ελληνική μουσική
    656 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Apurimac: «Πάμε πάλι…»

    Το τραγούδι είναι ένα μεγάλο δώρο. Ένα δώρο που κάνουν οι δημιουργοί στη ζωή. Κάθε τραγούδι γράφεται μια φορά, αλλά ζωντανεύει εκ νέου, όποτε το ακούμε ή το τραγουδάμε. Συχνά λέμε: «Πάμε πάλι εκείνο το παλιό τραγούδι;» Κι αυτό το «πάμε» γίνεται με τον ξεχωριστό τρόπο του καθενός μας. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι Apurimac, «εδώ και χρόνια έχουμε μια τρέλα: παίρνουμε όμορφα τραγούδια και τα … ‘Πάμε πάλι’. Αυτά στη μουσική γλώσσα λέγονται διασκευές. Εμείς μεταξύ μας τα λέμε ‘Διασκεδές’, γιατί και τα διασκεδάσαμε, όταν τα φτιάξαμε, και τα διασκεδάζουμε κάθε φορά που τα παίζουμε και τα τραγουδάμε»...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 01 Δεκ 2004

    Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που είχαν δώσει στο MusicHeaven οι Αpurimac

    Το ίδιο συναίσθημα θα νιώσει και ο ακροατής ακούγοντας σε αυτό το άλμπουμ αγαπημένα τραγούδια των Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Χιώτη, Πλέσσα, Μικρούτσικου, Κατσιμίχα, Θηβαίου, Μωράκη, Μουζάκη, Marquez, Armando, μεταξύ των οποίων τα: «Νύχτες μαγικές», «Θάλασσα πλατιά», «Νύχτωσε νύχτα», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Κόκκινο θολό φεγγάρι» και άλλα, στις πλούσιες μουσικά, χορευτικές διασκευές των Apurimac. Το πιάνο, το μπάσο, η κλασική κιθάρα, το φλάουτο, τα βιολιά, το βιολοντσέλο ενώνονται με την τρομπέτα, το σαξόφωνο, το τρομπόνι και διάφορα κρουστά, πνευστά και έγχορδα όπως τα: congas, timbales, bongó, maracas, guiro, caxixi, bell, charango, quena, bombo, zampoña, zanca, chaj-chaj, palo de lluvia δημιουργώντας το εκρηκτικά ζωντανό χαρακτηριστικό ηχόχρωμα των Apurimac.

    Σε αυτό το ‘παιχνίδι’ των διασκευών ενώνουν τις φωνές τους ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος η Μάρθα Μορελεόν και η Αθηνά Ρούτση.


    Βαθμολογία που έδωσε το MusicHeaven: 5/5
    Διασκευή που ξεχωρίσαμε: Νύχτωσε Νύχτα


    Αγοράστε το CD από το GreekBooks.gr

    Ποιοί είναι οι Apurimac;

    Το συγκρότημα Apurimac ξεκίνησε το 1983,όταν ακόμα η λατινοαμερικάνικη μουσική στην Ελλάδα ήταν «εξωτικό είδος». Το 1985 ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο «Χθες και σήμερα» με διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια από τις ¶νδεις. Το 1989 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο «Εκεί στις Μπραχάμες» με την φιλική συμμετοχή του Λουκιανού Κηλαηδόνη . Το 1997 η λατινοαμερικάνικη μουσική συναντά τον ελληνικό λόγο, αφορμή μια σειρά από ινδιάνικα τραγούδια, που διασκευάζει ο Χάρης Κατσιμίχας. Στον δίσκο που ονομάστηκε «Μάνα γη» συμμετείχε και ο Π.Θαλασσινός και η Δάφνη Πανουργιά . Τον Ιούνιο του 2001 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Στις γειτονιές του νότου».




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #1286   /   07.01.2005, 19:05   /   Αναφορά
    tromeros diskos, parte ton avrio!
    #1408   /   24.01.2005, 14:07   /   Αναφορά
    Πολύ ωραία η διασκευή του "είσαι ένα περιστέρι"...