ελληνική μουσική
    554 online   ·  210.833 μέλη

    Δημοπρασία με αντικείμενα καλλιτεχνών στο Σταυρό του Νότου!

    beatlus
    02.05.2007, 20:19
    "Η επαγγελματική κιθάρα της Δήμητρας Γαλάνη, το βραχιόλι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, η συλλογή με τις φυσαρμόνικες του Μανώλη Φάμελλου, οι ιδιόγραφες παρτιτούρες από τον «Σταυρό του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου, το γούρι-σκουλαρίκι της Ανδριάννας Μπάμπαλη, η κόκκινη μπαντάνα του Νίκου Παπάζογλου, το δοξάρι της κρητικής λύρας του Μάνου Πυροβολάκη, ένα τραγούδι ειδικά γραμμένο για τον νικητή από τον Ζακ Στεφάνου και πολλά άλλα προσωπικά αντικείμενα συλλεκτικής αξίας σχετικά με το μουσικό τους έργο προσφέρουν περίπου σαράντα καλλιτέχνες υπέρ της Διεθνούς Αμνηστίας.
    Η ιδέα ανήκει στον «Σταυρό του Νότου», τη μουσική σκηνή που γιορτάζει φέτος τα δεκάχρονά της. Αφοσιωμένα μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας και έχοντας φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες του μουσικού χώρου, οι ιδιοκτήτες του σκέφτηκαν για την επέτειο των δέκα χρόνων «να μην κάνουμε πάρτι, να κάνουμε θόρυβο!»
    Επηρεασμένοι από την παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας, «Μake Some Νoise», εμπνευστής της οποίας ήταν ο Τζον Λένον και στην οποία υπάγονται όλες οι δράσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προέρχονται από τον μουσικό κόσμο, προγραμμάτισαν μια τριήμερη εκδήλωση, στις 18, 19, 20 του μήνα, με είσοδο ελεύθερη, με σκοπό να στηρίξουν το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.
    Στο πρόγραμμα του τριημέρου, εκτός από τη δημοπρασία που θα λάβει χώρο ζωντανά στον «Σταυρό» -και τα έσοδα θα διατεθούν απευθείας και εξ ολοκλήρου στη Διεθνή Αμνηστία-, περιλαμβάνεται συναυλία κατά την οποία καλλιτέχνες που έχουν φιλοξενηθεί στον χώρο θα ερμηνεύσουν και θα διασκευάσουν τραγούδια του Τζον Λένον, με σκοπό να τιμήσουν τον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη, ανθρωπιστή και ακτιβιστή.
    Ανάμεσά τους και οι: Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αντώνης Μιτζέλος, Μάνος Ξυδούς, Γιώργος Ανδρέου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Χατζής, Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Φάμελλος, Βασίλης Καζούλης, Οδυσσέας Τσάκαλος, Ορφέας Περίδης, Γιάννης Κούτρας, Θεοδοσία Τσάτσου, Κώστας Λειβαδάς, Αντριάννα Μπάμπαλη κ.ά.
    Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, ομιλίες από στελέχη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και των ανθρώπων του πνεύματος και της διανόησης, με θέμα τη σημασία της ελευθερίας της έκφρασης για την τέχνη και τον πολιτισμό. Τέλος, σε μία από τις τρεις βραδιές θα συμμετέχει και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
    Αντιγόνη Καράλη"
    Πηγή: e-go.gr

    Νομίζω πως πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα και αξιέπαινη πρωτοβουλία!
    despinakontogianni
    03.05.2007, 14:50
    Πιστεώ πως κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει κάτι παρόμοιο. Εύχομαι να έχει μεγάλη επιτυχία!
    tranzistoraki
    06.05.2007, 02:36
    Αναλυτικότερα....εδώ


    beatlus
    21.05.2007, 03:10
    Ηταν απο τις σημαντικότερες και ωραιότερες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο χώρο (όπου "χώρος" και ο "Σταυρός του Νότου" και το έντεχνο )! Βρέθηκα εκεί και τις τρεις μέρες και ό,τι έζησα θα μου μείνει αξέχαστο. Εκτός από τους προσωπικούς μου λόγους, μπορώ να αναφέρω την ειλικρινή στάση και προσφορά όλων των καλλιτεχνών, οι οποίοι βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην εκδήλωση αυτή υπέρ της Διεθνούς Αμνηστίας και υπέρ... των γενεθλίων του ΣτΝ. Και αυτό ήταν το πιο σημαντικό, πως σχεδόν ξεχάσαμε τα δεκάχρονα του ΣτΝ. Γιατί ως συγκυρία υπήρχε κάτι πιο σημαντικό. Η συνεισφορά στη Διεθνή Αμνηστία...
    Στιγμές που μου θυμάμαι; Τον τρόπο, με τον οποίο ο Γιάννης Ζουγανέλης έφερνε εις πέρας τη δημοπρασία. Τα εκπληκτικά αντικείμενα - προσφορά των καλλιτεχνών για τους σκοπούς της εκδήλωσης, το "Instant Karma" από τον Στάθη Δρογώση, το "Don't wanna be a soldier" από τα Υπόγεια Ρεύματα, το "Because" από τους Γιαννίρη-Πλακίδη, το "Norwegian Wood" από τον Γιάννη Χαρούλη, τα... "Imagine" που όλοι μαζί οι καλλιτέχνες ερμήνευαν αγκαλιασμένοι στο τέλος κάθε βραδιάς, τα λόγια από τους Λίνα Νικολακοπούλου (έξοχη απαγγελία στο "Woman is the nigger of the world"), Λένα Διβάνη, Θάνο Μικρούτσικο...
    Εις το επανιδείν! ...και συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές!