    You Can’t Always Get What You Want
    (I Can’t Get No) Satisfaction

    Πηγή: rollingstone.com


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:Adele



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε