ελληνική μουσική
    710 online   ·  210.832 μέλη
    Lover of life, singer of songs

    Ο Freddie Mercury ήταν κάτι περισσότερο από ένας αμφιλεγόμενος τραγουδιστής. Πέθανε στα 45 του από τον ιό του AIDS...
    Γράφει το μέλος Ζωή (bohemian)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 11 Ιούλ 2006
    Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στην Zanzibar της Τανζανίας, στην ανατολική Αφρική. Το πραγματικό του όνομα ήταν Farookh Bulsara. Σαν παιδί ήταν πολύ δραστήριος. Μάθαινε πιάνο, συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, στην εκκλησιαστική χορωδία, καθώς και σε διάφορα αθλήματα, μάλιστα διακρίθηκε στο ping-pong στο σχολείο του. Στον τόπο καταγωγής του, ο Farookh, έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα, τους Hectics (1958 - 1962). Οι συμμαθητές του άρχισαν από τότε να τον φωνάζουν Freddie, όνομα που υιοθέτησαν και οι γονείς του.


    Το 1964, η οικογένειά του μετακόμισε στο Λονδίνο λόγω των πολιτικών διαταραχών στο νησί. Λέγεται πως αυτό είχε να κάνει και με τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Ήταν Ζωροαστριστές.
    Το 1966, γράφτηκε στο Ealing College of Art για να σπουδάσει γραφικές τέχνες.
    Εκεί γνώρισε τον Tim Staffell (συμμαθητής του στην Σχολή), ο οποίος και του σύστησε τους Smile. Οι Smile ήταν ένα από τα μουσικά συγκροτήματα του κολεγίου Imperial, και το αποτελούσαν εκτός από τον Tim Staffell στο μπάσο, ο Brian May στην κιθάρα και ο Roger Taylor στα ντραμς.


    Ο Freddie προσπαθούσε να πείσει τους Smile πως τους έλειπε η βασική φωνή και πως στην σκηνή έπρεπε να κάνουν κάτι για να ξεχωρίζουν. Τους έδινε συνεχώς συμβουλές και ιδέες, αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει να γίνει μέλος του συγκροτήματος.
    Μόλις πήρε το δίπλωμα του στις γραφικές τέχνες και το σχέδιο έγινε μέλος ενός συγκροτήματος που λεγόταν Ibex (αγριοκάτσικο), (Αύγουστος 1969 – Οκτώβριος 1969) . Ο Freddie θεώρησε πως το όνομα έπρεπε να αλλάξει και έτσι οι Ibex έγιναν Wreckage (Οκτώβριος 1969 - Νοέμβριος 1969).
    Οι Smile επιχείρησαν να κυκλοφορήσουν ένα single στην Αμερική (Earth) αλλά μετά την παταγώδη αποτυχία του, ο Tim απογοητεύτηκε και άφησε τους Smile. Σε μια
    συνέντευξη του, ο ίδιος δηλώνει πως δεν μετανιώνει για αυτό, διότι αν παρέμενε στο συγκρότημα, δεν θα δημιουργούνταν ποτέ οι Queen.
    Ο Freddie συμμετείχε και σε ακόμα ένα συγκρότημα, τους Sour Milk Sea (Φεβρουάριος 1970 – Άνοιξη 1970).


    Τελικά, o Freddie ενώθηκε με τους Brian May και Roger Taylor και άλλαξε το όνομα του συγκροτήματος σε Queen. Μετά από τρεις προσωρινούς μπασίστες, κατέληξαν στον John Deacon. Τότε άλλαξε και το όνομα του σε Mercury. Αυτό ήταν μέρος της προσπάθειάς του να ξεφύγει από το παρελθόν του και να μετατραπεί στον σταρ που όλοι γνωρίζουμε.
    Ο Freddie λόγω του επιδεικτικού στιλ του και της αδιαμφισβήτητα υπέροχης φωνής του, κατάφερε να είναι ο frontman του συγκροτήματος. Δεν έγραφε τραγούδια πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Το ρεπερτόριο του περιλάμβανε Rock, operatic Rock, Progressive Rock, Heavy Metal, όπερα, βαλς, vaudeville, κ.λ.π. Έπαιζε πιάνο, κιθάρα, πλήκτρα και συνθεσάιζερ.




    Εκτός από βασικός τραγουδιστής των Queen, ο Freddie κυκλοφόρησε το 1985 το πρώτο του σόλο άλμπουμ, Mr Bad Guy το οποίο έφτασε το νούμερο 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 1988, έκανε ένα ντουέτο με την σοπράνο Montserrat Caballe.
    Ο Freddie κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ποτέ δεν δήλωσε επίσημα πως ήταν bisexual. Είχε σχέση με την Mary Austin με την οποία και συζούσε για 6 χρόνια. Η σχέση τους πήρε άλλον χαρακτήρα και η αγάπη που τους έδενε συμβιβάστηκε στην καινούρια πραγματικότητα.




    Αργότερα στην ζωή του, διαγνώστηκε ότι έπασχε από τον ιό του AIDS, αλλά δεν το είπε σε κανέναν άλλο, εκτός βέβαια από την οικογένεια του, τους πολύ στενούς φίλους του και τα μέλη του συγκροτήματος. Η βρογχική πνευμονία, από την οποία έπασχε, σε συνδυασμό με το AIDS έκαναν τον Freddie να χάσει τη μάχη με το θάνατο, αρκετά νέος. Στις 24 Νοεμβρίου του 1991, στις επτά το απόγευμα περίπου, στο σπίτι του, Logan Place, στο Λονδίνο, άφησε την τελευταία του πνοή ο πολυτάλαντος συνθέτης, μουσικός και τραγουδιστής.


    Mία μέρα πριν το θάνατο του ο Freddie είχε ανακοινώσει και δημόσια ότι έπασχε από τον ιό του AIDS. Ζήτησε από τους γιατρούς και τον υπόλοιπο κόσμο να ενωθούν μαζί του στον αγώνα ενάντια στην τρομερή ασθένεια.
    Ο Freddie Mercury αποτεφρώθηκε και υπάρχουν δύο υποθέσεις, μη εξακριβωμένες, για την κατάληξη της τέφρας του. Άλλοι υποστηρίζουν πως σκορπίστηκε στον αέρα, αλλά λέγεται και πως είναι στα χέρια των γονιών του.
    Κάποια από το πιο γνωστά τραγούδια του Freddie Mercury: Seven Seas Of Rhye, Killer Queen, Death On Two Legs, Love Of My Life, Bohemian Rhapsody, Somebody To Love, We Are The Champions, Get Down Make Love, Jealousy, Play The Game, Crazy Little Thing Called Love, Life Is Real (Song For Lennon), It's a Hard Life, Is This The World We Created? (with Brian), Friends Will Be Friends (with John), Princes Of The Universe, Made In Heaven.



    Tags
    Μουσικά Είδη:Heavy MetalMetalProgressive RockRockΌπεραΜουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:GuyQueen



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #5099   /   11.07.2006, 01:05   /   Αναφορά
    Ίσως ο καλύτερος τραγουδιστής όλων των εποχών.Για μένα ο Mercury ήταν ένας πολυτάλαντος άνθρωπος καταπληκτικός μουσικός και φυσικά υπέροχος τραγουδιστής.Μαζί με τους Queen άφησαν μια ιστορία και μια πλούσια μουσική παρακαταθήκη στην παγκόσμια μουσική σκήνη.

