ελληνική μουσική
    714 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Αλέξια: μια καλλιτεχνική ντίβα της Jazz

    Το χρυσό κορίτσι της εποχής των 90's, μας ξανασυστήνεται ως μια αιθέρια μαγευτική ντίβα με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

    Αλέξια: μια καλλιτεχνική ντίβα της Jazz

    Γράφει ο Argiris F (Arebe)
    13 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 05 Μαρ 2017

    Η Αλέξια Βασιλείου, ή αλλιώς Αλέξια, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 5 Φεβρουαρίου. Σε παιδική ηλικία, βίωσε την εισβολή των Τούρκων με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ζωή ενός μικρόυ παιδιού. Ασχολείται από μικρή με τη μουσική και στη συνέχεια σπουδάζει στη φησιμένη ακαδημία μουσικής της Βοστώνης, στο Berkley College of Music. Αποφοιτά με άριστο βαθμό και είναι έτοιμη να ξεκινήσει την καριέρα της.

    Στην Ελλάδα θα την γνωρίσουμε τις χρυσές εποχές των late 80's και 90's, όπου η μαγική φωνή της κάνει όλο τον κόσμο να μιλά γι' αυτήν. Τα τραγούδια της γίνονται τεράστια επιτυχία, με την ίδια να δηλώνει ότι "Τα Κορίτσια Ξενυχτάνε μ' ένα μυστικό. Η καριέρα της στην Ελλάδα γνωρίζει φοβερή επιτυχία και εξέλιξη και σύντομα γίνεται το αγαπημένο κορίτσι όλων. Όπως θα δηλώσει και η ίδια αργότερα, η τεράστια επιτυχία και οι τρελοί ρυθμοί της νύχτας την έχουν κάνει να χάσει τον εαυτό της καλλιτεχνικά. Γι' αυτό και θα αποσυρθεί μετά τα 00's για να προσπαθήσει να βρεί τον μουσικό κι όχι μόνο εαυτό της, όπως όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να πράττουν. Σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε ότι δεν αποποιείται της Pop πλευράς της, αλλά είχε σταματήσει γιατί το εσωτερικό της ένστικτο της έλεγε να το κάνει. Και πρέπει πάντα να ακούμε τις ενδόμυχες σκέψεις μας.

    Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά δημιούργησε το μνημιώδες έργο σταθμό της καριέρας της, το Re-be. Το Re-be, προϊόν μιας δεκάχρονης προσπάθειας και ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη και Αμερική, είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός δίσκος. Είναι ένα λεύκωμα, είναι ένας προσωπικός διάλογος με τον εαυτό της προκειμένου να μπει στην διαδικασία του re-be: στην διαδικασία, δηλαδή, της εύρεσης του χαμένου εαυτόυ. Ο δίσκος περιλαμβάνει εκτός από τραγούδια, και ορισμένα ποιήματα και πεζά, εκφωνούμενα από την ίδια και συνοδευόμενα από μουσική, που είναι όλα γραμμένα από την Αλέξια, μουσική και στίχος.

    Ακολούθησαν ορισμένοι Jazz δίσκοι, όπως το "Birds Have to Fly"(συνεργάζεται με τον μεγαλιώδη Peter Massink), και μια σειρά από αυτοσχεδιαστικά τραγούδια με τίτλο "The Improvisation Series, όπου κινείται σε μονοπάτια πιο κοντά στην ψυχοσύνθεση της.

    Τώρα μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Κύπρου και  Λος Άντζελες, όπου τραγουδά Jazz και όχι μόνο. Έχει συμμετάσχει σε δύο ταινίες μικρού μήκους ενώ στο κανάλι της στο Youtube περιέχει, εκτός των άλλων, και δικιές της καλλιτεχνικές πειρματικές ταινίες μικρού μήκους.

    Της αρέσει να βρίσκεται σε παρέες και να τραγουδά, ενώ πολλές φορές τα καλοκαιρινά βράδια της αρέσει να περπατά και να βλέπει τον κόσμο να κάθονται στα μπαλκόνια τους τρώγοντας καρπούζι, ενώ στο βάθος παίζει μια μικρή τηλεόραση.

    Η Αλέξια ήταν, είναι και θα είναι μια ερμηνεύτρια που με την φωνή της μπορεί να δαμάσει τις ψυχές όλων μας και να τις γεμίσει με αστείρευτη αγάπη.


    Tags
    Μουσικά Είδη:JazzPopΚαλλιτέχνες:ΑλέξιαΜουσική Γενικά:συνέντευξη



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #29574   /   17.03.2017, 21:47   /   Αναφορά
    "Birds Have to Fly"(συνεργάζεται με τον μεγαλιώδη Peter Massink)ποσο σωστα ειπες τον μεγαλιωδη peter Massink ενας τεραστιος μουσικος που ειχαμε την χαρα πολυ ελληνες να συνεργαστούμε μαζι του στην Ελλάδα να ειναι καλα εκει ψηλα που βρισκεται ο ηχος του ειναι ακομα στα αυτιά μας!!!!!!