ελληνική μουσική
    567 online   ·  210.834 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης: Elicoidal

    Ένας 34χρονος συνθέτης, ο Γιώργος Δημητρομανωλάκης, κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες τον 3ο του προσωπικό δίσκο, με τίτλο ELICOIDAL, που στα λατινικά σημαίνει ελικοειδής γραμμή. Έντεκα tracks σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής, με ιδιαίτερα έντονες και εμφανείς επιρροές, οι οποίες δυστυχώς κάνουν αρκετά κομμάτια να μοιάζουν διασκευές γνωστών κομματιών, όπως για παράδειγμα το Wonderful Life των Black...

    Ακούστε το ηχητικό!
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Τετάρτη 15 Μαρ 2006
    Παρόλ' αυτά, ο δίσκος ELICOIDAL αποτελεί την κατάθεση ψυχής του συνθέτη του, ο οποίος τον χαρακτηρίζει ως "δίσκο ηλεκτρονικής μινιμαλιστικής μουσικής, οι μελωδίες του οποίου εκφράζουν την χαρά της ζωής, τον έρωτα, τις κοινωνικές εξελίξεις και μεταβάσεις, αυτά δηλαδή που απασχολούν διαχρονικά τον άνθρωπο και επηρεάζουν την σκέψη του"



    Ο συνθέτης γεννήθηκε πριν από 34 χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η ενασχόλησή του με την μουσική ξεκίνησε στο ωδείο από την ηλικία των 8 ετών, χωρίς όμως τελικά να ολοκληρώσει της σπουδές του.

    Το 1997 ηχογραφεί για πρώτη φορά επαγγελματικά μουσική στο studio City, το μουσικό θέμα Aloneness Times. Το 1998 το ίδιο μουσικό θέμα έφθασε δύο φορές στο Top 20 του επίσημου site της www.mp3.com ανάμεσα σε 500.000 μουσικά θέματα, με πάνω από 10.000 download και ελεύθερες (Lo Fi) ακροάσεις μουσικόφιλων από όλο τον κόσμο.

    Περισσότερα
    - Website Γ.Δημητρομανωλάκη
    - Αγοράστε το CD από το Musical




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #4229   /   15.03.2006, 13:25   /   Αναφορά
    @ "σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής, με ιδιαίτερα έντονες και εμφανείς επιρροές".

    Επιρροές σίγουρα (έστω και μέσα από ένα δείγμα μερικών δευτερολέπτων).

    Το σύγχρονο όμως που είναι;

    Ξέρω, να μην βγάζω ηρήγορα συμπεράσματα, αλλά λίγο χρειάζεται για να μου κάνει "κλικ" μια μουσική.

    Ο διακόπτης για το παραπάνω δεν δούλεψε,ίσως κάνει απεργία λόγω της ημέρας. :-P
    #4236   /   15.03.2006, 20:54   /   Αναφορά
    Γενικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με τα instrumentals.Δεν κυκλοφορούν πια και τόσο αξιόλογα θέματα, γι'αυτό και θα συμφωνήσω με την αγαπητή Νεφέλη.Αν και θα πρέπει να έχω μια πιο γενική άποψη της μουσικής του.