    Να'σαι καλά που μας τον θύμισες.
    #5100   /   11.07.2006, 01:24   /   Αναφορά
    Και εντάξει, καλά που μας τον θύμισες. Αλλά αμφιλεγόμενος ο Μercury; Και βέβαια το γεγονός πως το παραπάνω άρθρο δεν έχει καμμία πηγή με εκνευρίζει ιδιαίτερα για ακόμη μία φορά. Δεν αναφέρεσαι σε κάποιον άγνωστο, αλλά σε έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη. Ακoύς εκεί αμφιλεγόμενος ο Μercury...(κοίτα το λεξικό για την ετυμολογία). Για επιπλέον πληροφορίες για τον Mercury (έστω και στα αγγλικά) στο http://en.wikipedia.org/wiki/Freddie_Mercury
    #5101   /   11.07.2006, 01:31
    Με'γεια τα μάτια μου...Εγω ξεκίησα να διαβάζω από την επόμενη σειρά..Αυτό δεν το πρόσεξα..Αμφιλεγόμενος????Ε,όχι δα...

    #5102   /   11.07.2006, 01:31
    Με'γεια τα μάτια μου...Εγω ξεκίνησα να διαβάζω από την επόμενη σειρά..Αυτό δεν το πρόσεξα..Αμφιλεγόμενος????Ε,όχι δα...

    #5103   /   11.07.2006, 01:46   /   Αναφορά
    πολυ ωραια βιογραφικα στοιχεια αλλα αυτη η εμμονη με την προσωπικη ζωη των καλλιτεχνων θυμιζει λιγο απο Τατιανα ή superstar να το πω?



    εδω υπαρχει ενα ωραιο topic για το Mercury



    [url]http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?mop=modload&name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=286&forum=28[/url]
    #5104   /   11.07.2006, 03:39   /   Αναφορά
    Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη φωνή του Ροκ.

    Απίστευτες φωνητικές ικανότητες (3 οκτάβες γεμάτες χωρίς να συνυπολογίσουμε το φαλτσέτο) και φοβερό μουσικό ταλέντο.

    Η στάση του απέναντι στον θάνατο ήταν τουλάχιστον ηρωική. Γνωρίζοντας ότι το τέλος είναι κοντά έγραψε το "show must go on" ένα τραγούδι που νομίζω δεν υπάρχει όμοιό του και μαρτυρά τον χαρακτήρα του...

    Απέναντι στην άνιση αυτή μάχη με το Aids ο Freddie πολέμησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος τους δίσκος "Innuendo" που είναι κατά πολλούς ο καλύτερος δίσκος των Queen, ηχογραφήθηκε υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για τον Mercury και σε χρόνο ρεκόρ για να προλάβουν την κατάρρευσή του.



    Καταπληκτικό επίσης και το Bohemian Rhapsody που είναι ένα έπος από μόνο του και ακούγοντάς το μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πέρα από ένας σπουδαίος τραγουδιστής ο Mercury ήταν κι ένας εξαιρετικός συνθέτης.



    Y.Γ. Αυτό το "αμφιλεγόμενος" πράγματι ακούγεται περίεργο, μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει ο συγγραφέας.
    #5105   /   11.07.2006, 07:02   /   Αναφορά
    Αμφιλεγόμενα είναι τα πάντα... [Δημοκρατία γαρ!].

    Για την ιστορία και μόνο αναφέρω πως το τραγούδι 'bohemian rapsody' ανακυρήχθηκε στην Μεγάλη Βρετανία -σε ψηφοφορία το 2000 [millennium] ως το 'καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών' [με 2ο να ακολουθεί το 'imagine' του John Lennon].

    Επίσης, με την Montserrat Caballe δεν έκανε απλώς "ένα ντουέτο", αλλά το επίσημο τραγούδι

    των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης. [καθώς και το ομότιτλο cd 'Barcelona' -αριστούργημα κατά την ταπεινή μου γνώμη].

    Αν ισχυεί η μετεμψύχωση -όπως διατυμπανίζουν πολλές θρησκείες... τότε στο μέλλον ο Mercury θα πρέπει να επιστρέψει ως DIVA της όπερας.
    #5106   /   11.07.2006, 10:16   /   Αναφορά
    Ότι μαθαίνει κανείς ...καλό είναι.

    Όταν τεκμηριώνεται όμως ...είναι καλύτερο.



    Όταν κάτι δεν τεκμηριώνεται, είναι προσωπική άποψη και σαφώς είναι σεβαστή.

    Βεβαίως τότε σεβαστή και καλοδεχούμενη είναι και η κριτική.
    #5107   /   11.07.2006, 10:53   /   Αναφορά
    Nομίζω έχω ξαναγράψει για τον Mercury εδώ. Eίναι ο αγαπημένος μου, και για μένα ο καλύτερος. Tα είχε όλα. Mα όλα.... Tι δε θα έδινα να τον είχα δει μια φορά live...

    Γιατί βρε Θεούλη δε μας τον άφηνες λίγο ακόμα??
    #5108   /   11.07.2006, 10:54   /   Αναφορά
    Bohemian....πολυ καλη η " ιστορια " του Fredy.... το " αμφιλεγομενος " στο επιστρεφω δε μου αρεσε !!!! ..... και δεν καταλαβα γιατι το χρησιμοποιησες.αφου απο τα παρακατω δεν συμπερανα κατι τετοιο! Κατα τα αλλα εισαι σωστος.....αν και θα ηθελα να ξερω τις

    πηγες σου :)
    #5109   /   11.07.2006, 12:21
    Φωνή από τις λίγες..... Ένας (ακόμα) αδικοχαμένος του r'n'r'.....

    #5112   /   11.07.2006, 18:35   /   Αναφορά
    omologw pws otan eida ton titlo tou arthrou enthousiasthka! dioti h fwnh kai h prwsopikothta tou freddie mercury einai mia apo tis kalyteres sthn diethnh skhnh. dakryzeis apo thn anatrixila san ton akous.....

    file mou, pisteuw oti eprepe na eixes kanei pio prosextika th meleth sou kai na apodwseis ena kalytero keimeno, tekmhriwmeno kai diorthwmeno. kai twra mporeis na to kaneis fysika, gia na to xanadiavasoume kai na mporoume na sou grapsoume pio thetika sxolia. lypamai poly, alla eida prin ena mhna dokymanter gia th zwh tou freddie kai tipota apo osa eida ekei, den exei shmeiwthei edw.

    oso gia to sxolio apo allo melos ths pareas mas, oti den tou aresei na vlepei se mia viografia mazi thn prwsopikh zwh kai to mousiko ergo kapoiou kallitexnh, diafwnfw. otan eisai kallitexnhs, zeis kai anapneeis mesa apo ta erethismata pou prosferontai sto perivallon sou. tous kahmous kai tis xares pou viwneis kathe mera. pws einai dynaton na mhn syndiazontai? kai prepei na perilamvanontai se mia viografia, dioti enas kallitexnhs einai panw apo ola antrhwpos. star ginetai alla den pauei na einai enas apo mas, thnhtos. me theia dwra estw.



    filia
    #5118   /   12.07.2006, 16:39
    Πότε βρε παιδιά έδειξε αυτό το ντοκυμαντέρ, γιατί δε μας τα λέτε αυτά? :)

    #5116   /   12.07.2006, 14:04   /   Αναφορά
    Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!

    Κρίνω απαραίτητο να δώσω κάποιες διευκρινήσεις...

    Και εγώ διαφωνώ κάθετα με το "αμφιλεγόμενος" και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο έγραψα για τον Freddie. Μάλλον δεν έγινε αρκετά κατανοητό αυτό που ήθελα να εκφράσω. "Αμφιλεγόμενο" αποκαλούν τον Freddie όσοι δεν γνωρίζουν ποιος πραγματικά ήταν. Όταν αναφέρομαι σε αυτόν και λέω πως τον θαυμάζω κ.λ.π. όλοι λένε: "Ποιον; Αυτόν τον ...... που πέθανε από Aids; Ας πρόσεχε...". Νefos, ageras,northwind σας ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να δώσω διευκρινήσεις!

    Και για το σχόλιο του W4TT4N4B3... Προσωπικά μου αρέσει να μαθαίνω για την ζωή των καλλιτεχνών που με αγγίζουν και αυτό γιατί θέλω να ξέρω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, δημιουργήθηκαν και δημιούργησαν....

    Πηγές δεν αναφέρω, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ότι γράφω το βγάζω από το μυαλό μου! Με ενδιαφέρουν πολύ οι Queen, είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα και όλες οι πληροφορίες είναι παρμένες από βιβλία, περιοδικά, δικές τους συνεντεύξεις, ιστοσελίδες και από την www.queenonline.com που είναι και η official (Μπορείς να επικοινωνήσεις και με τον κιθαρίστα τους, Brian May!). Συγνώμη για την παράληψη...

    Και περνάμε στο movflower. Άν έγραφα όλα όσα ξέρω για τον Freddie, αλλά και για τους Queen, δεν ξέρω αν θα μπορούσε να δημοσιευτεί το άρθρο. Είναι τόσα πολλά όσα έχουν κάνει... Επίσης δεν ήθελα το άρθρο μου να γίνει βαρετό και με πολλές λεπτομέρειες. Αν αυτό ενόχλησε υπόσχομαι πως θα γράψω και άλλα άρθρα για τους Queen με περισσότερες πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται. Με μεγάλη μου χαρά!

    Και πάλι σας ευχαριστώ!

    Φιλιά
    #5129   /   13.07.2006, 12:33
    Bohemian όπως και να 'χει σε ευχαριστούμε πολύ που έγραψες για αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη. Οποιοδήποτε υλικό για τους Queen το περιμένουμε εναγωνίως!


    #5133   /   13.07.2006, 20:45
    Η καλύτερη ΦΩΝΗ όλων των εποχών κατά τη γνώμη μου...

    #5616   /   15.09.2006, 14:38   /   Αναφορά
    κατα τη γνωμη μου,η ωραιοτερη φωνη ολων των εποχων!Οι Queen προσφεραν αναμφισβητητα πολλα στη ροκ(και οχι μονο) μουσικη,καθιστωντας τους ενα απτα σπουδαιοτερα και τα πιο διαχρονικα συγκροτηματα στην ιστορια της μουσικης.Πολυ καλο το αφιερωμα bohemian
    #5668   /   20.09.2006, 11:12
    Ευχαριστώ mariza18. Οι Queen είναι ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα, αλλά δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που θα θελήσουν να γνωρίσουν περισσότερο το συγκρότημα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα τραγούδια αλλά αγνοούν τον ή τους ερμηνευτές. Τις προάλλες άκουγα μια εκπομπή στο ραδιόφωνο και μετά το The Show Must Go On ο ένας από τους παρουσιαστές θεώρησε σωστό να προσβάλλει τον τραγουδιστή με τον χειρότερο τρόπο. Νόμιζε ότι γνώριζε τα πάντα για αυτόν (μέχρι και το ποιόν έριχνε στο κρεβάτι του) αλλά δεν γνώριζε ότι εκείνη την ημέρα ο Freddie Mercury θα έκλεινε τα 60. Καλύτερα να μασάς.... και να κρατάς την γνώμη σου για τον εαυτό σου όταν είναι να κρίνεις ανθρώπους που χάρισαν πολλά στη μουσική σκηνή. Συνέχισε να ακούς καλή μουσική...

    #5669   /   20.09.2006, 11:43
    Ποια εκμπομπή ήταν Bohemian; Όχι τίποτα άλλο αλλά να ξέρουμε να μην την ακούμε...

    #5780   /   02.10.2006, 09:39
    Ειλικρινά δε πρόσεξα..... Σπάνια ακούω εκπομπές στο ραδιόφωνο και έτυχε να σταματήσω

    σε εκείνων τον σταθμό γιατί άκουσα το The Show Must Go On. Συγνώμη που σε απογοητεύω.... Θα συνεχίσεις να ακούς άσχημα σχόλια για μεγάλες προσωπικότητες από μικρούς ανθρώπους....

    #10797   /   16.12.2007, 00:39
    alithevei pos mporeis na miliseis sto tilefono me ton Brian May BOHEMIAN? den to poli pistevo na s po tin alithia gt skepsou posa atoma tha tou tilefonoun kathe mera ... vasano e!?

    #12070   /   24.02.2008, 18:39
    Τι να σου πω... Δε νομίζω ούτε και εγώ... Θα ήταν όντως βάσανο... Δε θα είχε ζωή... Θα κυκλοφορούσε συνεχώς με ένα ακουστικό στο αυτί του!!! Και ποιό το κέρδος; Θα άκουγε επαίνους όλη μέρα και στο τέλος δεν θα είχαν καμιά αξία...

    #12074   /   24.02.2008, 22:00   /   Αναφορά
    Ο καλυτερος τραγουδιστης της ροκ. Kριμα που πεθανε τοσο νεος. R.I.P. Freddie!!
    #13974   /   26.05.2008, 16:52   /   Αναφορά
    Τι να πεις για μία απ' τις καλύτερες ροκ φωνές του 20ού αιώνα; Δεν πρόλαβα να τον δω live και αυτό είναι το μόνο άσχημο για μένα.....
    #14042   /   28.05.2008, 02:30   /   Αναφορά
    πραγματικά απο τις κορυφαίες ροκ φωνές (για μένα προσωπικά η κορυφαία μαζί με τον robert plant) και πολυταλαντη προσωπικότητα... πιστεύω οτι Queen... χωρίς το Mercury δεν υφίστανται!
    #14046   /   28.05.2008, 11:07   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίο άρθρο για ένα μεγάλο και αγαπημένο τραγουδιστή της ροκ. Μια μεγάλη φωνή και αδικοχαμένος.
    #15323   /   12.07.2008, 03:04
    Ένας ήταν ο Freddie! Η καλύτερη φωνή ολων των εποχών!!Είχα διαβάσει ότι όταν ηχογραφούσανε το Innuendo o Freddie τραγουδούσε καθιστός το SHOW MUST GO ON ενώ ήταν στα τελευταία του έβγαζε τέτοια φωνη.....ένας από τους μεγαλύτερους showman...

    #15344   /   12.07.2008, 22:06   /   Αναφορά
    Ο καλύτερος τραγουδιστής της ροκ σκηνής που υπήρξε ειναι ο Mercury είχε τέτοια έκταση η φωνή του που μπορούσε να τραγουδίσει τα πάντα και φυσικά πολυτάλαντος με το να γράφει στοίχους και μουσική! Μεγαλή απωλεια με τον θανατό του αλλα μας αφησε μια μεγαλη μουσική κληρονομια!!!
    #15370   /   14.07.2008, 09:13
    Γνωρίζω πως ο Freddie Mercury δεν ήξερε να γράφει, αλλά και να διαβάζει μουσική. Μάθαινε όλα τα τραγούδια απ' έξω.

    Δεν γνωρίζω κατά πόσο αληθεύει αυτό......

    Αλλά αν συνέβαινε όντως, τότε ήταν πράγματι μια μουσική διάν(ν)οια!!!!


    #15547   /   23.07.2008, 15:15   /   Αναφορά
    Τι μπορει να πει κανεις για την πιο δυνατη προσωπικοτητα της Rock... Καποτε ειχε πει οτι το καλλιτερο album της rock ειναι το A Night At The Opera. Πραγματικος θεος της Rock!!!
    #15748   /   31.07.2008, 17:38
    Φοβερό Κείμενο...μπράβο σου !!!!!!!!!



    Και μην μου λέτε για Queen χωρίς τον Freddie...δεν υπάρχουν χωρίς αυτόν !!!

    #15763   /   01.08.2008, 10:48
    Και το καλό είναι ότι και οι υπόλοιποι δεν δρουν πλέον σαν Queen!

    Στις συναυλίες που δίνουν με τον Paul Rodgers παρουσιάζονται σαν Queen + Paul Rodgers!

    Κάτι είναι και αυτό. Από το να αντικαθιστούσαν τελείως τον Freddie!!!


    #16141   /   26.08.2008, 16:50
    O Freddie Mercury και οι Queen, ειναι σιγουρο οτι θα μεινουν κλασσικοι στη ιστορια της μουσικης, αν και ουκ ολιγες φορες κυνηγηθηκαν στο παρελθον, απο ασχημα μεχρι επαισχυντα, απο τους δηθεν "κριτικους" μουσικης παγκοσμιως, μια για τις προτιμησεις του Freddie, μια για την εμπορευματοποιηση και καλα της ποιοτητας του group και αλλα,,,Εγω ειχα την ευτυχια να δω τους Queen στο Wembley στην εναρξη του Magic tour και ημουν και στο tribute για τον Freddie παλι στο Wembley. Παντως για ενα πραγμα ειμαι απολυτα σιγουρος, οτι παρ' ολο που ο Freddie για μενα ηταν ο μεγαλυτερος performer και τραγουδιστης που εχει εμφανιστει ποτε, τα υπολοιπα μελη ο John o Roger kai o Brian, ειναι εξ' ισου καταπληκτικοι στο ειδος τους, απλα με την λαμπερη παρουσια του Freddie, βρισκονταν συνηθως σε δευτερο πλανο,,,τελως παντων, God save the Queen και Freddie we miss you,,,

    #17778   /   08.02.2009, 03:40
    Ήταν πράγματι πολυτάλαντος και ευρηματικός.



    Θα σταθώ σε δύο τραγούδια του. Στην πρώτη ουσιαστικά και στην τελευταία επιτυχία του συγκροτήματος. Το "Bohemian Rhapsody" είναι μοναδικό τραγούδι σε εκτέλεση με στοιχεία μπαλάντας, hard rock και opera, επειδή δεν έχει ρεφρέν. Η εταιρεία των Queen EMI δεν ήθελε αρχικά να το εκδόσει, αλλά ο Mercury το είχε ήδη μοιράσει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς από μόνος του κάνοντας το περιζήτητο.

    (http://www.sansimera.gr/archive/articles/show.php?id=460&feature=Bohemian_Rhapsody)



    Το "The Show must go on" το έγραψε όταν γνώριζε ότι είχε τον ιό του HIV, και δήλωνε ουσιαστικά ότι η μουσική του θα συνεχιστεί, γιατί αυτή δεν έχει ημερομηνία λήξης.

    #23358   /   05.09.2011, 16:07   /   Αναφορά
    Ειχα την ιδιαίτερη ευτυχία να δω τους Queen και τον Freddy Mercury σε συναυλία όσο ζούσα στην Γερμανία. Για μένα ο Freddy ήταν κάτι το μοναδικό... κάθε 50 χρόνια ένα τέτοιο ταλέντο!! Ακόμα σκέφτομαι κάποια τραγούδια και ανατριχιάζω. Η φωνή του, η σκηνική του παρουσία και τα απίστευτα τραγούδια τους με συνοδεύουν και θα με συνοδεύουν μέχρι το τέλος της ζωής μου... Μοναδικός και ανεπανάλυπτος!!
    #23360   /   06.09.2011, 09:48
    μπραβο σου για το κειμενο δηχνει την αγαπη που εχεις απεναντι στον φρεντη

    ηταν και ειναι ενας απο τους πολυ καλους τραγουδιστες και εχει μπει πλεον στην σφαιρα των ιερων τερατων της μουσικης οσο και αν θελουν να τον μαυριζουν κατι ασχετοι λογω της σεξουαλικης του ζωης και των περιεργων εμφανισεων του που ηταν τοσο φρεντυ R.I.P