ελληνική μουσική
    1126 online   ·  210.851 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Γιώργος Μυλωνάς: Καλοκαίρια που γελούν

    Μπορεί το καλοκαίρι να έφυγε προ πολλού και η πρόταση για "Μια Βουτιά" να μην ακούγεται ιδιαίτερα ...δελεαστική, όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην παρουσιάσω αυτό το CD, μια και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.

    Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ του Γιώργου Μυλωνά, γνωστό σε αρκετούς από τις εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου. Η ιδιαίτερη φωνή του, η ερμηνεία του, αλλά και η γενικότερη σκηνική του παρουσία στο Σταυρό, έκαναν τη Lyra να του προτείνει συνεργασία. Τα τραγούδια διαλέχτηκαν με προσοχή, ο Στάθης Δρογώσης - γνώριμος του Γιώργου από παλιότερες εποχές - ανέλαβε την ενορχήστρωση και το πρώτο του άλμπουμ «Καλοκαίρια που γελούν» έγινε πραγματικότητα.

    Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερα για τον Γιώργο Μυλωνά και ας ακούσουμε το - κατά τη γνώμη μου - καλύτερο τραγούδι του δίσκου στο MP3 player του MusicHeaven...

    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 26 Νοέ 2005
    Ο Γιώργος Μυλωνάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε Γυμνάσιο και Λύκειο στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης απ' όπου αποφοίτησε το 1998, με όργανο την κιθάρα. Παράλληλα σπούδαζε στο Ωδείο Ν. Σμύρνης από το οποίο πήρε Πτυχίο Αρμονίας το 1998.

    Στα χρόνια του Λυκείου, ήταν ο τραγουδιστής του γκρουπ που είχε σχηματίσει μαζί με συμμαθητές του, με το όνομα "Οι ωραίοι και το τέρας". Με το γκρουπ αυτό συμμετείχαν το 1997 στο διαγωνισμό 'Battle of the Bands' που διοργάνωσε το An Club. Την ίδια χρονιά σχημάτισε τρίο κιθάρας με το οποίο εμφανίζονταν στο Αθηναϊκό Καφενείο. Όντας μαθητής της 3ης Λυκείου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Χορωδία στο Συνέδριο των Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Νορβηγία.

    Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1999 δίπλα στη Χαρούλα Αλεξίου στον 'Διογένη' και την ίδια χρονιά συνεργάστηκε με τον Μάριο Φραγκούλη στο πρόγραμμα που παρουσίασε στην Ιερά Οδό. Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει δίπλα στον Γιάννη Πάριο στον Διογένη ενώ μπαίνει και στη σχολή Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Συμμετείχε κάνοντας φωνητικά στους δίσκους της ¶λκηστις Πρωτοψάλτη "Υδρόγειες σφαίρες" και στον πλατινένιο δίσκο του Μάριου Φραγκούλη "Live στην Ιερά Οδό". Ήταν επίσης μέλος της 'Beatles Live Tribute Band' που κυκλοφόρησε το ομότιτλο CD το 2004.

    Τη σεζόν 2002-2003 συμμετέχει στο μόνιμο σχήμα του 'Σταυρού του Νότου club' όπου συνεχίζει να εμφανίζεται ανελλιπώς για 4η χρονιά φέτος. Το καλοκαίρι που μόλις πέρασε, συμμετείχε στην παράσταση "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου που περιόδευσε στην Ελλάδα.

    Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "Καλοκαίρια που γελούν". Το άλμπουμ κινείται σε ποπ ροκ ρυθμούς και διάθεση. Τα τραγούδια υπογράφουν ο Γιώργος Δημητριάδης σε στίχους δικούς του και του Νίκου Μωραΐτη, ο Στάθης Δρογώσης, ο Δημήτρης Τζιμέας (από τα 'Φώτα που σβήνουν'), ο Τάσος Γεωργόπουλος σε στίχους του Δημήτρη Κοτάκου, η Ελένη Γκαβαϊζέ, ο Δημήτρης Μυλωνάς και τρία τραγούδια ο ίδιος ο Γιώργος Μυλωνάς σε στίχους του αδελφού του Δημήτρη. Συμμετέχει η Λουίζα Σοφιανοπούλου.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #3466   /   27.11.2005, 08:42   /   Αναφορά
    Γιώργος Μυλωνάς...φοβερός, καταπληκτικός και γλυκύτατος..ευγενέστατος...όλα τα καλά του κόσμου πάνω σε αυτό το παιδί...

    Φοβερός μουσικός, πολύ ωραία φωνή..μια επίσκεψη στον Σταυρό του νότου θα σας πείσει άλλωστε....

    Το cd του είναι πόλυ καλό..με φοβερά κομμάτια...Μια βουτιά,Ασε ένα ψέμμα, Μια αναπνοή...



    Καλή αρχή...καλή συνέχεια...και να ομορφαίνεις πάντα τις στιγμές μας με τη μουσική σου...
    #3468   /   27.11.2005, 13:55   /   Αναφορά
    Θα συμφωνήσω με την rozaki.Προσωπικά δεν τον ξέρω τον Γιώργο,αλλά ως συχνός επισκέπτης του ΣτΝ,μπορώ να πω οτι είναι ένας αρκετά αξιόλογος καλλιτέχνης με πολύ καλή φωνή.Δεν έχω ακούσει το υλικό του ακόμα αλλά πιστεύω πως θα είναι πολύ καλό.
    #3771   /   04.01.2006, 02:24
    Είναι,είναι !!!!!