ελληνική μουσική
    1126 online   ·  210.851 μέλη

    Σεμινάριο Κιθάρας με τον Γιώργο Φουντούλη

    vouliakis
    15.03.2007, 12:37
    Σεμινάριο Κιθάρας με τον Γιώργο Φουντούλη στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής

    Σεμινάριο Κιθάρας με τον Γιώργο Φουντούλη θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Μαρτίου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ζαφείρη Φωτιάδη.

    Το σεμινάριο απευθύνεται σε κιθαριστές όλων των επιπέδων και περιλαμβάνει:

    -Master Class
    -Ιδιαίτερα μαθήματα με τα ενεργά μέλη
    -Συναυλία με τους σπουδαστές του Σεμιναρίου

    Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: Ωδείο Ζαφείρη Φωτιάδη, Κ. Μελαχρινού 17Β, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, τηλ. 23730 24234, e-mail: synthesi@in.gr

    Γιώργος Φουντούλης


    Γεννήθηκε στο Βόλο. Από μικρή ηλικία επέλεξε τους δρόμους της μουσικής κάνοντας ολοκληρωμένες σπουδές σε Ωδεία και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, απ’ όπου αποφοίτησε ως διακεκριμένος αριστούχος παίρνοντας Διπλώματα Κιθάρας, Θεωρητικών και Μaster FTCL. Επίσης έλαβε μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου απέσπασε πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.

    Πήρε τα πρώτα μαθήματα κιθάρας από τον Κώστα Βακαλόπουλο. Το 1982 πήρε Πτυχίο Κιθάρας με Άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου (τάξη Γ. Ιωαννίδη).

    Συνέχισε τις σπουδές του με τον Κ. Κοτσιώλη στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ' όπου πήρε Δίπλωμα Σολίστ με Άριστα παμψηφεί και 1ο Βραβείο παμψηφεί.

    Επίσης πήρε το Μεταπτυχιακό Πανεπιστημιακό Δίπλωμα “Fellowship Diploma” του Trinity Colege London με τις καλύτερες κριτικές.

    Παρακολούθησε σεμινάρια με διάσημους συνθέτες και κιθαριστές (L. Brouwer, A. Diaz, D. Russel κ.α.).

    Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Πορτογαλία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κούβα, κα) και έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και για το BBC.

    Έδωσε πολλές συναυλίες με έλληνες και ξένους μουσικούς, και έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορα ορχηστρικά σύνολα, συμφωνικές ορχήστρες καθώς και με μικρά σύνολα μουσικής δωματίου.

    Έχει παίξει έργα πολλών συνθετών σε Α΄ εκτέλεση ενώ αρκετοί συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους.

    Από το 1982 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται ως καθηγητής και σολίστ κιθάρας με μεγάλα Ωδεία της Ελλάδας. Από τις τάξεις του έχουν αποφοιτήσει περισσότεροι από 100 κιθαριστές που κάνουν καριέρα είτε ως σολίστ είτε ως καθηγητές.

    Από το 1989 έλαβε μέρος ως Σολίστ και Καθηγητής σε Πανελλήνια και Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ζόρυ (Πολωνία), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ceccano (Ιταλία), Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Κέρκυρας, Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης, Διεθνές Φεστιβάλ Χόρτου Πηλίου, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης Σύρου, Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πόρτο Χέλι, Φεστιβάλ Πεντέλης, Γιορτές Κιθάρας Βέροιας, κ.α

    Από το 2004 ως το 2006 διετέλεσε διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών προσφέροντας σημαντικό έργο, ενώ παράλληλα δημιούργησε νέους πολιτιστικούς θεσμούς στα Γιαννιτσά.

    Είναι διευθυντής του Ωδείου Φουντούλη, του Εξεταστικού Κέντρου του Trinity College London και του Century University με έδρα το Βόλο, της EYF management, της International Art Society & Academy.

    Επίσης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας Βόλου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Σκοπέλου, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Πόρτο Χελιού, κα.



    ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

    1993 : «Το ταξίδι» με έργα ελλήνων συνθετών σε Α’ ηχογράφηση (ΜUSICA VIVA)

    2002 : «Ιωλκός» με μουσική του Γιώργου Φουντούλη εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία (EYF)

    2005 : «Greek Impressions» με έργα ελλήνων συνθετών (SUBWAYS)

    2005 : «Master Class», Μισός Αιώνας Έλληνες Κιθαριστές (EROS)



    ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:

    1988 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας» Μέρος Α’ - EYF

    1998 : «Η Προκαταρκτική Σπουδή της Κιθάρας» Μέρος Β’ - EYF

    2004 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 1 - EYF

    2004 : Μουσική για Κιθάρα, Τεύχος 2 - EYF

    2005 : Μουσική για κιθάρα, Τεύχος 3 - EYF

    2006 : Μουσική για κιθάρα, Τεύχος 4 - EYF

    2007 : «Χριστίνα», «Αιθήρ», «Πανσέληνος» - BERBEN

    2007 : Μουσική για Φλάουτο και Κιθάρα (Ιωλκός, Χρησμός, Οιωνός) - BERBEN

    2007 : «Παραλήρημα» για 4 κιθάρες - BERBEN




    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : vouliakis στις 15-03-2007 12:42 ]





    επισυναπτόμενα: fdl.jpg