ελληνική μουσική
    623 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ο Johnny Rotten των Sex Pistols με τιμητική διάκριση από την ΒΜΙ!

    Ο πανκ μουσικός John Lydon της Sex Pistols and Public Image Ltd, θα βραβευτεί για την συνολική προσφορά του στην μουσική βιομηχανία από την BMI τον Οκτώβρη.

    Ο Johnny Rotten των Sex Pistols με τιμητική διάκριση από την ΒΜΙ!

    Γράφει το μέλος MusicHeaven.gr
    939 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 18 Ιούλ 2013

    Ο οργανισμός μουσικών δικαιωμάτων BMI θα βραβεύσει τον βετεράνο Rocker που είναι γνωστός και με το καλλιτεχνικό όνομα Johnny Rotten από τους Sex Pistols με το ιδιαίτερα σημαντικό βραβείο BMI Icon, σε τελετή που θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη στο Λονδίνο.

    Ο Johnny Rotten των Sex Pistols με τιμητική διάκριση από την ΒΜΙ!


    Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, το βραβείο απονέμεται σε συνθέτες που με τραγούδια τους έχουν καταφέρει να αφήσουν ανεξίτηλη επιρροή σε ολόκληρες γενιές νέων δημιουργών στην μουσική βιομηχανία.



    Ο John Lydon είναι ένα πραγματικό είδωλο του οποίου η επίδραση έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο σε πολλαπλά επίπεδα εκτός της μουσικής, όπως της μόδας και της τέχνης συνολικά, όπως δήλωσε ο Del Bryant, που είναι ο πρόεδρος της BMI συμπληρώνοντας, ότι αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση που η επιρροή του σημαντικού αυτού δημιουργού σε πολιτιστικό και μουσικό επίπεδο αναγνωρίζεται και επίσημα με το βραβείο BMI Icon.

    Ας μην ξεχνάμε ότι οι Sex Pistols ήταν πρωτοπόροι του πανκ μουσικού κινήματος στην Αγγλία στα μέσα της δεκαετίας του 1970 επηρεάζοντας αργότερα πολλά πανκ συγκροτήματα αλλά και μπάντες της εναλλακτικής Rock σκηνής σε όλο τον κόσμο.

    Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν λάβει αυτή την τόσο σημαντική διάκριση είναι οι: Ray Davies, Van Morrison και Bryan Ferry. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στο Dorchester Hotel του Λονδίνου στις 15 Οκτωβρίου 2013.

    Ο Johnny Rotten των Sex Pistols με τιμητική διάκριση από την ΒΜΙ!

    Πηγές: gibson.com, bbc.co.uk


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΚαλλιτέχνες:Van Morrison



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #27616   /   21.07.2013, 01:04   /   Αναφορά

    Κατι που δεν προκειται ποτέ των ποτών να συμβει με τον Jello Biafra για ευνοητους λογους (ασε που αν συνεβαινε ο Biafra θα τους ξεφτιλιζε ολους δημοσιως).


    Εξαλλου στους Sex Pistols αλλα και στην μετεπειτα πορεια του, Ο Rotten ηταν κατω απο την στεγη των πολυεθνικων.


    Punk αλλα μονο στην μουσικη αν εξαιρεσουμε μερικες στιγμες.


    Η μουσικη βιομηχανια ειναι αδυσωπητη, λιγοι παρεμειναν αυθεντικοι, οι υπολοιποι απλα συμβιβαστηκαν.

    #27785   /   29.08.2013, 00:29   /   Αναφορά

    τσιρακι του Μαλκομ Μακλαρεν ηταν ,πραγματικος πανκ ηταν ο Σιντ βισιους.ο Μπιαφρα ειναι μοναδικος στο ειδος του,δεν υπαρχει αλλος σαν κι αυτον.