ελληνική μουσική
    381 online   ·  210.816 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Τρεις μεγάλες διακρίσεις για το Θέατρο Badminton

    Το Θέατρο Badminton, μετά από μια πολύ επιτυχημένη θεατρική σεζόν,  είχε μία ιδιαίτερη τιμητική θέση στην απονομή των 32ων Θεατρικών Κορφιάτικων Βραβείων που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

    Τρεις μεγάλες διακρίσεις για το Θέατρο Badminton

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 04 Ιούλ 2013

    Τα Θεατρικά Κορφιάτικα Βραβεία – που τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού- είναι ένας από τους πιο έγκυρους και καταξιωμένους θεσμούς στο χώρο του θεάτρου στην Ελλάδα και με μία ιστορία 32 χρόνων. Με αυτά έχουν βραβευτεί μεγάλοι Έλληνες ηθοποιοί και θεατράνθρωποι, όπως οι Αλέξης Μινωτής, Μάνος Κατράκης, Μελίνα Μερκούρη, Άννα Καλουτά κ.ά.


    Στη  32η απονομή, το Θέατρο Badminton τιμήθηκε με 3 διακρίσεις.

    Αρχικά ο κύριος Μιχάλης Αδάμ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Θεάτρου, παρέλαβε ένα ειδικό βραβείο για την πολιτιστική προσφορά του Θεάτρου Badminton στο καλλιτεχνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της χώρας.

    Τρεις μεγάλες διακρίσεις για το Θέατρο Badminton

    Στη συνέχεια το Θέατρο Badminton πήρε το Βραβείο παιδικού θεάτρου «Δημήτρης Ποταμίτης» για την παράσταση  «Θησέας & Αριάδνη στο νησί των Ταύρων» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, κείμενα Στρατή Πασχάλη, στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Ηλέκτρα Νικολούζου. Η εν λόγω παραγωγή, που αποθεώθηκε από εξήντα χιλιάδες (60.000) θεατές, θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο του 2014 για λίγες παραστάσεις. Για την ίδια παράσταση υποψήφιος ήταν και ο Μανόλης Παντελιδάκης στην κατηγορία καλύτερων κοστουμιών.

    Τέλος, ο Αντώνης Λουδάρος κέρδισε το βραβείο Ερμηνείες σε Επιθεώρηση – Μιούζικαλ «Πέτρος Κυριακός» για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην παράσταση – αφιέρωμα στην ελληνική επιθεώρηση «Θα σε πάρω να φύγουμε» σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και παραγωγή Μιχάλη Αδάμ. Μετά τη μεγάλη επιτυχία, η παράσταση θα πάει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το διάστημα 16 Νοεμβρίου με 3 Νοεμβρίου και μετά θα επιστρέψει στο Θέατρο Badminton για έναν τελευταίο γύρο παραστάσεων από τις 13 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου. Για την ίδια παράσταση υποψήφια ήταν και η Εύα Νάθενα στην κατηγορία καλύτερων σκηνικών.

    Τρεις μεγάλες διακρίσεις για το Θέατρο Badminton

    Πέρα από το Θέατρο Badminton όμως βραβεύτηκαν και άλλοι θεατρικοί οργανισμοί και καλλιτέχνες, όπως οι Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χρυσούλα Διαβάτη, Σοφία Φιλιππίδου, Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Πρωτόπαπα, Αιμίλιος Χειλάκης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ελληνική Θεαμάτων, Μανόλης Παντελιδάκης, Ντένη Βαχλιώτη κ.ά. 





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε