ελληνική μουσική
    609 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Δημήτρης Βεριώνης: Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης

    Ο Δημήτρης Βεριώνης είχε γράψει στο παρελθόν τους στίχους στο τραγούδι με τίτλο «Ποια θάλασσα», σε μουσική Νίκου Ζιώγαλα, που κυκλοφόρησε στο cd της Αναστασίας Μουτσάτσου «Κέρασμα» (επανακυκλοφόρησε το 2005 ως «Μόνη Ξανά Δεν Θα Σ’ Αφήσω»). Τώρα μας παρουσιάζει 13 νέα τραγούδια σε μια ιδιαίτερα αξιόλογη δουλειά, με δύο τραγούδια που προσωπικά με άγγιξαν ιδιαίτερα...
    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 07 Αύγ 2006
    Το πρώτο από αυτό είναι η "Αστερόεσσα Νοσοκόμα", επικαιρο τραγούδι...

    Τόσες ψυχές δε χόρτασαν τα τέρατα
    Τόσες ζωές από της Γης τα πέρατα
    ...
    Πες μου τι να γυρεύει ακόμα
    Πόσα παιδιά κάτω απ' το χώμα


    Tο CD του Δημήτρη Βεριώνη λοιπόν με τίτλο «Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης», κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τη SONY BMG και κινείται σε σύγχρονο PopRock ύφος.

    Πέρα από το τραγούδι που ανέφερα, με άγγιξε ιδιαίτερα και το "Για τον Μπαμπά Μου"...
    Πέφτει η βροχή πονάει σα σφαίρα, η άνοιξη που 'ναι πατέρα
    Κι έγιναν οι δρόμοι μου γυαλί
    Θα σε βλέπω στα παιδιά μου, θα σε νιώθω στη σκιά μου
    Ποιό απ' τ' αστέρια να 'σαι στον ουρανό
    Που 'σαι μπαμπά


    Από το «Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης» δε λείπουν και άλλες εκπλήξεις, όπως είναι η συμμετοχή του Μανώλη Φάμελλου στο τραγούδι «Φένια», του Νίκου Ζιώγαλα στο τραγούδι «Ρίξε Στην Καρδιά Σου Ένα Βλέμμα» και του Μάνου Πυροβολάκη στο τραγούδι «Τρελλά Γυρνάνε Οι Εποχές».

    Την επιμέλεια της παραγωγής και την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Στέλιος Καρασταμάτης, ενώ η βασική ομάδα των μουσικών είναι ο Πάνος Τόλιος (τύμπανα), o Δημήτρης Μπασλάμ (μπάσο), o Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου (κιθάρα), o Στέλιος Καρασταμάτης (keyboards, programming), η Λουίζα Σοφιανοπούλου (φωνητικά) και ο Δημήτρης Βεριώνης (κιθάρα, μαντολίνο, φωνή).

    Τον πίνακα του εξωφύλλου φιλοτέχνησε η ζωγράφος Γιώτα Γεωργαλή, ενώ τη γραφιστική επιμέλεια είχε η Φωτεινή Πηλιχού.

    Ο Καρέας, το πιό κοντινό "χωριό" στην Αθήνα. Χυμός ροδάκινο σε -ασήκωτο- τενεκεδένιο κουτί από το σχολείο.Περίπατος με τον παππού. Κτήμα στη Δροσιά. "Πέρα Στους Πέρα Κάμπους". "Μαρία Με Τα Κίτρινα". Με το αυτοκίνητο στη Ραφήνα. Στο ραδιόφωνο ποδόσφαιρο, τραγούδια, ο ήλιος καίει. Με τη μαμά στον Εθνικό Κήπο. Ο μπαμπάς γυρναέι από τη δουλειά. Η βόλτα. Τα "ελεφαντάκια". Παγωτό Κιλιμάντζαρο στο /Φλόκα. Το θερινό σινεμά παίζει Peter Sellers ή Jerry Lewis. Αύγουστος. Παγωτό Νοτσιόλα. Μίκυ Μάους την Παρασκευή. Μπάλα στον κήπο. Ψώνια για τη μαμά. Γρανίτα φράουλα στο Δελφινάριο. Στο βουνό για σπαράγγια. Εκδρομή για χόρτα. Διακοπές στην Τήνο, στη Χαλκιδική, στην Ηλεία, στη Σκιάθο, στην Κεφαλλονιά. Το σπίτι στην Κινέτα. Το Δυρράχι. Η Ερμιόνη. Το Καψάλι στα Κύθηρα. Σχινιάς. Η γειτονιά μου αλλάζει, μεγαλώνουμε μαζί. 1983. Golden Horse. Πρώτος έρωτας. Πειρατικοί σταθμοί στο ραδιόφωνο. Θρακομακεδόνες. Οι γραμμένοι τοίχοι του Καρέα. Τοσχολείο. Ο Άγιος Κωνσταντίνος. Η σπηλιά του Νταβέλη στον Υμηττό. Τρέξιμο στο βουνό. Οι "Desperado". "Waiting For The Summer". Η "Σκουληκαντέρα". Συναυλία στις Θεσπιές. Διήμερα- συναυλίες στο Βύρωνα. Το Στέκι στο Ταπητουργείο. Η "Παράγκα" στα Ιλίσια. Ατύχημα. Ο Λυκαβηττός. Οι παρέες στου Ζωγράφου. "Αγκάθι".Το "Γύρνα Πίσω Τρελλή". Βάρκιζα. Σχολείο. Αποβολές. Τα κορίτσια που ερωτεύτηκα. Η Αίγινα. Η Αγία Άννα. Το Λουτράκι. Μουσική στο δρόμο. Magic Bus. Η Ολλανδία. "Κοιτάς εμένα ή κοιτάς κάποιον πίσω μου". Η Νάξος και πάλι. Τελευταία συναυλία πριν το στρατό. Ο στρατός. Κοίτα πίσω, πάρε βαθιές ανάσες, πάρε γρήγορες αναπνοές και κάνε μακροβούτι προς τα μπροστά. Και φτάνω σε σένα, ένα βήμα πριν τον ουρανό. Ο χρόνος θα τρέξει πιο γρήγορα από μένα. Θα επιταχύνει διαρκώς. Θα αλλάζω. Ο δρόμος θα χάνεται και μια μέρα θ' αναρωτιέμαι αν πράγματι υπήρξε. Μα λίγο πριν ξυπνήσω, γυρνάω πίσω εκεί, στις παιδικές γιορτές, στις παιδικές εικόνες,στους πρώτους έρωτες και αντλώ τη δύναμη να συνεχίζω. Όλα τα πρόσωπα,παλιά και αγαπημένα, χαμογελαστά και καθαγιασμένα, είναι εκεί, στο φως του πιο ΟΜοΡΦΟΥ ΠΑΡάΘΥΡοΥ της ΠόΛης...


    Περισσότερα
    www.verionis.gr




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #5334   /   07.08.2006, 17:31   /   Αναφορά
    Jorge, σ΄ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ελπίζω να αρέσει και σε άλλα μέλη του Musicheaven!
    #5343   /   08.08.2006, 13:41   /   Αναφορά
    Αρέσει, αρέσει!!! Κάποτε θα αισθάνονται περήφανοι όσοι ανακάλυψαν πρώτοι το πιο όμορφο παράθυρο της πόλης!!!
    #5361   /   12.08.2006, 12:20   /   Αναφορά
    Χαίρομαι που παρουσιάζεται αυτό το CD στο Musicheaven! Πολύ καλή δουλειά! Ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο jorge διαλέγει δύο "δύσκολα" τραγούδια! Να προσθέσω σε αυτά το "Φένια" (με τη συμμετοχή του Φάμελλου), το "Παράθυρο της Φαιναρέτης" και το "Περιμένω ένα θαύμα". Μπράβο και πάλι!
    #5460   /   30.08.2006, 21:29   /   Αναφορά
    "Το πιο όμορφο παράθυρο της πόλης" είναι από τα πιο αγαπημένα μου C.D. Χαίρομαι που συμφωνούν και άλλοι μάζί μου. Προσωπικά, το βρήκα πολύ "ανοιξιάτικο" την Άνοιξη που το πρωτοάκουσα και πολύ "καλοκαιρινό" το καλοκαίρι που το πήρα στις διακοπές μου. Δημήτρη, πολύ καλή δουλειά! Ελπίζω να ακούσουμε σύντομα και άλλα τραγούδια σου. Εγώ πάντως ψηφίζω Νο 1 το "Φένια" και όλα τα άλλα στο Νο 2! Πάντα τέτοια και καλύτερα!
    #5485   /   02.09.2006, 00:39   /   Αναφορά
    Το "πιο όμορφο παράθυρο της πόλης" αποτελεί ένα από τα πολύ αγαπημένα μου CDs.Άκουσα τυχαία ένα από τα τραγούδια στο ραδιόφωνό και αποφάσισα από περιέργεια να το αγοράσω.Περιττό να πω ότι ενθουσιάστηκα όταν το άκουσα ολόκληρο και ξεχωρίζω το "Φένια" και το "Παράθυρο της Φαιναρέτης".Αν και 8α ακουστεί κοινότυπο συγχαρητήρια για την προσεγμένη δουλειά και περιμένουμε το επόμενο CD σας
    #5521   /   06.09.2006, 21:26   /   Αναφορά
    ΟΚ, θα συμφωνήσω με τα καλά λόγια όλων των παραπάνω. Αλλά καλύτερο κομμάτι η Αστερόεσσα ή το Φένια όταν υπάρχουν το 'Δεν Περνάει η Νύχτα', το 'Ποιος θα Φύγει Πρώτος' και το 'Ρίξε στην Καρδιά σου Ένα Βλέμμα';;;; Απορώ και ενίσταμαι!!!!!



    (μην ανησυχείτε, θα μου περάσει)



    Β.
    #5525   /   08.09.2006, 16:14   /   Αναφορά
    Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες φωτεινές εξαιρέσεις στην ελληνική μουσική!!!

    Ευτυχώς που υπάρχει τέτοια μουσική που σε κάνει να ταξιδεύεις, να ονειρεύεσαι....

    Όλα τα κομμάτια έχουν κάτι να πουν αλλά εχω μια μικρή αδυναμία στα "Περιμένω ένα θάυμα", "Μέλι από τα μάτια σου" καθώς και στο "Φένια" αλλά και στο "Ρίξε στην καρδιά σου ένα βλέμμα".

    Εξαιρετική δουλειά!!!!! Μπράβο Δημήτρη!!!!
    #5628   /   16.09.2006, 13:32   /   Αναφορά
    Τιιιιιιιιι ωραίοοοοοο cd! Παίζει μόνιμα και κάθε φορά μου κολλάει και κάποιο άλλο τραγούδι. Χαίρομαι που μέσω του ΜΗ μπορώ να σου στείλω τα πολλά μου συγχαρητήρια Δημήτρη!
    #5728   /   24.09.2006, 20:20   /   Αναφορά
    Πολύ καλό όντως!!! Τίποτα σχέδια για ζωντανές εμφανίσεις υπάρχουν???
    #5736   /   26.09.2006, 08:17
    Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια και το ενδιαφέρον! Από μέσα Οκτώβρη θα κάνω εμφανίσεις μαζί με τον Αλέξη Γεράρδη. Στις 29/9 θα παίξουμε στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου, στην παραλία Βόλου.

    Mec
    #5794   /   03.10.2006, 21:17   /   Αναφορά
    Πραγματικά πολύ όμορφη δουλειά, που φανερώνει άνθρωπο με εξαιρετική ευαισθησία και τρυφερότητα. Μου άρεσε ιδιαίτερα "Το μέλι απ΄τα μάτια σου" και το "Φένια". "Το παράθυρο της Φαιναρέτης" μου ξανάφερε στο νου τους παιδικούς έρωτες στις γειτονιές της Αθήνας, όπως τις γνωρίσαμε κάποια εποχή και όπως μας τις περιέγραφαν οι γονείς και οι παπούδες μας. Για όσους αγαπούν ακόμη αυτήν την πόλη. Δημήτρη σου εύχομαι κάθε επιτυχία, γιατί το αξίζεις.
    #8204   /   29.04.2007, 20:54   /   Αναφορά
    Αν θέλετε να δείτε τη σελίδα μου στο MySpace, επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα

    http://www.myspace.com/dimitrisverionis

    Ευχαριστώ!

    Δημήτρης Βεριώνης