ελληνική μουσική
    743 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Μαθήματα Μουσικής

    Τα δημοφιλέστερα online μαθήματα μουσικής του MusicHeaven - Μέρος Β

    Σε συνέχεια του Μέρους Α, σας παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή online Μαθήματα Μουσικής που δημοσιεύθηκαν στο ηλεκτρονικό μας περιοδικό.

    Τα δημοφιλέστερα online μαθήματα μουσικής του MusicHeaven - Μέρος Β

    Σάββατο 27 Φεβ 2016

    Η τέχνη του Piano Voicing στην Jazz

    Η τέχνη του τρόπου με τον οποίο θα χρησιμοποιήσει ένας πιανίστας τις συγχορδίες ενός κομματιού στην Jazz είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

    Μάθημα Πιάνου: Συνοδεύοντας μπαλάντες

    Η ανάγνωση της παρτιτούρας γίνεται πολύ πιο εύκολη στα σύγχρονα τραγούδια όταν γνωρίζουμε τη δομή της και το ρυθμικό μοτίβο που συνηθίζεται σε σχεδόν όλα τα είδη μουσικής (ροκ, ποπ, έντεχνο κλπ). Στη σύγχρονη μουσική η παρτιτούρα είναι ένας οδηγός τον οποίο μπορούμε να τον διανθίσουμε και με δικούς μας αυτοσχεδιασμούς, όπως επίσης να αναπτύξουμε περισσότερο μια συνοδεία με το πιάνο μας, η οποία ενδεχομένως να μας φαίνεται πολύ απλή.

    Μαθήματα Κιθάρας από τον Σπύρο Δέλτα - Εισαγωγή

    Στα μαθήματα αυτά, θα ασχοληθούμε με την τέχνη της κιθάρας σε μοντέρνα είδη μουσικής όπως RockPop, Ελληνικά. Τα μαθήματα κιθάρας θα περιέχουν  εκμάθηση τεχνικής και εφαρμογή σε γνωστά τραγούδια.

    Οργανώστε τις κλίμακες στη μελέτη σας

    Οι μουσικές κλίμακες πρέπει να μελετηθούν με τέτοιο τέτοιο τρόπο, ώστε ένας μουσικός να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει στον αυτοσχεδιασμό του.

    Βασικός εξοπλισμός για ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα

    Τι χρειάζομαι για να παίξω ακουστική ή ηλεκτρική κιθάρα; Eξοπλισμός για ηλεκτρική κιθάρα. Eξοπλισμός για ακουστική κιθάρα.

    Ελληνικοί ρυθμοί σε λαϊκά και ελαφρο-λαϊκά τραγούδια

    Ρυθμοί όπως το Χασάπικο, το Ζεϊμπέκικο, ο Καρσιλαμάς κ.α., είναι στενά συνδεδεμένοι με χορευτικά βήματα. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να τηρούμε κάποιες ιδιαιτερότητες που έχει ο τρόπος συνοδείας, είτε στο πιάνο, είτε στη κιθάρα ή σε κάποιο άλλο μουσικό όργανο. Είναι πιθανό πολλές φορές σε παρτιτούρεςπου διαβάζουμε να μην συναντήσουμε τη σημειολογία που μας δείχνει τον τρόπο παιξίματος, μιας και από τους γνώστες, ο τρόπος θεωρείται δεδομένος.

    Εκπαιδεύστε τα αυτιά σας, βελτιώστε την ακουστική σας ικανότητα!

    Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν πολύ καλά, αρκεί να εκπαιδεύσουν σωστά τα αυτιά τους και ότι δεν είναι μια ικανότητα που κάποιοι την έχουν και κάποιοι άλλοι όχι.

    Τα μέρη της κιθάρας

    Θα χρειαστεί πολλές φορές να γνωρίζουμε την ονομασία των μερών μιας κιθάρας,  έτσι ώστε είτε να δώσουμε στον συνομιλητή μας να καταλάβει για ποιο μέρος της μιλάμε, είτε για να κάνουμε αναζήτηση πληροφοριών στο Internet.

    Ρυθμοί: Ζεϊμπέκικο και Απτάλικο

    Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσω να απλοποιήσω την προσέγγιση του ζεϊμπέκικου και του απτάλικου, ώστε να μπορεί ακόμα και ο ερασιτέχνης μουσικός να μελετήσει πιο εύκολα. 

    Η Τέχνη του «songwriting»

    Πολλές φορές η ικανότητα του να γράφεις τραγούδια, πέρα από την έμπνευση και το ταλέντο, χρειάζεται τη γνώση και την τεχνική για να λειτουργήσει.

    Ξεκινώντας να παίζουμε κιθάρα: Στάση σώματος, θέση χεριών και άλλα μυστικά

    Πως κρατάμε την κιθάρα; Πόσο πιέζουμε τις χορδές; Πόση ώρα εξασκούμαστε;

    Μαθήματα πιάνου για αρχάριους

    Είναι πολύ δύσκολο να μάθεις σωστά ένα μουσικό όργανο χωρίς την συμβουλευτική παρουσία ενός δασκάλου. Παρόλ'αυτά...


    Tags
    Μουσική Εκπαίδευση:κλίμακες



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε