ελληνική μουσική
    424 online   ·  210.841 μέλη
    Το «Σου τηλεφωνώ» (για να σου πω πως σ' αγαπώ) κάνει εδώ και 3 περίπου χρόνια το ραδιοφωνικό του ταξίδι. Αγαπήθηκε, ζητήθηκε επίμονα από τους ακροατές, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε δισκογραφηθει. Το πρώτο album των Graviton, όμως δεν είναι μόνο το «Σου τηλεφωνώ», είναι ένας λόγος για να ελπίζουμε πως το «έντεχνο» μπορεί ακόμα να αναπνέει...

    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 03 Φεβ 2005
    Μια παρέα που κάνει τη μουσική που αγαπάει, (μελοποιεί ποίηση, τραγουδά ακόμα και στα Σουαχίλι) την υποστηρίζει με το πάθος που της αξίζει (στα live τους παίζουν μόνο δικά τους τραγούδια) και αποδεικνύει τα αυτονόητα: η μουσική ζει και αναπνέει πέρα από τους τηλεοπτικούς φακούς.

    Στην πολύ όμορφη πρώτη τους παραγωγή ξεχωρίζουν οι παρεΐστικες φωτογραφίες της πρώτης εσωτερικής σελίδας. Όλοι μαζί, σα μια παρέα περασμένων μαθητικών εποχών. Ακολουθεί ένα όμορφο - χειρόγραφο - εισαγωγικό σημείωμα:

    Ήθελα πάντα να σου μιλήσω... Συναντιόμαστε καθημερινά κι όμως αυτό που καταφέρνω να ανταλλάξουμε ποτέ δεν είναι οτι θα ήθελα (ή σχεδόν ποτέ). Πολύ συχνα΄σε κοιτώ με αμηχανί. Την ίδια που διακρίνω κάποτε και στο δικό σου βλέμμα. Κι έχω τότε την εντύπωση πως αν καταφέρναμε να ανταλλάξουμε κάτι που να πηγάζει από μέσα μας, όλα - μα όλα - θα διορθώνονταν...

    ...Όταν αισθάνεται κανείς οτι δεν μπορεί να γίνει απόλυτα σαφής, όταν οι λέξεις δεν μοιάζουν να μπορούν να αποδώσουν οτι σκέφτεται ή ότι νιώθει, τότε θα πρέπει να δοκιμάσει να το πει με τα μάτια, μ' ένα τραγούδι ή μ' ένα παραμύθι.


    Πέρα από το πολύ γνωστό "Σου Τηλεφωνώ", οι Graviton - σε μουσική Νίκου Δούκα - προκαλούν έκπληξη στον ακροατή. Δε φαίνεται πως είναι η πρώτη τους δουλειά. Βγάζουν ένα αποτέλεσμα που φανερώνει μελέτη, μουσική παιδεία και καλλιέργεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετά μέλη του συγκροτήματος έχουν αποφοιτήσει από μουσικές σχολές. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στη σύνθεση, όσο και στην εκτέλεση. Απλή, γεμάτη, ουσιαστική με πρωταγωνιστή τη μελωδία και τη φωνή.

    Οι Graviton μας κοιτούν στα μάτια και μας προτείνουν να ακούσουμε μια δουλειά για την οποία κόπιασαν. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως αξίζει τον κόπο...

    Στο MusicHeaven έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε έναν εκ των τραγουδιστών των Graviton, τον Νίκο "nikos_music" Καρακαλπάκη, μέσω του οποίου ευχόμαστε στους Graviton να συνεχίζουν να κάνουν το έντεχνο να αναπνέει.

    Στην παρέα του MusicHeaven βρίσκεται και ο υπεύθυνος οργάνωσης παραγωγής και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Μελωδία, ο Χρήστος "xristos" Παπαμιχάλης. Ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή το Τρίφωνο, μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά; Του το ευχόμαστε.

    - Βαθμολογία που έδωσε το MusicHeaven

    - Αγοράστε το CD από το GreekBooks.gr

    Tags
    Καλλιτέχνες:GravitonΤρίφωνο



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #1463   /   03.02.2005, 13:37   /   Αναφορά
    O καθένας σ'αυτή τη ζωή παίρνει ό,τι του αξίζει, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό. Όταν λοιπόν μια παρέα σαν κι αυτή, κάνει με τόσο ωραίο τρόπο αυτό που αγαπάει (και φαίνεται πόσο το αγαπάει) και το υποστηρίζει με τέτοιο πάθος, δεν υπάρχει περίπτωση οι κόποι και οι προσάθειές τους να μην δικαιωθούν! Θα πάρουνε αυτό που τους αξίζει! Την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου!

    jorge ευχαριστούμε για το άρθρο!

    Νικο πάντα επιτυχίες σε εσένα και την όμορφη παρέα σου! Να συνεχίσετε να μας χαρίζετε τόσο όμορφα τραγούδια!

    Χρήστο να 'σαι καλά, να μας παραμυθιάζεις πάντα τα βράδια και να συνεχίσεις να προωθεις κι εσύ με τον τρόπο σου τέτοια αξιόλογα σχήματα!
    #1464   /   03.02.2005, 14:52   /   Αναφορά
    Εγώ τώρα τι να γράψω για αυτό το c.d. και γι' αυτή την παρέα; δεν θα είμαι αντικειμενική γιατί πέρα από την αγάπη μου σ' αυτή τη δουλειά ως ακροάτρια, υπάρχει υψηλή εκτίμηση και αγάπη σε όσους από τους Graviton γνωρίζω. (γράφω Graviton, για να μην πάει ο νους κανενός, στον παραγωγό Παπαμιχάλη, που όπως είναι γνωστό μισώ και απεχθάνομαι)... :Ρ



    Το μόνο που θα πω σοβαρά τώρα, είναι η ευχή να ακούσετε αυτή τη δουλειά, ψάξτε τη λοιπόν, από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου και καρδιάς...



    Ευχαριστούμε jorge και γι' αυτό το άρθρο!
    Administrator
    #1465   /   03.02.2005, 16:55
    Τα μπράβο αξίζουν στο Χρήστο που εδώ και ένα μήνα προσπαθούσε να μου στείλει το καημένο το CD. Δεν τον είχα ενημερώσει πως ...μετακόμισα! Τελικά όμως είχαμε έναν θρίαμβο και το CD έφτασε :)


    #1466   /   04.02.2005, 00:08   /   Αναφορά
    Μηπως μπορουμε να μαθουμε και εμεις οι αδαης ποιοι ειναι τα μελη στο συγκροτημα?
    #1467   /   04.02.2005, 03:11
    Ευχαριστώ εκ μέρους του συγκροτήματος για τα καλα σας λόγια και για την προβολή της δουλειάς μας μέσα από την σελίδα αυτή

    Τα ονόματα των παιδιών που αποτελούμε το συγκρότημα είναι:

    Βάσω Ρούσου (φωνή)

    Δημήτρης Παππάς (κιθάρα κλασσική))

    Κωστής Στεφόπουλος (κρουστά, φυσαρμόνικα)

    Νίκος Αθανασάκης (κιθάρα ακουστική)

    Νίκος Δούκας (μαντολίνο + συνθέτης+στιχουργός)

    Νίκος Καρακαλπάκης (φωνή)

    Πέτρος Μεταλληνός (φλάουτο)

    Σταυρος Παργινός (τσέλο, μαντολίνο)

    Χριστόδουλος Κολιοθωμάς (βιολί)



    Στο cd επίσης συμμετέχουν παλιότερα μέλη του group αλλά και τραγουδιστές που συμμετείχαν κατά καιρούς στο συγκρότημα.

    #2939   /   30.09.2005, 00:20
    ...μπράβο, μπράβο, και πάλι μπράβο στο ήθος ,στην ποιότητα ,το στυλ...φιλιά από το Βόλο...

    #1469   /   04.02.2005, 15:08   /   Αναφορά
    Πρώτον: μην κοιτάτε που τα ευγενέστατα Gravitonια έβαλαν στον δίσκο το όνομά μου στην οργάνωση της παραγωγής, δεν έχω κάνει τίποτα απολύτως για την παραγωγή του δίσκου. Το μόνο που έκανα ήταν να πάρω το demo τους και να το φέρω στην εταιρία που δουλεύω.



    Δεύτερον: Αισθάνομαι λίγο άσχημα με όλα αυτά που διαβάζω, για να μη σας πω ότι σε λίγο δεν θα ξέρω που να κρυφτώ. Τι θα πει βρε jorge μου:



    "Ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή το Τρίφωνο, μπροστά σε μια νέα πρόκληση. Θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά; Του το ευχόμαστε"



    Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά δεν έχω τίποτα να καταφέρω και τίποτα που να δικαιούμαι ως επιστροφή. Η δουλειά είναι των Graviton, είναι εξαιρετική, και το μόνο που μπορώ να δω ως πρόκληση είναι να την κάνω να αγαπηθεί στο 12-2 του Μελωδία.



    Αυτά! Καλοτάξιδα τα Gravitonια!
    #1472   /   04.02.2005, 19:07   /   Αναφορά
    πραγματικά μεγάλη χαρά η κυκλοφορία αυτού του c.d.

    καιρός ήταν! Μπράβο σε όλους!
    #1490   /   08.02.2005, 18:43
    Είναι πραγματικά υπέροχο που μπορούμε πλεον να ακούμε το "Σου τηλεφωνώ" οποιαδήποτε στιγμή, όπως όλα τα τραγούδια που αγαπάμε! Και είναι εξίσου υπέροχο που μπορούμε να ακούσουμε όλα αυτά τα υπέροχα τραγούδια που υπάρχουν μέσα στο Cd των Graviton.



    Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά για αυτή τους την προσπάθεια και φυσικά, καλή επιτυχία για τη συνέχεια.

    #2938   /   30.09.2005, 00:13   /   Αναφορά
    Το να γράψει κανείς σχόλιο με λόγια για το τί συναισθήματα σου γεννά αυτό το τραγούδι,το θεωρώ ακατόρθωτο ...Προσωπικά αφήνομαι να με παρασύρει σε ενα ταξίδι που δεν εχει τέλος ,κι αυτό για μένα αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο!!