ελληνική μουσική
    410 online   ·  210.816 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Φωτορεπορτάζ: 3ο Music Highway Festival στο ΚΥΤΤΑΡΟ

    Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Music Highway Festival πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο «Κύτταρο», το περασμένο Σάββατο (29 Μαρτίου). Αρτιότητα χαρακτήριζε τη διοργάνωση με πολλή δουλειά που κατέβαλλαν τόσο οι εργαζόμενοι του χώρου, αλλά κυρίως οι άνθρωποι της ομάδας Creatures. Χιούμορ, αυθορμητισμός, αυθεντικότητα και ταυτόχρονα επαγγελματισμός. Όσο για το ηχητικό αποτέλεσμα των ζωντανών εμφανίσεων μάλλον δικαίωσε και τους πιο απαιτητικούς, γεγονός που οφείλεται στην πλήρως ανακαινισμένη ηχητική υποδομή του Κυττάρου.

    Φωτορεπορτάζ: 3ο Music Highway Festival στο ΚΥΤΤΑΡΟ

    Γράφει ο Παναγιώτης Κοτσώνης (travelogue)
    45 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 14 Απρ 2014

    Οι RollinDice έκοψαν το νήμα λίγο μετά τις 9 το βράδυ, δίνοντας το στίγμα για το ηλεκτρικό ταξίδι που ξεκινούσε, παίζοντας το “Born to be wild”, το κατεξοχήν ροκ τραγούδι της δεκαετίας του ’70.  Συνέχισαν με δικά τους κομμάτια που ταξίδευαν στο νότο του southern Rock και  hard Blues με δυνατά κιθαριστικά σόλο ζεσταίνοντας τη βραδιά. Πιτσιρικάδες, αλλά καθόλου ερασιτέχνες και δεξιοτέχνες των οργάνων που παίζουν, με τον τραγουδιστή να ξεχωρίζει, αλλά και την κοπέλα που έχουν για ντράμερ.

    Οι Empty Frame με τις μουσικές τους έφτιαξαν έναν υπέροχο κόσμο λυρισμού και συναισθημάτων που εναλλάσσονταν με στιγμές έντασης. Αν και έλειπε ο βιολιστής της μπάντας, η τσελίστρια κάλυπτε το κενό στα έγχορδα. Το ύφος τους κινείται στα όρια του Indie Rock και πρόκειται για μία πραγματικά αξιόλογη μπάντα που υπερβαίνει τα όρια της εγχώριας σκηνής ποιοτικά. Όπως, χαρακτηριστικά, είπε ο άνθρωπος της Creature που τους παρουσίασε, πρόκειται για μπάντα που όταν τους ακούς λες «Μαλάκα;;; Αυτοί είναι Έλληνες;;;»!!! Παρουσίασαν τραγούδια από τον πρώτο, αλλά και το δεύτερο δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Όπως μας ενημέρωσαν, στις 9 Μαΐου στο ΤΡΙΑΝΟΝ, θα γίνει η παρουσίαση. Περισσότερες λεπτομέρειες εν καιρώ.

    Τρίτη στη σειρά βγήκαν οι οικοδεσπότες, Mr Highway Band. Το ΚΥΤΤΑΡΟ, πλέον ήταν εδώ και αρκετή ώρα σχεδόν γεμάτο. Η παρουσίασή τους από έναν φίλο-τραυματία της μπάντας που ανέβηκε στη σκηνή με πατερίτσες ήταν ευχάριστη έκπληξη. Οι Ηighway Band στη βραχύβια ιστορία τους έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, όπως προέκυπτε από την αποδοχή του κοινού. Κυρίως όμως μέσα από πολλές ζωντανές εμφανίσεις, έχουν αποκτήσει σκηνική εμπειρία που μπορεί να συγκριθεί με μπάντα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Τραγούδια σε ύφος Country Rock με βάση την ακουστική κιθάρα από τον πρώτο δίσκο, αλλά και τραγούδια με βαρύ ηλεκτρικό βύσμα από τον πρόσφατο δεύτερο δίσκο τους. Δεν έλειψαν και οι διασκευές, “The regulator” των Clutch, “Space Lord” των Monster Magnet, “Children of the sun” των Nightstalker κι ένα Ramones’ Medley που περιελάμβανε τα California sun, I wanna be sedated και Blietzkrieg Bop. Εν ολίγοις, βγήκαν, τα έσπασαν κι έφυγαν.

    Τη βραδιά έκλεισαν οι ακόμη πιο δυναμικοί, Beggars Blues Diary. Μία ακόμη μπάντα με πολλές ζωντανές εμφανίσεις μετρώντας τρεις δίσκους. Απλό σχήμα με τύμπανα, μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα και προσθήκη hammond σε ορισμένα τραγούδια.  Ενέργεια που δυναμίτισε τη σκηνή τόσο με τα δικά τους τραγούδια όσο και με τις διασκευές στα “Runnin’ down a dream” του Tom Petty, “Children of the revolution” του T. Rex, “Jumping Jack Flash” των Rolling Stones. Χάρισαν στο κοινό ένα νέο και ακυκλοφόρητο ακόμη τραγούδι με τίτλο “Devil’s Highway” και συνολικά απέδειξαν αυτό που καταμαρτυρεί ο νέος δίσκος τους, πόσο απελπισμένοι είναι για ροκ (Desperate Rock ‘n’ Roll).

    Το φεστιβάλ έκλεισε λίγο πριν τις 2, αφήνοντας έντονα τη γεύση πως η αγγλόφωνη ελληνική σκηνή είναι παρούσα αλλά και ικανή να έχει μέλλον. Το Music Highway Festival έχει κάθε λόγο να συνεχιστεί. Βεβαίως, όχι σαν θεσμός, εφόσον συνήθως οι θεσμοί εγκλωβίζονται σε στεγανά και αγκυλώσεις. Αλλά σαν μία γιορτή ανθρώπων που έχουν κοινά ερεθίσματα, είτε πρόκειται για ακροατές με διάθεση αναζήτησης νέων συγκροτημάτων, είτε πρόκειται για μουσικούς με δημιουργική διάθεση και όραμα να σταθούν σ’ ένα δύσκολο μουσικό χώρο που λανθασμένα θεωρείται πως δεν αφορά πολύ κόσμο. Πάντα τέτοια!


    Tags
    Μουσικά Είδη:BluesCountry RockRockSouthern RockΜουσικά Όργανα:ακουστική κιθάραΈγχορδακιθάραΚαλλιτέχνες:Tom Petty



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε