ελληνική μουσική
    740 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Live Reviews

    Είδαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση Ηρωες!

    Μιά παράσταση όπου δεν θα περάσεις απλά τρεις ώρες καλά! Εχει κατάθεση ψυχής, ερμηνείες εξαιρετικές, πολλή μουσική και τροφή για σκέψη!

    Είδαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση Ηρωες!

    Γράφει ο Δημήτρης Ντίνος (sympetheros)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 29 Ιαν 2015

    Πήγαμε λίγο πριν κλείσει ο χρόνος να δούμε μια παράσταση που έχει συζητηθεί και όχι τυχαία.

    Τα κείμενα της Ελένης Γκασούκα μόνο ανώδυνο χιούμορ δεν προσφέρουν στο θεατή.

    Σάτυρα και σχόλιο για το σήμερα που έρχεται με μια Αλμοδοβαρική τεχνική που δεν σε αφήνει σε χλωρό κλαρί. Ή θα σου αρεσει πολύ ή θα σε ενοχλήσει. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.Αν γελάει κάποιος με τα καλαμπούρια του Σεφερλή εδώ δεν θα αντέξει το θέαμα. Στους Ηρωες  του Μικρού Παλλάς θα φύγεις και κομμάτια της θα τα πάρεις προίκα  μαζί σου στο δρόμο.

    Αρχικά μας τράβηξε η επιθυμία να δούμε επι σκηνής το Θανάση Αλευρά που είναι απ' τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της εποχής μας. Κάπως έτσι βρεθήκαμε μπροστά σε επτά εξαιρετικούς ηθοποιούς και τραγουδιστές που για τρείς ώρες σου επέβάλαν:  να συμμετέχεις σ' αυτό που εξελισσόταν στη σκηνή, να μην πάρεις τα μάτια σου από πανω τους και το χειροκρότημα να βγεί αβίαστα  αυθόρμητα και με αιτία.
    Οι χαρακτήρες που εναλλάσονται στη σκηνή  έχουν κάτι από την παράνοια των καιρών μας.

    Η ζωή μέσα απ τις σελίδες τους facebook για μια ηρωίδα, ο ναρκωμανής από τα κανάλια της  τηλεόρασης, ο σύγχρονος Τιβέριος Κλαύδιος Καίσαρας Αύγουστος Γερμανικός του Robert Graves που όλοι νομιζαν πως ηταν καθυστερημένος, ο διαφορετικός ηπειρώτης που δεν μπορούσε κανείς να ανεχθεί τη διαφορετικότητά του και η Μοσχοβίτισα που ταξιδεύει με τρένο στις αρχές του 20ου αιώνα.

    Η σκηνή του επαναλαμβανόμενου ξυλοδαρμού επί σκηνής  σοκάρει και έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως αλλά το μήνυμα μας αφορά όλους! Στο τέλος όπως  έλεγαν οι Κατσιμιχαίοι στο δικό τους "Για ένα κομμάτι ψωμί' Θα σε κλωτσάνε και θα σ' αρέσει δικέ μου όπως ακριβώς και η Ηρωίδα στην παράσταση.

    Και βεβαια τα τραγούδια της παράστασης που τα ερμηνεύουν άψογα οι συντελεστές επί σκηνής με μουσικούς που παίζουν στη παράσταση ζωντανά και σ' αφήνουν να τραγουδάς βγαίνοντας απο την αίθουσα... Στο Πεπρωμένο σου να δίνεις σημασίαααα και να προσέχεις πως βαδίζεις στη ζωηηηηη!

    Οσοι δεν το έχετε δει μην το χάσετε!

    Αυτοί οι ήρωες... μπορούν να μας σώσουν στ αλήθεια!

    Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βίκυ Καρατζόγλου, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Ματίνα Νικολάου, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Αρετή Πασχάλη

    Παίζουν οι μουσικοί: Χρίστος Θεοδώρου, Κωστής Βήχος, Λάμπης Κουντουρογιάννης, Σπύρος Καραμήτσος

    Ιδέα, κείμενα, σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα
    Τα τραγούδια διαλέγει ο Πάνος Σουρούνης





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε