ελληνική μουσική
    513 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Σε πρώτη εμφάνιση

    Al Mahabba: Συγκρότημα Κλασσικής Αραβικής Μουσικής

    Το μουσικό συγκρότημα Al Mahabba δημιουργήθηκε με διάθεση έρευνας και απόδοσης της Αραβικής μουσικής από τη Μέση Ανατολή, αλλά και από τις αραβόφωνες χώρες της Αφρικής, ενώ φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο δραστηριότητας, έχοντας πραγματοποιήσει συχνές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες...
    Γράφει το μέλος Περικλής Παντολέων (Pericles)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 15 Οκτ 2006
    Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος, περιλαμβάνει κλασσικά τραγούδια από τον ευρύτερο αραβικό κόσμο, όπως η Συρία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και η Αλγερία, πολλά από τα οποία έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Σαμπάχ Φάκχρι, η Φεηρούζ, η Ουμ Κουλθούμ και άλλοι, καθώς και ορχηστρικά κομμάτια σημαντικών κλασσικών Αράβων συνθετών, όπως οι Μοχάμεντ Αμπντέλ Ουαχάμπ, Φαρίντ Ελ Ατρας, Ριάντ Αλ Σουνμπατί, Ιμπραήμ Αλ Αριάν και άλλοι.

    Τους "Al Mahabba" , αποτελούν οι:Nabil Al Sayeg-τραγούδι, Περικλής Παντολέων-ούτι, Νεκτάριος Σταματέλος-νέυ, Μάνος Επιτροπάκης-τσέλλο, Εφη Ζαϊτίδου-κανονάκι, Γιώργος Αναγνωστόπουλος-κρουστά, Γιάννης Ευσταθόπουλος-κρουστά.

    Oι Al Mahabba, πραγματοποιούν συχνές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

    Μπορείτε να επισκεφτείτε τους Al Mahabba, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.almahabba.gr, όπου θα βρείτε ηχητικά δείγματα, φωτογραφίες και τα νέα τους.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #5863   /   15.10.2006, 21:30   /   Αναφορά
    Εξαιρετικό δέσιμο στην ορχήστρα, αυθεντική αίσθηση αραβικής μουσικής που σε μαγεύει... Είμαι λάτρης αυτού του είδους μουσικής που είναι γεμάτο ιστορία και μνήμες και συνδέεται με ονόματα ερμηνευτών ...στό ύψος του μύθου, όπως της Oum Koulthoum και της Fairuz και δε θα μπορούσα παρά να λατρεύω και την ορχήστρα εκείνη που μου μεταφέρει με αυθεντικότητα αυτήν την αίσθηση. Πολλά συγχαρητήρια στους Al Mahabba και τους ευχαριστούμε για τα μουσικά ταξίδα που μας δίνουν την ευκαιρία να απολαμβάνουμε μαζί τους.
    #5869   /   16.10.2006, 21:23   /   Αναφορά
    Είμαι σύμφωνη με τη Νεκταρία. Απολαμβάνω καθε κομμάτι ένα ένα....κάθε φορά που το ακούω. Να ρωτήσω αν έχετε κάποιο CD ; Γιατί δεν μπορώ να σας ακούσω ζωντανά. Σας ευχαριστούμε.
    #9242   /   01.09.2007, 02:51
    Πολυ δεμενο γκρουπακι!αρκετα δουλεμενο.Η μουσικη που παιζουν ειναι απο τις αγαπημενες μου.